Ulla 03/15

Saniaisrannekkeet

Saniaisrannekkeet jatkavat Saniaissukkien aloittamaa sarjaani. Ne neulotaan kämmenestä käsivarteen päin pyöröneuleena lukuun ottamatta peukalontietä, joka neulotaan tasona. Joustin neulotaan kierrettynä joustinneuleena. Joustinneuleen jälkeen pitsineule jatkuu samalla silmukkamäärällä. Reuna huolitellaan muutamalla kerroksella aina oikein -neulosta ja päätellään löyhästi.

Pitsineule on sama kuin Saniaissukissa (Ulla 1/2015), ja se on muokattu Lesley Stanfieldin ja Melody Griffithsin kirjasta Neulemallien käsikirja kuviosta 129 Haarautuva saniainen (Moreeni 2014).

Ohjeessa on kaksi pituutta, yhdestä kerästä neulottavat pitkät rannekkeet ja Saniaissukkien jämälangoista neulottavat lyhyet rannekkeet.

Lanka ja langan menekki

Bremont Camino alpaca (60 % superwash-käsiteltyä merinoa, 20 % alpakkaa ja 20 % nailonia; 50 g / 200 m), 50 g keltaista (523) tai petroolia (518)

Langaksi soveltuu mikä tahansa kutittamaton fingering-paksuinen lanka, jossa on 400 metriä 100 grammassa. Jos neulot myös Saniaissukat, sekä sukat että lyhyet rannekkeet saat kahdesta kerästä eli 100 grammasta.

Neuletiheys

31 s ja 40 krs sileää neuletta = 10 cm

Puikot

Sukkapuikot 2 mm tai käsialan mukaan
Sukkapuikot 3–3,5 mm päättelyä varten

Muut tarvikkeet

Tarvittaessa silmukkamerkkejä, päättelyä varten kanavaneula

Koko

Yksi koko 8

Ohje

Luo 64 s ja jaa se tasan neljälle sukkapuikolle (4 x 16 s).

Neulo kierrettyä joustinneulosta (1 o takareunasta, 1 n) suljettuna neuleena pitkiä rannekkeita varten 20 krs ja lyhyitä rannekkeita varten 10 krs.

Tee sitten peukalontie neulomalla kierrettyä joustinneuletta 10 krs tasoneuleena. Huomaa, että nurjan puolen silmukoilla kierretty joustin on neulottava nurja silmukka kiertäen ja oikea silmukka kiertämättä. (Voit toki neuloa molemmat silmukat kiertäen koko joustimen ajan.)

Peukalontien jälkeen jatka kierrettyä joustinta pyöröneuleena vielä 10 krs.

Aloita pitsineule kaavion mukaan. Kuvio on jaollinen 16 silmukalla, joten yhdellä sukkapuikolla on aina yksi mallikerta. Aseta tarvittaessa silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohtaan. Neulo pidempää vartta varten yhteensä 6 mallikertaa, lyhyempää vartta varten 4 mallikertaa.

Neulo vielä 3 krs aina oikein -neulosta eli 1. kerros nurin, 2. kerros oikein ja 3. kerros nurin. Neulo ja päättele viimeinen kerros kokoa suuremmilla puikoilla.

Rannekkeiden suusta tulee mallineuleen takia hieman aaltoileva, joten neulo reunan aina oikein -neuletta enemmän kuin ohjeessa olevat 3 krs, jos haluat suun aivan suoraksi.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Höyrytä rannekkeet kevyesti.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Johanna Halonen

Lisää Johannasta

Ulla 03/15 - Ohjeet

Heidi Alander:
Rauha

Christa Becker:
Halti

Johanna Halonen:
Saniaiskeeppi

Johanna Halonen:
Saniaisrannekkeet

Reeta Huhtala:
Keränloppulapaset

Karoliina Härkönen-Clive:
Colour swirl

Karoliina Härkönen-Clive:
Laraha

Anu Ikonen:
Lähikauppakassi

Emma Karvonen:
Katriina

Kristel Nyberg:
Sirkka

Kristel Nyberg:
Varvikkaat

Reetta Puustinen:
Ankkasukat

Eeva Saviranta:
1832

Eeva Saviranta:
Kääre

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.