Pitsilangat

BC Garn Silkbloom Fino

Silkbloom Finon värikartta ei ehkä päätä huimaa, mutta valikoiman värien hehku ja syvyys kompensoivat suppeaa tarjontaa. Kauniin pyöreä kerä on pehmeä kuin kissanpentu, ja langan neulominen on erittäin miellyttävää. Kiiltävää hehkua lankaan tuo runsas silkkipitoisuus, joka saa langan loistamaan hämärässäkin.

Silkin vuoksi lanka ei kuitenkaan juurikaan jousta. Kolmesta kerästä saa jo suhteellisen ison kolmiohuivin, joten korkeahko kerähintakaan ei rasita kukkaroa liikaa.

Langan tiedot

55 % villaa, 45 % silkkiä
50 g = 200 m

Colinette Jitterbug

Jitterbug on pyöreä, joustava merinovillalanka. Tyypillisesti Jitterbugista neulotaan sukkia, mutta kukaan ei pakota kangistumaan kaavoihin. Niinpä kokeilin sitä pitsineuleeseen. Koska Jitterbug on hyvin pyöreä, tiukkakierteinen lanka, silmukat tulevat hyvin esille ja pitsineuleelle tyypilliset langankiertoreiät ja kavennukset näkyvät hyvin - jos lanka on yksiväristä tai korkeintaan semi solid -värjättyä. Jitterbugin pätkävärjätyt sävyt peittävät pitsineuleen kuviot ja kaukaa katsottaessa näkee vain langan värityksen muodostamat kuviot.

Pitsineuleet pingottuvat hyvin, ja pingotustulos säilyy. Jitterbug on myös varsin paksu pitsilangaksi, joten siitä neulotut huivit ovat helposti suurempia kuin oli tarkoitus. Lanka on pehmeää ja lämmintä, joten ilmavat pitsineuleet ovat myös talvineuleina hyvin toimivia. Mallihuivi on neulottu 4,5 mm pyöröpuikoilla.

Langan tiedot

100 % konepestävää merinovillaa
110 g = 293 m

Garnstudio Drops Alpaca

Garnstudion ohuempi alpakkalanka Alpaca on mainiota pitsilankaa. Täysalpakkana lanka on hyvin pehmeää ja sopii herkemmällekin iholle. Alpacan värikartalla on 55 vaihtoehtoa, joista osa on täysin yksivärisiä ja osa kauniisti meleerattuja. Tässäkin langassa on hinta-laatusuhde kunnossa, eikä minulle ole tullut vastaan solmuja tai muitakaan ongelmia. Jo kahdesta kerästä saa aikaan kaulahuiviksi riittävän kolmiohuivin ja isompaankin huiviin 34 kerää riittää vallan mainiosti.

Neulottaessa langasta lähtee hiukan karvaa, mutta käytössä tämä ei enää ole ongelma, varsinkaan jos alpakkaisen neuleen liottaa ja pingottaa kunnolla neulomisen jälkeen. Alpacasta neulottu pitsi säilyttää muotonsa hyvin, vaikka lanka on niinkin pehmeää. Pitsineuleet eivät myöskään nyppäänny tai muuten kulu helposti. Vanhin Drops Alpacasta neulomani huivi on ollut käytössä jo kolme vuotta, eikä siinä vieläkään näy kulumisen merkkejä.

Langan tiedot

100 % alpakkaa
50 g = n. 180 m

Garnstudio Drops Kid-Silk

Garnstudion Drops Kid-Silk on verrattain uusi lanka Garnstudion valikoimissa ja se täydentää entuudestaan monipuolista valikoimaa loistavasti. Lanka on Garnstudion toista mohairlankaa, Viennaa, ohuempaa ja silkkisekoitteena myös juhlavampaa.

Kerällä lanka on unelman pehmeää ja sileää. Langan silkki kiiltää kauniisti ja lankakaupan hyllyllä lankakerät suorastaan huutavat ostamaan itsensä. Lankaa on miellyttävä neuloa ja sen sisältämän liukkaan silkin ansiosta lanka juoksee kerältä hyvin. Neuletta on jopa mahdollista purkaa kiristelemättä hampaita.

Jo kahdesta kerästä henkäyksen ohutta mohairia saa kunnollisen kokoisen pitsineuleen. Pörröinen mohair ei pingotu yhtä näyttävästi kuin merinolanka, mutta pingoitus tekee hyvää neuleelle. Jos mahdollista, neulos on pingotuksen jälkeen entistäkin unelmaisempi ja neulepinta siliää. Vaikka langassa on mohairia, kiiltää langan silkki neulepinnasta läpi. Lopputulos on juhlava ja kaunis.

Ainoan miinuksensa lanka saa hieman aneemisesta lankakartasta, josta löytyvät musta, punainen ja kymmenkunta erilaista pastellisävyä. Yksikään kartan väri ei erityisesti säväytä, mutta värit ovat sinänsä kauniita ja kartasta todennäköisesti löytyy lopulta se sopiva sävy.

Langan tiedot

75 % mohair super kidia, 25 % silkkiä
25 g = 200 m

GGH Kid melange

GGH Kid melange on ohut mohairsekoite, jossa pääraaka-aineena on super kid mohair eli aivan nuorista mohairvuohista saatu karva. Tämän lisäksi langassa on villaa ja polyamidia. Lanka ei ole aivan yhtä luksuksen tuntuista kuin silkkisekoiteserkkunsa, mutta pärjää silti hyvin pitsilankana. Lanka on erittäin riittosaa ja kid mohair on miellyttävän pehmeää.

Erikoisena bonuksena langasta voi mainita värikartassa olevat hieman meleeratut värisävyt, jotka syventävät mohairin ilmettä. Lanka ikäänkuin hohtaa, kun hieman pörröinen mohair on aavistuksen vaihtelevan sävyistä. Langasta neulottu pitsi on erittäin kaunista.

Langan tiedot

65 % super kid mohairia, 30 % nylonia, 5 % villaa
25 g = 250 m

Grignasco Merinosilk

Italialaisen Grignasco-kehräämön Merinosilk on ohuiden pitsineulelankojen aatelia. Merinosilkin värivalikoima on laaja, ja värit ovat syviä ja kauniita. Silkin kiilto näkyy langassa selvästi, mutta silkkiä ei ole niin paljon, että langasta tulisi joustamatonta. Isolla vyyhdillä on liki puolitoista kilometriä lankaa, joten lanka on erittäin riittoisaa. Lanka on yleensä solmutonta ja hyvin tasalaatuista.

Vyyhtiä kannattaa käsitellä varoen, sillä jos lanka sotkeutuu, selvitystyötä on melkoisesti. Silkin liukkaus saa langan toisaalta juoksemaan hyvin, mutta toisaalta liukkaat säikeet myös sotkeutuvat toisiinsa helposti. Merinosilkiä voi keriä käsin, mutta vyyhdinpuut ja kerijälaite helpottavat urakkaa kovasti. Koska lankaa on vyyhdillä niin paljon, koko vyyhti ei välttämättä mahdu pienelle kerijälaitteelle.

Neulomistuntumalta Merinosilk ei ole yhtä pehmeää ja joustavaa kuin kokonaan merinovillaiset pitsilangat. Se on silti huomattavasti joustavampaa kuin langat, joissa on puolet tai enemmän silkkiä. Lanka on suhteellisen liukasta, mutta ei niin liukasta, että puisiin puikkoihin turvautuminen olisi välttämätöntä. Hyvin teräväkärkisiin puikkoihin kannattaa silti panostaa, sillä ohuen langan käsitteleminen on niillä paljon helpompaa. Mikäli hyvin ohuen langan käsittely arveluttaa, voi Merinosilkiä neuloa myös kaksin- tai jopa kolminkertaisena.

Merinosilk pingottuu kauniisti ja pitää käytössä muotonsa suhteellisen hyvin. Varsinkin ihan ohuet suureksi pingotetut huivit vetäytyvät useiden käyttökertojen mittaan hieman kasaan, mutta pesu ja uudelleenpingotus korjaavat asian. Langan käyttökestävyys on hyvä, eivätkä huivini ole nyppyyntyneet tai langat katkeilleet käytössä.

Kuten muitakin pitsineulelankoja Merinosilkiä voi neuloa monen kokoisilla puikoilla ohjeesta ja käsialasta riippuen. Itse olen käyttänyt yksinkertaiseen Merinosilkiin 23-millisiä puikkoja. Kuvan Kiri-huivi on neulottu 2,5-millisillä puikoilla.

Langan tiedot

75 % merinovillaa, 25 % silkkiä
100 g = 1 400 m

Istex Lodband Einband

Einband on perinteinen islantilainen pitsilanka. Lanka on islantilaista villaa ja yksisäikeinen. Langan pohjavilla on paremmin tunnettujen Lopi -lankojen tapaan hieman karheaa ja suorakarvaista.

Yksisäikeinen ja melko napakka lanka on kaunista pitsinä, mutta lanka vetää hieman kieroon lopullisessa neulepinnassa. Pieni kierous on normaalia yksisäikeiselle langalle, joten neulojan ei kannata tästä hämmästyä sen enempää. Pingoitus auttaa vinouteen, mutta lopullista mallia miettiessä kannattaa pohtia vaikuttaako pieni vinous neulotun pitsin ulkoasuun. Esimerkiksi aina oikein -neule soveltuu tällaiselle langalle sileää oikeaa paremmin.

Pingotus tekee Einbandista neulotulle pitsille ihmeitä. Lanka on kerällä melko jäykkää ja neulottu pinta onkin puikoilla kovin epätasainen ja ruttuinen. Kunnolla kastelemalla ja huolella pingoittamalla neuleesta saa kuitenkin kauniin. Langan vyötteessä lukeekin, että lanka on pesemätöntä. Ennenkuin muodostaa mielipiteensä langasta pelkän kerän tai pienen mallitilkun perusteella lankaa kannattaa neuloa ja pestä kuin käyttöä varten. Langassa on lisäksi upea ja monipuolinen värikartta.

Langan tiedot

100 % villaa
50 g = 225 m

Novita Florica

Florica on Kamenan tavoin edullinen ja silti laadultaan kelpo pitsilanka. Värikartta Floricassa on tosin yli puolta pienempi kuin Kamenassa, mutta kirpputoreilta tai muilta neulojilta voi yhä löytää vanhan tuotannon värejä.

Keskikokoinen pitsihuivi Floricasta valmistuu melko nopeasti, ja 34 kerää riittää useimpiin keskikokoisiin huiveihin. Florica ei myöskään tunnu niin karkealta kuin täysvillalangalta voisi odottaa. Se on myös melko löyhäkierteistä ja kuohkeaa. Pingotusominaisuuksiakaan ei voi moittia.

Langan tiedot

100 % villaa
50 g = 175 m

Ornaghi Filati Merino Oro

Ornaghi Filatin Merino Oro on yksi suosikkipitsilangoistani. Sen pehmeys ja keveys tuo huiveihin ihanaa ylellisyyden tuntua. Se on myös erittäin mukavaa neuloa. Merino Oro ei halkeile vaan neuloutuu kauniisti.

Merino Oro on merinovillaa, joten se on pehmeää ja sopii ihoa vasten pidettäväksi. Se on myös erittäin riittoisaa: yhdestä vyyhdistä saa suurenkin huivin. Itse en ole onnistunut neulomaan vielä yhtään Merino Oro -vyyhtiä kokonaan, vaikka isoja huiveja olen siitä neulonutkin. Värikartasta löytyy kauniita sävyjä, niin vaaleita kuin tummiakin. Merino Oro on loistava lankavalinta juhlavaan huiviin. Vaikka lanka on ohutta, se on merinolangalle tyypillisesti lämmittävää.

Langan tiedot

100 % merinovillaa
100 g = 1 250 m

Ornaghi Filati 2/30 Cashmere

Ornaghi Filati 2/30 Cashmere on luksuslankojen aatelia. Siinä yhdistyvät merino ja kamir, jotka ovat tunnettuja sekä pehmeydestään että kauneudestaan. Eikä 2/30 Cashmere ole tästä poikkeus: lanka on vyyhdillä pehmeää kuin pilvi, ja sen haluaa vaistomaisesti nostaa poskea vasten. Tämän langan jälkeen muut langat tuntuvat karheilta jopa ne, jotka eivät sitä oikeasti ole.

2/30 Cashmere on seitinohutta pehmeyttä. Se soveltuu erinomaisesti luksushuiveihin tai muihin asusteisiin, joita haluaa pitää ihoa vasten. Värikartta on monivärinen, mutta värit käyttäytyvät hyvin eivätkä muodosta rumia lätäköitä. Lanka neuloutuu muutenkin kauniisti. Vaikka itseäni ensin arvelutti langan värikkyys, hetken sitä katseltuani tajusin, että värit kuitenkin sointuvat kauniilla tavalla toisiinsa ja tuovat esiin toistensa parhaat puolet. 2/30 Cashmere on erittäin riittoisaa: yhdestä vyyhdistä saa jo kauniin pitsihuivin.

Langan tiedot

85 % merinovillaa, 15 % kamiria
50 g = 750 m

Pirkanmaan kotityö Oy Pirkka-lanka

Pirkanmaan kotityön Pirkka-lankaa valmistetaan kahdessa eri vahvuudessa, joista lähinnä ohuempaa on totuttu pitämään sopivana pitsineulontaan. Langan molemmissa vahvuuksissa on laajat värikartat. Värivaihtoehtoja löytyy kokonaiset 75. Kaikki värit ovat yksivärisiä. Laajan värikarttansa ansiosta Pirkka-langat sopivat hyvin myös kirjoneuleisiin.

Pirkka-lanka on täyttä uutta villaa, joka on käsitelty koinkestäväksi. Lanka on herkimmille hiukan karheaa, mutta ehkä juuri senkin ansiosta toimii pitsinä hyvin. Pingotettuna pitsi säilyttää hyvin muotonsa ja on ohuesta versiosta neulottuna kevyttä ja kaunista. Lanka on laadukasta, eikä omalle kohdalleni ole koskaan osunut solmuja tai katkennutta lankaa. Ohutta Pirkka-lankaa on vyyhdillä riittoisat 400 metriä, joten jo yhdestä vyyhdistä saa aikaan ihan kunnollisen kokoisen pitsihuivin.

Langan tiedot

100 % puhdasta uutta villaa
ohut: n. 100 g = 400 m
paksu: n. 100 g = 170 m

Rowan Kidsilk Haze

Mohairiin epäilevästi suhtautuville Kidsilk Haze on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen lanka. Seitinohut mohairin ja silkin sekoitus on hypnotisoivaa neulottavaa, ja hyvä niin: ohuen langan neulominen vaatii hieman enemmän keskittymistä, eikä Kidsilk Haze siksi sovellu kovinkaan hyvin hämärän illan televisioneuleeksi. Keskittyminen on tarpeen myös siksi, että mohairin purkaminen on tuskallista, ja virheitä on siksi syytä välttää erityisen tarkasti.

25 gramman pehmoiset kerät ovat todella riittoisia. Kolmesta kerästä saa jo aikaan soputeltan, ja maltillisempaan huiviin riittää parikin kerää. Toisin kuin useimmista mohairlangoista Kidsilk Hazesta irtoaa melko vähän karvaa. Se ei myöskään mene niin herkästi poikki kuin hauras ulkonäkö antaa ymmärtää. Pingotukseksi riittää usein pelkkä kastelu ja riiputus, mikäli pitsin reuna on tasainen.

Langan tiedot

70 % super kid mohairia, 30 % silkkiä
25 g = 210 m

Sublime Baby Cashmere Merino Silk dk

Sublimen ylellinen Baby Cashmere Merino Silk dk on erittäin pehmeä, vauvalankanakin mainostettu lanka. Tämän langan ei siis pitäisi herkkääkään käyttäjää kutitella! Värikartalla on vaatimattomat 15 väriä, jotka ovat kaikki vaaleita pastellisävyjä. Lanka on melko hintavaa, eikä kerällä metrejäkään valtavasti ole. Kuitenkin jo neljästä kerästä saa neulottua kaulahuiviksi reilun kokoisen kolmiohuivin.

Lanka on nopeasti neuloutuvaa, ja kierre on sopiva. Lanka pingottuu kauniisti, mutta pingotettu muoto ei säily käytössä kovinkaan hyvin. Varsinkin erilaiset kaarevat reunat pyrkivät melko nopeasti palautumaan suoriksi toisin kuin karheammilla ja täysvillaisilla langoilla. Tämän vuoksi kyseistä lankaa ei erityisesti pitsineuleisiin voikaan suositella, vaikka se muuten loistava lanka onkin.

Langan tiedot

75 % merinovillaa, 20 % silkkiä, 5 % kashmiria
50 g = 116 m

SWTC Xie

Xie on kauniskiiltoinen, ohut lanka. Se sopii sekä pitsien että sileäpintaisten neuleiden neulomiseen. Muodostuva neulos on laskeutuvaa, jopa velttoa. Pitsikuviot ja silmukat erottuvat siinä hyvin. Pitsiset huivit tai liinat voivat kaivata kevyttä tärkkäystä, jotta pingotuksen tulos säilyisi kauniina. Xie muistuttaa neuletuntumaltaan viskoosi- ja silkkilankaa, sillä lanka ei jousta lainkaan ja on hyvin liukasta. Parhaan tuloksen saa käyttämällä puisia tai bambuisia pyöröpuikkoja. Silloin silmukat pysyvät puikoilla eikä tarvitse huolehtia putoavista puikoista. Jos silmukka putoaa puikolta, neulos purkautuu herkästi.

Xie on omiaan juhlaneuleisiin kauniin kiiltävän pinnan ja laskeutuvuuden ansiosta. Parhaan lopputuloksen saa, jos onnistuu pitämään käsialan tasaisena. Mallineule on neulottu 3,75 mm pyöröpuikoilla.

Langan tiedot

100 % bambua
100 g = 841 m

TeeTee Kamena

Kamena on hinta-laatusuhteeltaan varsin mainio pitsineulelanka, sillä jo parista vyyhdistä syntyy melkoisen iso huivi. Herkkähipiäisille lanka ei ehkä ole paras mahdollinen vaihtoehto, sillä paljaalla iholla villa voi hieman pistellä. Pingotusominaisuuksiltaan Kamena on myös oiva vaihtoehto, ja pitsi pysyy muodossaan pitkään. Valitettavasti Kamenan värikarttaa supistettiin taannoin, mutta valittavana on yhä 26 eri väriä.

Langan tiedot

100 % kampavillaa
100 g = n. 470 m

TitanWool Merinos Extra

Koska olen neulonut TitanWoolin Merinos Extraa huomattavasti vähemmän kuin yllä mainittua Merinosilkiä, lähestyn tätä lankaa vertailun kautta. Merinos Extra ja Merinosilk ovat juoksevuudeltaan samanlaisia, joten myös Merinos Extra on erittäin riittoisaa. Itse onnistuin neulomaan yhdestä vyyhdistä pingotetulta halkaisijaltaan noin 160-senttisen ympyrähuivin.

Ulkonäöltään Merinos Extra on hieman mattapintaisempi kuin Merinosilk. Lankojen rakenne ja kierre ovat kuitenkin hyvin samanlaiset. Suppean kokemukseni mukaan Merinos Extra käyttäytyy vyyhdiltä kerälle kerittäessä hieman paremmin kuin Merinosilk; langat eivät niin helposti liuu sekaisin.

Neuletuntumaltaan Merinos Extra on täysvillaisen koostumuksensa ansiosta hiukan pehmeämpää ja joustavampaa kuin Merinosilk. Lanka on myös hauraampaa, ja olen onnistunut katkaisemaan säikeen niin kerimis-, neulomis- kuin pingotusvaiheessakin. Koska lanka on huopuvaa, ei päiden yhdistäminen kuitenkaan ole niin vaikeaa kuin monilla liukkaammilla pitsineulelangoilla, ja kokonaisuutena neulomiskokemus oli oikein miellyttävä.

Merinos Extra pingottuu joustavuutensa ansiosta erittäin kauniisti, joskin säie tosiaan saattaa nykäistessä katketa. Ilmavasti säilytettynä neule pitää muotonsa hyvin, eikä pari käyttökertaakaan ole rypistänyt huivia. Kovin pitkää käyttökokemusta minulla ei ole, sillä Merinos Extra -huivini on melko uusi.

Myös Merinos Extralle sopivat yksinkertaiseen pitsineuleeseen noin 23-milliset puikot käsialasta ja neuleesta riippuen. Kuvan Springtime Swirl -huivi on neulottu 3-millisillä puikoilla.

Langan tiedot

100 % merinovillaa
100 g = 1 400 m

Utuna Uhtu

Utunan Uhtu on ohut yksisäikeinen pitsilanka, jossa on vielä jäljellä aavistus villan lanoliinia. Lanka tuntuu pehmeältä ja lämpimältä neuloa. Neulepinta on kauniin utuinen. Lanka on pätkävärjättyä, ja neuleen leveydestä riippuu, kuinka paljon värit läikittyvät tai sekoittuvat. Pätkävärjätty lanka saa usein pitsineuleen kuvion katoamaan värileikkiin, joten kovin monimutkainen mallineule menee ehkä hukkaan. Uhtusta neulottu pitsi on kuitenkin kevyttä ja ilmavaa, varsinkin paksuhkoilla puikoilla neulottaessa. Siksi sille antaa helposti anteeksi paljon. Mallitilkku on neulottu 4,5 mm pyöröpuikoilla.

Langan tiedot

100 % kainuunharmasta (koeversio, nyt myynnissä 90 % kainuunharmasta, 10 % silkkiä)
100 g = 700 m

Vironvilla

Valmistajia Aade Lng o ja Evilla

Vironvilla on sataprosenttista karstavillalankaa, joka on usein liukuvärjätty. Se tuntuu hieman karkealta, ja monet herkkäihoiset eivät halua käyttää sitä paljasta ihoa vasten. Pesu tai huovutus kuitenkin pehmentävät materiaalia paljon.

Vironvillasta on saatavissa useita, paksuudeltaan vaihtelevia versioita. Yleisimmin käytetty versio on kaksisäikeistä lankaa, jota on sadassa grammassa noin neljäsataa metriä. Pitsineuleisiin soveltuu ehkä parhaiten ohut yksisäikeinen lanka, jota on noin kahdeksansataa metriä sadan gramman kerässä.

Pitsineuleisiin vironvilla sopii hyvin. Pitsikuviot tulevat esille värinvaihdoista huolimatta, sillä langan pitkät värinvaihdot tekevät ilmeen rauhalliseksi. Koska useimmiten käytetty vironvilla on varsinaista pitsineulelankaa paksumpaa, huivin koko saattaa yllättää. Vironvillasta neulotut pitsit tarvitsevat huolellisen pingotuksen näyttääkseen hyvältä. Koska lanka on puhdasta villaa, pingotus onnistuu hyvin ja neule pysyy kauniisti muodossaan pingotuksen jälkeen. Mallineule on neulottu 4 mm pyöröpuikoilla Nm 8/2 langasta.

Langan tiedot

100 % karstavillaa
Nm 8/2, 100 g = n. 400 m
Nm 6/2, 100 g = n. 300 m
Nm 8/1, 100 g = n. 800 m

Wetterhoff Silvia

Silvia on joustava silkkivillalanka, ja siitä neulotut pitsineuleet ovat kevyitä ja ilmavia. Pitsiä neulottaessa on syytä käyttää suurehkoa puikkokokoa, jotta pitsin kuviot tulisivat esille. Silvia on yksivärinen lanka ja siten sopiva myös monimutkaisiin pitsineuleisiin. Lanka pingottuu hyvin ja koska suurin osa kuidusta on villaa, pingotustulos säilyy myös. Silvian kaunis kiilto tulee sen sisältämästä silkistä ja villa antaa anteeksi käsialan pienet epätasaisuudet. Lanka tuntuu neulottaessa aavistuksen verran karhealta, mutta liotus ennen pingotusta korjannee asian. Mallineule on neulottu 3,5 mm pyöröpuikoilla.

Langan tiedot

70 % kampavillaa, 30 % tussah-silkkiä
50 g = 500 m

Teksti ja kuvat

Taija Elo - Ornaghi Filati Merino Oro, Ornaghi Filati 2/30 Cashmere

Lisää Taijasta

Suvi Heikkilä - Garnstudio Drops Alpaca, Pirkanmaan kotityö Oy Pirkka-lanka, Sublime Baby Cashmere Merino Silk dk

Lisää Suvista

Hanna-Kaisa Hämäläinen - BC Garn Silkbloom Fino, Novita Florica, Rowan Kidsilk Haze, TeeTee Kamena

Lisää Hannasta

Satu Lehti - Colinette Jitterbug, SWTC Xie, Utuna Uhtu, Vironvilla, Wetterhoff Silvia

Lisää Sadusta

Kristel Nyberg - Grignasco Merinosilk, TitanWool Merinos Extra

Lisää Kristelistä

Eeva Saviranta - Garnstudio Drops Kid-Silk,GGH Kid melange, Istex Lodband Einband

Lisää Eevasta

Ulla 02/09 - Artikkelit

Taija Elo:
Piikkopirran kesäuutuudet

Taija Elo:
Tuin turhat turinat

Eri kirjoittajia:
Coatsin uutuudet

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian uutuudet

Eri kirjoittajia:
Novitan kesäuutuudet

Eri kirjoittajia:
Pitsilangat

Eri kirjoittajia:
Pitsineulekirjat

Eri kirjoittajia:
Tekstiiliteollisuuden uutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin uutuudet

Jussi Katajala:
Laamat kautta historian

Marjut Katajala:
Pääkirjoitus

Marjut Katajala:
Virolaisia pitsikirjoja

Eeva Saviranta:
Tampereen lammasmarkkinat

Mari Virtanen:
Arska Kehruulammas

Tiina Ristimäki:
Evelyn A. Clark: Knitting Lace Triangles

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.