Ulla 03/15

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Heidi Alander

Heidi oppi neulomaan jo ekaluokkalaisena ja neuloi satunnaisesti syksyisin lapasia, kunnes tammikuussa 2010 tapahtui jotain. Piileskelleet käsityögeenit hyppäsivät esille ja Heidi innostui neulomisesta ihan täysillä. Neulominen on oikeastaan jo enemmän elämäntapa kuin harrastus, ja se näkyy Heidin elämässä monella tavalla.

Heidin blogi löytyy osoitteesta sadelman.blogspot.com ja Ravelryssä Heidi liikuskelee nimimerkillä Sadelma.

Rauha »

Ota yhteyttä Heidiin: sadelmaknits @ gmail . com

Christa Becker

Christa Becker (alias Peltopeikko ja Pikkukenguru) innostui neulomisesta lukiossa. Täyteen hulluuteensa harrastus puhkesi yliopisto-opintojen myötä, kun raskas työ kaipasi raskaita hu(i)veja. Christan jokavuotinen toive joulupukille on muutama lisätunti vuorokauteen, koska neulomisen lisäksi aikaa pitäisi löytyä myös neuleiden suunnittelulle. Lankaa Christalle on kertynyt varastoihin runsaat 60 kiloa. Kaiken tämän lisäksi myös aviomies ja lapset ovat altistuneet neuloosille ja puikot pysyvät tätä nykyä heidänkin käsissään. Tämä kertonee Christasta ihan kaiken.

Halti »

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Tuin turinat »

Täysvillaiset uutuuslangat »

Värien juhlaa villasekoitteissa »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut nelivuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina, mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Johannan Mekkola-blogi löytyy osoitteesta http://mekkolassa.blogspot.fi/ ja Facebookista. Hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Doresu.

Saniaiskeeppi »

Saniaisrannekkeet »

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Patalappukirja »

Täysvillaiset uutuuslangat »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Keränloppulapaset »

Kerrospukeutumista Fiskarsilaisittain »

Maisteritason sukkakirja tosineulojille »

Neulo ilman puikkoja »

Ulkoa ja sisältä aukeavan kerän keriminen »

Uusia trendilankoja »

Tweediä ja tekstuuria »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

2021: Neulontaseikkailu »

Saumatta ja sovittaen »

West ja Teague Suomessa – tunnelmia Tampereelta »

Sukkia romantikolle »

Uusia sekoitelankoja »

Uusia trendilankoja »

Tweediä ja tekstuuria »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Laraha »

Colour swirl »

Villasukat – kädenojennus turvapaikanhakijoille »

Anna Verschik: Saumattomat neuleet »

Uusia sekoitelankoja »

Täysvillaiset uutuuslangat »

Värien juhlaa villasekoitteissa »

Anu Ikonen

Anu on oppinut ensin virkkaamaan ja myöhemmin vasta neulomaan. Nykyään neulominen on ehdoton ykkönen ja mukana kulkeekin lähes kaikkialle keskeneräinen neule. Anun muhkea lankavarasto on laidasta laitaan markettilankoja ja kotimaisten värjäreiden ihanuuksia, joilla on kaikilla myös käyttöä; edullisista villalangoista neulotut paidat eivät säikähdä pitkiä rymylenkkejä innokkaan pinserin kanssa ja hehkuvan väriset, pumpulinpehmeät huivit kaunistavat synkimpinäkin talvipäivinä.

Lähikauppakassi »

Emma Karvonen

Emma on 27-vuotias elämäntapaneuloja, joka haluaa isona käsityönopettajaksi, lankakauppiaaksi ja neulesuunnittelijaksi. Pohjois-Savossa asuva tekstiilimuotoilija lähestyy tulevaisuuden tavoitteitaan pienin askelin.

Emma bloggaa jo seitsemättä vuotta Villaviidakossa.

Katriina »

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

Johanna Koski

Johanna on oppinut neulomaan ennen kuin on oppinut lukemaan. Harrastustoimintaa haittaa kaappien rajallinen koko. Johanna blogaa satunnaisesti Langankuluttaja-blogissaan. Johanna on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa kirjat Punokset puikoille sekä Pitsit puikoille.

Kääntöneuleet »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Sirkka »

Varvikkaat »

Nea Nygård

10 faktaa Stephen Westistä »

Reetta Puustinen

Reetta on muutaman viime vuoden aikana harrastanut paljon luentoneulomista. Eniten syntyy sukkia ja lapasia, niitä on kätevä kuljetella mukana. Lähes kaikki muukin itse tekeminen, kuten virkkaus ja ompelu, onnistuvat. Reetta pitää blogia Repsu puuhaa.

Ankkasukat »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonaan lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

1832 »

Kääre »

Uusia sekoitelankoja »

Tweediä ja tekstuuria »

Värien juhlaa villasekoitteissa »

Vi0let

Vi0let on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Koukkuneulonta ‐ neulottu lopputulos virkkaamalla? »

Tweediä ja tekstuuria »

Täysvillaiset uutuuslangat »

Värien juhlaa villasekoitteissa »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • Mervi Turunen
  • Niina Saviranta
  • vi0let

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Minttu Hurme
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.