Solina

Alkaa kuin huivi, päättyy kuin bolero. Tarvitsin kesämekon seuraksi jotain pientä lämmittävää hartioiden peitoksi. Huivi olisi kiva, mutta ei aina oikein pysy paikoillaan. Miten olisi kolmiohuivi hihojen kanssa? Röyhelöä reunaan? Niin alkoi syntyä Solina-bolero. Miehusta ja hihat ovat nopeasti neulottavia, mutta röyhelöt ottavat vähän enemmän aikaa suuren silmukkamääränsä takia. Suunnittelin mallineuleen niin, että röyhelö näyttää molemmin puolin samanlaiselta.

Lanka ja langan menekki

Novita Bambu (68 % bambua, 32 % puuvillaa; 50 g / 135 m), 300 g

Neuletiheys

24 s ja 34 krs sileää neuletta tasona = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot (pit.100 cm), 3,5 mm tai käsialan mukaan

Koko

M, (miehustan mitoitus tiukka, hihan väljä)
Pituus takana niskasta reunaröyhelön alareunaan 48 cm, hihan pituus 25 cm

Ohje

Boleron neulominen aloitetaan takakappaleen alanurkasta, etukappaleet neulotaan takakappaleen jatkoksi. Seuraavaksi neulotaan miehustan reunaröyhelö ja lopuksi hihat.

Jos pyöröpuikoillasi voi neuloa magic loop –tekniikalla, voit neuloa myös hihat pitkällä pyöröpuikolla. Muussa tapauksessa käytä lyhyttä pyöröpuikkoa tai sukkapuikkoja.

Takakappale

Luo 4 silmukkaa. Neulo sileää oikeaa tasona ja lisää jokaisen kerroksen lopussa 1 s neulomalla toiseksi viimeisen ja viimeisen silmukan välinen lankalenkki kiertäen. Jatka lisäyksiä, kunnes puikolla on 92 silmukkaa. Merkitse tämä kohta: lisää työn reunoihin poikkeavan väriset langanpätkät tai siirrettävät silmukkamerkit. Neulo sitten 20 cm sileää oikeaa ilman lisäyksiä. Viimeisenä on nurjan puolen kerros. älä päättele silmukoita.

Etukappaleet

Jaa työn silmukat kolmeen osaan: molemmissa reunoissa 28 silmukkaa etukappaleita varten ja keskimmäiset 36 silmukkaa odottavat reunaröyhelön neulomista.

Neulo ensin oikea etukappale:

  • 1. krs (OP): 25 o, ylivetokavennus, 1 o, käänny.
  • 2. krs (NP): Neulo kaikki silmukat nurin.

Jatka neuloen sileää oikeaa ja tee kavennus oikean kerroksen lopussa toiseksi ja kolmanneksi viimeisellä silmukalla. Lopeta kavennuksien tekeminen, kun jäljellä on kolme silmukkaa. Neulo sileää oikeaa, kunnes oikea etukappale on 20 cm korkea. Päättele silmukat.

Neulo sitten vasen etukappale:

  • 1. krs (NP): 28 n
  • 2. krs (OP): 1 o, 2 o yhteen, neulo kerroksen loput silmukat oikein.

Jatka neuloen sileää oikeaa ja tee kavennus oikean kerroksen alussa toisella ja kolmannella silmukalla. Lopeta kavennuksien tekeminen, kun jäljellä on kolme silmukkaa. Neulo sileää oikeaa, kunnes vasen etukappale on 20 cm korkea. Päättele silmukat. Ompele etukappaleiden alanurkat takakappaleiden reunoihin siihen kohtaan, jossa lopetit takakappaleen lisäykset.

Reunaröyhelö

Poimi ensin silmukat röyhelön neulomista varten. Niskan 36 silmukkaa ovat puikolla valmiina odottamassa. Aloita poimiminen näiden silmukoiden vasemmalta puolelta eli vasemman etukappaleen yläreunasta. Poimi ja neulo silmukoita vasemman etukappaleen reunasta, takakappaleen reunasta ja oikean etukappaleen reunasta yhteensä 360 s. Silmukoita on yhteensä 36 + 360 = 396. (Jos silmukkaluku ei täsmää, voit lisätä tai kaventaa silmukoita ensimmäisen kerroksen aikana.)

Neulo röyhelö kaavion mukaan. Päättele silmukat.

Hihat

Neulo molemmat hihat samalla tavalla. Poimi hiha-aukosta 96 silmukkaa. Neulo pyöröneuleena 20 cm sileää oikeaa ja sitten röyhelö kaavion mukaan. Päättele silmukat.

Viimeistely

Päättele kaikki langanpäät.

Kaaviot

Teksti ja kuvat

Satu Ruokamo

Lisää Sadusta

Ulla 02/09 - Ohjeet

Taija Elo:
Rusketusraidat

Iida Glumoff:
Viimeinen

Anne H:
Saniaispolku

Niina Hakkarainen:
Herne

Suvi Heikkilä:
Raita

Suvi Heikkilä:
Vanilja

Satu Lehti:
Ulpukka-huivi

Laura Lehtinen:
Vapaamatkustajan kantosuojus - poncho kantoliinailijalle

Nuoska:
Jääkukka

Kristel Nyberg:
Aatos

Kristel Nyberg:
Adalmiina

Kristel Nyberg:
Vaapukka

Hanna Puttaa-Vuoriluoto:
Päinvastoin

Seija Puusaari:
Pellavapolku

Satu Ruokamo:
Solina

Eeva Saviranta:
Cyanobacteria

Sirkku Siiskonen:
Mutkia matkassa

Sirkku Siiskonen:
Rinsessa

Taina:
Kummituskukkia

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.