Ulla 03/13

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Heidi Alander

Heidi innostui neulomisesta talvella 2010. Eikä siitä sitten sen jälkeen loppua ole tullutkaan, sillä harvoin on sellaista päivää ettei Heidi neuloisi yhtään silmukkaa. Neulominen on rakkain harrastus ja siihen liittyvä lankojen ja neulekirjojen hamstraus tulee hyvänä kakkosena. Toisinaan Heidi tarttuu myös virkkuukoukkuun tai värttinään.

Heidin blogi löytyy osoitteesta sadelman.blogspot.com ja Ravelryssä Heidi liikuskelee nimimerkillä Sadelma.

Titanium »

Ota yhteyttä Heidiin: alander.heidi @ gmail . com

Christa Becker

Christa Becker (alias Peltopeikko ja Pikkukenguru) innostui neulomisesta lukiossa. Täyteen hulluuteensa harrastus puhkesi yliopisto-opintojen myötä, kun raskas työ kaipasi raskaita hu(i)veja. Christan jokavuotinen toive joulupukille on muutama lisätunti vuorokauteen, koska neulomisen lisäksi aikaa pitäisi löytyä neuleiden suunnittelullekin. Lankaa Christalle on kertynyt varastoihin runsaat 60 kiloa, tämä kertonee hänestä kaiken.

Ailigas »

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Luonnonkuituiset uutuuslangat »

Sekoitekuituiset uutuuslangat »

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Luonnonkuituiset uutuuslangat »

Sekoitekuituiset uutuuslangat »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Sekoitekuituiset uutuuslangat »

Tekokuituiset uutuuslangat »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki . fi

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Luonnonkuituiset uutuuslangat »

Tekokuituiset uutuuslangat »

Sekoitekuituiset uutuuslangat »

Kattava opas virkkauksen saloihin »

Kerällä, fiilistelijän neulekirja »

Elämänlanka »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Sekoitekuituiset uutuuslangat »

Tekokuituiset uutuuslangat »

Luonnonkuituiset uutuuslangat »

Islantilaisia neuleita ja pieni kielikurssi »

Leikkiä värikkäillä langoilla »

Kerällä kaiken aikaa »

Silmukoista sydämiä »

Sisustusta hartiavoimin »

Ilmeikkäitä asusteita perheen pienimmille »

Piristystä pannuille »

Pääkirjoitus »

Mureena »

Ota yhteyttä Hannaan paatoimittaja at ullaneule.net

Meiju K-P

Meiju oppi neulomaan ala-asteikäisenä ja neuloi enemmän ja vähemmän kouluaikana. Neulominen jäi opiskeluajaksi, mutta löytyi uudestaan esikoista odottaessa. Meijun ehdottomia lempineuleita ovat saumattomasti neulotut neuletakit, joita hän on suunnitellut viime aikoina ahkerasti. Meijun ohjeita on saatavilla Ravelryssa: http://www.ravelry.com/stores/meiju-knits ja Meiju pitää blogia osoitteessa http://meijunoma.blogspot.com. Sähköpostia ja ohjetiedusteluja voi lähettää osoitteeseen meijuknits (at) gmail.com.

Lainelaita»

Emma Karvonen

Emma on 25-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, joka neuloo kaiket päivät ja haluaa isona käsityönopettajaksi, lankakauppiaaksi ja neulesuunnittelijaksi. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti, kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Nykyisessä opinahjossaan hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen. Emman perheeseen kuuluu aviomies ja neljävuotias tytär.

Emman bloggaa osoitteessa http://www.villaviidakko.blogspot.fi (Villaviidakko).

Raanusukat »

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

Johanna Koski

Johanna on oppinut neulomaan ennen kuin on oppinut lukemaan. Harrastustoimintaa haittaa kaappien rajallinen koko. Johanna blogaa satunnaisesti Langankuluttaja-blogissaan. Johanna on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa kirjat Punokset puikoille sekä Pitsit puikoille.

Sekoitekuituiset uutuuslangat »

Maija Koskinen

Honka »

MariJ

MariJ tarttui virkkuukoukkuun jo alle kouluikäisenä, ja kiinnostus äidin lankakopan sisältöä ja virkkausoppaita kohtaan oli valtaisa. Neulepuikot tulivat läheisiksi noin 10-vuotiaana. Nykyään hän harrastaa virkkaamisen ja neulomisen ohella mm. ristipistoilua sekä satunnaisesti muitakin kädentaidon lajeja, opetellen jatkuvasti uusiakin tekniikoita. Marin käsitöissä pääosassa ovat kirkkaat ja voimakkaat värit sekä niiden yhdistelmät - ei siis ihme, että hän on viime vuosina hurahtanut myös värjäämiseen. Marin tekeleisiin pääset tutustumaan Heivatut Kudelmat -blogissa.

Ota yhteyttä Mariin: marska_77 @ yahoo . com

Syyspihlaja»

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Syksy»

Malla»

Lakeuden kutsu»

Salma Pohjola

Salma on neulonut lapsuudesta asti. Hän oppi koulussa ala-asteella neulomaan, ja inhosi sitä aluksi. Yläasteella ja lukiossa hän neuloi muutaman pipon ja yhden kaulaliinan, mutta vasta 20-vuotiaana hän uskalsi neuloa ensimmäiset sukat ala-asteen jälkeen. Salma on IT-alalla ohjelmoijana ja neulonta on hänelle rakas tapa rentoutua muiden käsitöiden ja kuvataiteiden ohella. Salman lankakerät -käsityöblogi on osoitteessa http://lankakeria.blogspot.com/.

Go Ski!»

Twist»

Hanna Puttaa-Vuoriluoto

Hanna on neulonut aktiivisesti jo vuosia - tai oikeastaan vuosikymmeniä. Valmiiden ohjeiden noudattaminen ei ole oikein ollut hänen tyyliinsä sopivaa; niistä etsitään vain ideoita ja sitten sovelletaan omiin töihin. Tämä on ensimmäinen malli, jonka ohjeen hän on kirjoittanut ylös. Muut on tehty sormituntumalla kokeile-pura-kokeile-tyyliin.

Aurajoki»

Johanna Pyy

Johanna oppi neulomaan 7-vuotiaana ja siitä lähtien ovat puikot heiluneet välillä enemmän, välillä vähemmän. Blogien ja Ravelryn löytämisen jälkeen innostus ei ole kuitenkaan osoittanut laantumisen merkkejä. Johanna on valmis neulomaan melkein mitä tahansa, mutta viime aikoina puikoilta on tipahdellut enimmäkseen sukkia. Yleensä Johanna neuloo ohjeen mukaan, mutta aina silloin tällöin mieleen putkahtelee myös omia malleja.

Johanna esittelee neuleitaan hänen Silmukkasatuja-blogissaan ja hän löytyy Ravelrysta nimimerkillä lankakeiju.

Lotka-Volterra»

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Ritari Sininaama»

Rytmissä»

Talvi

Talvi on harrastanut käsitöitä jo lapsesta alkaen. Ensimmäisiä virkkausprojekteja oli patalappu, josta lisäykset unohtuivat, ja siitä tulikin nukelle pipo. Neulominen piti opetella uudestaan yläasteikäisenä äidin alun perin norjankielisestä käsityöopuksesta. Nykyään neuleet onnistuvat melkeinpä kielellä kuin kielellä – ainakin jos ohjeessa on hyvät kaaviot.

Talvi bloggaa englanniksi osoitteessa http://talviknits.tumblr.com/

Korkeajännite»

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Väripolku »

Inka Vilén

Inka on kutonut ja virkannut hamasta lapsuudesta asti. Lankatöiden lisäksi Inka ompelee ja tekee koruja. Mottona on: "Glitteriä ei voi olla liikaa - paitsi olohuoneen lattialla."

Keskeneräisiä töitä hänellä pitää olla monta, jotta niistä voi työstää kulloinkin tilanteeseen sopivaa. Inka inhoaa lankojen päättelyä ja neuleiden viimeistelyä. Tästäkin huolimatta aina sillon tällöin joku neuletyö julistetaan valmiiksi - ja joskus niistä jopa saadaan valokuvat ja raportti Cranberries and Cattleyas -blogiin.

Cranberries and Cattleyas -blogi.
Ravelryssa nimellä Karpalo

Pakkaspäivä »

Ota yhteyttä Inkaan : alias.cattleya @ gmail.com

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Arska ja rengaspaita »

Oikolukijat

  • Iida Glumoff
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Mervi Järvinen

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta

Henkinen tuki ja sekalainen apu

Johanna Koski