Ulla 03/13

Väripolku

Väripolku-huivi sopii neulojalle, joka haluaa saada huivin nopeasti valmiiksi. Huivissa on suurin osa nopeasti valmistuvaa sileää neuletta ja lopuksi reunaan neulotaan pitsikuvio. Sileässä osuudessa Polku-langan vaihtelevat värit pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Huivin voi hyvin neuloa myös yksivärisestä langasta, koska reunan kuvio kuitenkin kaunistaa koko huivin.

Lanka ja langan menekki

Novita Polku (73 % villaa, 24 % polyamidia, 3 % polyesteriä), 100 g värissä Porkkana tai Punajuuri

Neuletiheys

Neuletiheydellä ei ole suurta merkitystä.

Puikot

Pyöröpuikot, 4 mm

Huom.

Pitsikuvio alkaa nyppykerroksella, mutta halutessasi voit myös jättää nypyt pois. Neulo silloin kaavion 1. kerroksella sileää oikeaa neuletta.

Ohje

Luo 3 s ja neulo aina oikein -neuletta 7 kerrosta. Poimi sitten pienen tilkun reunasta ja aloitusreunasta 4 s. Puikolla on nyt yhteensä 7 s.

Neulo jatkossa reunasilmukat (2 s) aina oikein ja muilla silmukoilla sileää oikeaa neuletta. Lisää silmukoita aina oikealla puolella siten, että teet langankierron reunasilmukoiden (2 s) sisäpuolella ja keskisilmukan molemmilla puolilla. 1. krs neulotaan siis näin: 2 o (= reunasilmukat), lk, 1 o, lk, 1 o (= keskisilmukka), lk, 1 o, lk, 2 o (= reunasilmukat).

Kun olet viimeiseksi neulonut nurjan puolen kerroksen ja keskisilmukan ja reunasilmukoiden välissä on 107 s, aloita huivin reunuskuvio kaaviosta 1.

Kuvio on jaollinen 14:llä silmukalla (ja lisäksi 12 + 11 s reunoissa). Voit suurentaa tai pienentää huivia siten, että tarkistat keski- ja reunasilmukoiden välisen silmukkamäärän olevan jaollinen 14:llä + 23 s.

Kun olet viimeiseksi neulonut kaaviosta kerroksen 37 (oikea puoli), päätä huivi nurjalta puolelta seuraavasti. Neulo 2 o, *siirrä neulotut silmukat vasemmalle puikolle ja neulo silmukat takareunoistaan yhteen, 1 o*. Toista *-*. Jatka, kunnes kaikki silmukat on päätelty.

Viimeistely

Kastele huivi ja pingota hyvin alustalle. Anna työn kuivua. Päättele langanpäät huivin kuivuttua.

Kaaviot


Teksti ja kuvat

Pia Tuononen

Lisää Piasta

Ulla 03/13 - Ohjeet

Heidi Alander:
Titanium

Christa Becker:
Ailigas

Tintti Hohti:
Elämänlanka

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Mureena

MariJ:
Syyspihlaja

Meiju K-P:
Lainelaita

Emma Karvonen:
Raanusukat

Maija Koskinen:
Honka

Kristel Nyberg:
Syksy

Kristel Nyberg:
Malla

Kristel Nyberg:
Lakeuden kutsu

Salma Pohjola:
Go Ski!

Salma Pohjola:
Twist

Hanna Puttaa-Vuoriluoto:
Aurajoki

Johanna Pyy:
Lotka-Volterra

Eeva Saviranta:
Ritari Sininaama

Eeva Saviranta:
Rytmissä

Talvi:
Korkeajännite

Pia Tuononen:
Väripolku

Inka Vilén:
Pakkaspäivä

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.