Ullan 02/09 tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Marja Airaksinen

Marja Airaksinen on neuleaddikti. Käsityöt , varsinkin neulominen, ovat hänen intohimonsa. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon.

Marjan käsitöiden edistymistä voi seurata hänen Lankavarasto-blogissaan.

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

 

Taina Anttila

Taina on kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi ompelu, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Tainan tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Kummituskukkia »

 

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Rusketusraidat-kassi »

Piikkopirran kesäuutuudet »

Pitsilangat »

Tuin turhat turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta

 

Iida Glumoff

Iida on syksyllä lukiossa aloittava neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi.

Viimeinen »

 

Anne H

Anne H on neulonut 80-luvulta, ajoittain ahkerammin, ajoittain vähemmän. "Virtuaalisen marttapiirin" kautta hän on jälleen innostunut neulomisesta. Mieluiten hän tekee pieniä, nopeasti valmistuvia, haastavia neuleita. Isokokoiset, yksitoikkoiset työt jäävät helposti puolitiehen. Useimmiten valmiit ohjeet ovat vain inspiraatiota varten, lopputulos on enemmän tai vähemmän sovellettu.

Anne H:n töitä voi käydä vilkuilemassa myös blogissa Omin käsin.

Saniaispolku »

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Herne »

Coatsin uutuudet »

Novitan kesäuutuudet »

Pitsineulekirjat »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

 

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin, tosin vuoden 2008 hän oli urhoollisesti langanostolakossa. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Raita »

Vanilja »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Novitan kesäuutuudet »

Pitsilangat »

 

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Pitsilangat »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Laamat kautta historian »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Virolaisia pitsikirjoja »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Iina Kraak

Iina Kraak on pari vuotta aktiivisesti neulontaa harrastanut pukuompelijaopiskelija. Hän tykkää neuloa peltiä pienillä puikoilla ja harrastaa muutenkin mahdottomia projekteja. Niitä voi tutkailla blogista kraakkraak.blogspot.com. Yhteydeen Iinaan saa parhaiten sitä kautta.

Novitan kesäuutuudet »

 

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Ulpukka »

Pitsilangat »

 

Laura Lehtinen

Laura Lehtinen eli Puputsi on innokas, mutta laiska neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä omia mallejaan. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voit seurata Puputsin puuhat -blogissa.

Vapaamatkustajan kantosuojus »

 

Nuoska

Nuoska on virtuaalitodellisuutta varten luotu ontologisessa mielessä täysin todellinen konstruktio, jonka takana piilottelee ahkerasti neulova nörtti.

Jääkukka »

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Aatos »

Adalmiina »

Vaapukka »

Pitsilangat »

Pitsineulekirjat »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

 

Hanna Puttaa-Vuoriluoto

Hanna on neulonut aktiivisesti jo vuosia - tai oikeastaan vuosikymmeniä. Valmiiden ohjeiden noudattaminen ei ole oikein ollut hänen tyyliinsä sopivaa; niistä etsitään vain ideoita ja sitten sovelletaan omiin töihin. Tämä on ensimmäinen malli, jonka ohjeen hän on kirjoittanut ylös. Muut on tehty sormituntumalla kokeile-pura-kokeile-tyyliin.

Päinvastoin-toppi »

 

Seija Puusaari

Seija on neulova diakonissa Kanta-Hämeestä. Neulominen ja seijap ovat kuuluneet yhteen yläasteikäisestä lähtien, eli noin 26 vuotta. Seijan käden tuotoksia ja lapsiperheen elämää voi käydä kurkistelemassa Hetkiä Heimolassa -blogissa.

Pellavapolku »

Ota yhteyttä Seijaan blogin kautta.

 

Tiina Ristimäki

Tiina Ristimäki on neulonut melkein koko ikänsä. Innostus alkoi sukista ja on nyt viimeisen 1,5 vuoden aikana laajentunut huiveihin ja muihinkin neuleisiin. Tiina tykkää neuloa 4-vuotiaalle tyttärelleen, viimeisimpänä villityksenä villahousut.

Tiinan neuletöihin voi tutustua tarkemmin Tiinan blogissa.

Kirja-arvostelu: Knitting Lace Triangles »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiina.ristimaki @ nette.fi

 

Satu Ruokamo

Satu Ruokamo on kotiäiti-artenomi, joka on harrastanut neulontaa pienestä pitäen. Tämän ykkösharrastuksen lisäksi hän tekee koruja ja ompelee sitä sun tätä. Ravelryssa voitte tavata hänet nimellä "mimu".

Solina »

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Cyanobacteria-sukat »

Pitsilangat »

Pitsineulekirjat »

Tampereen lammasmarkkinat »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Sirkku Siiskonen

Sirkku Siiskonen on neulonut aktiivisesti jo vuosikymmenen ajan. Omien mallien suunnittelu on tullut harrastukseen mukaan taitojen karttuessa. Sirkun käsitöitä voi seurata hänen käsityöblogistaan Lankataivas. Lankojen ihanat materiaalit ja värit saavat Sirkun tarttumaan puikkoihin ja luomaan jotain uutta. Suurin heikkous hänellä on lankakauppojen tarjoukset, niistä yleensä kotiutuu Lankataivaaseen paljon uusia keriä lankaa.

Mutkia matkassa -sukat »

Rinsessa-huivi »

 

Jaana Viittanen

Jaana Viittanen on keski-ikää lähestyvä osin itse oppinut neuloja, jolla on pysyvä rakkaussuhde villaan ja väreihin. Neulominen on filatelian ohella oiva harrastus, joka ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan ja vastapainona vaativalle työlle. Enemmän ihmisestä nimen takana löytyy blogista Muoriskan kammari, joka päivittyy satunnaisen varmasti.

Coatsin uutuudet »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

 

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Arska Kehruulammas »

Pitsineulekirjat »

Oikolukijat

 • Hanna-Kaisa Hämäläinen
 • Marjut Katajala
 • Satu Lehti
 • Midori
 • Jaana Viittanen
 • villasukka
 • Tiina Väätäinen

 

Latojat

 • Suvi Heikkilä
 • Niina Hakkarainen
 • Kalma-A
 • Piia R
 • Eeva Saviranta

 

Sivupohja

Marjut Katajala