Ulla 03/15

Kääre

Kääre on paksusta langasta neulottu suuri shaali käytettäväksi lämmikkeenä tilanteessa kuin tilanteessa. Pitsikuvio tuo shaaliin eloa, mutta keskiosan yksinkertainen kuvio on helppo ja nopea neuloa.

Lanka ja langan menekki

Rintalan tilan Iivari (100 % kainuunharmaksen villaa; 100 g / n. 270 m), 300 g harmaata

Neuletiheys

14 s = 10 cm

Puikot

5 mm tai käsialan mukaan

Koko

Leveys n. 60 cm, pituus n. 200 cm

Ohje

Huivi aloitetaan neulomalla ensin huivin loppupää, sitten muu huivi ja nämä silmukoidaan yhteen lopuksi. Näin huivin keskiosaan voi käyttää langan kokonaan.

Huivin pääty:
Luo 79 s. Neulo 1 krs oikein. Neulo kaavion 1 mukaan, kaavioon on merkitty vain oikean puolen kerrokset. Neulo nurjalla 3 s oikein, neulo nurin, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 3 s oikein. Kerroksen 13 jälkeen neulo vielä nurja kerros, katkaise lanka ja jätä pala odottamaan päättelemättä silmukoita. Pala liitetään huiviin lopuksi silmukoimalla.

Pääty ja keskiosa:
Luo 79 s. Neulo toinen pääty kuten edellä. Kaavion 1 jälkeen neulo vielä nurjan puolen kerros ja yksi kerros oikein. Seuraavalla nurjan puolen kerroksella neulo koko kerros oikein. Seuraavalla oikean puolen kerroksella neulo 3 s oikein, *lk, 2 oikein yhteen*, toista *-*, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 3 s oikein. Seuraavalla nurjan puolen kerroksella neulo kaikki oikein.

Neulo huivin keskiosa kaavion 2 mukaan. Neulo nurjat kerrokset samoin kuin reunakaaviossa. Jatka, kunnes huivin pituus on 150 cm, lanka on melkein loppu tai pituus on muuten sopiva. Neulo seuraava kerros nurjalla oikein, seuraava oikea kerros 3 s oikein, *lk, 2 oikein yhteen*, toista *-* kunnes jäljellä on 3 s, neulo 3 s oikein. Neulo nurjan puolen kerros oikein. Silmukoi aluksi neulottu pää kiinni huiviin.

Viimeistely

Päättele langanpäät ja pingota huivi halutessasi.

Kaaviot

Kaavio 1

Kaavio 2

Merkkien selitykset

Teksti ja kuvat

Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

Ulla 03/15 - Ohjeet

Heidi Alander:
Rauha

Christa Becker:
Halti

Johanna Halonen:
Saniaiskeeppi

Johanna Halonen:
Saniaisrannekkeet

Reeta Huhtala:
Keränloppulapaset

Karoliina Härkönen-Clive:
Colour swirl

Karoliina Härkönen-Clive:
Laraha

Anu Ikonen:
Lähikauppakassi

Emma Karvonen:
Katriina

Kristel Nyberg:
Sirkka

Kristel Nyberg:
Varvikkaat

Reetta Puustinen:
Ankkasukat

Eeva Saviranta:
1832

Eeva Saviranta:
Kääre

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.