Ulla 03/13

Sekoitekuituiset uutuuslangat

Lang Yarns Classico

Classico on miellyttävä ja pehmeä peruslanka. Sen värikartta on laaja, mikä tarjoaa mahdollisuuden neuloa langasta vauvalle, vaarille ja kaikille siltä väliltä. Värivaihtoehtoja on jopa 34. Pesuohje asettaa kuitenkin rajoitteita sille, mitä tästä langasta kannattaa lähteä neulomaan. Langan kierre on tiukka, mutta lanka joustaa silti hieman. Näin ollen neulepinnasta tulee tasaista ja siistiä. Venyttelynkin jälkeen tilkku palautuu muotoonsa, joten villan ominaisuudet tulevat tässä langassa hyvin esiin. Lanka myös neuloutuu kerältä helposti, joten kyseessä on kaikin puolin erinomainen lanka.

Langan tiedot

35 % villaa, 35 % polyamidia, 30 % puuvillaa
50 g = 110 m
Puikkosuositus: 3,5–4,5 mm
Tiheys: 22 s ja 32 krs = 10 cm
Hellävarainen 30 asteen pesu

Lang Yarns Mille Big

Mille Big on kierteetöntä, paksua ja pehmeää lankaa. Neulepinta on miellyttävän tuntuista, eikä edes se "huonompi" materiaali pilaa tuntua. Palmikot onnistuvat tästä langasta neulottuina hyvin. Valitettavasti lanka säikiintyy melko helposti, varsinkin paksummilla puikoilla neuloessa. Paksuihin puikkoihin tottumattoman on lisäksi hankala saada neulepinnasta tasaista. Lisäksi löyhäkierteisyyden takia langanpäät alkavat hapsottaa nopeasti. Mallitilkku on neulottu neonvihreästä langasta ja se sopisi oikein mainiosti pipon tai lapasten reunukseen. Eipä tarvitsisi enää pelätä, että asusteet hukkuvat hattuhyllylle muitten lapasten ja pipojen sekaan! Kaikkiaan valittavana on 11 raikasta värisävyä.

Langan tiedot

50 % puhdasta, uutta villaa, 50 % akryyliä
100 g = 100 m
Puikkosuositus: 8–9 mm
Tiheys: 12 s ja 16 krs = 10 cm
Hellävarainen 30 asteen pesu

Lang Yarns Odeon

Langin Odeon on paksu ja pörröinen lanka. Langan perustan muodostaa harjattu mohair, jota on täydennetty keinokuiduilla. Kerä on vain 50 gramman painoinen, mutta huomattavan muhkea eikä lankaa mene painonsa puolesta kovin paljoa edes isoihin neuleisiin. Lanka kannattaa neuloa suurilla puikoilla, koska lanka on tahmeaa ja pörheää, jolloin se muodostaa melko peittävän ja silti kevyen neulepinnan. Lanka pääseekin parhaiten oikeuksiinsa kevyissä jakuissa, huiveissa ja muissa asusteissa. Langalle on annettu suosituspuikkokooksi 5,5 - 6 milliä, mutta itse löysällä käsialalla neulovana ja lankaa 5,5 millimetrin puikoilla testanneena voisin suositella esimerkiksi pitsihuiveihin vielä isompia puikkoja. Silloin työ myös valmistuu nopeasti.

Testikerä, jota oli mukava neuloa, oli kauniin keltainen. Langan 24 värin värikartalla on sekä kauniita hillittyjä sävyjä kuin pirteän kirkkaita. Tästä langasta neulot vielä vaikka pirteän bolerojakun pikkujouluihin!

Langan tiedot

42 % mohairia, 38 % polyakryyliä, 20 % polyamidia
50 g = 160 m
Puikkosuositus: 5,5–6 mm

Lang Sempione

Sempione on rouhea yksisäikeinen villasekoitelanka. Se on paksua ja ilmavaa ja sopiikin hyvin talvisiin asusteisiin. Omaan käteeni lanka tuntui kerällä hieman karhealta, mutta kastelun jälkeen lanka pehmeni mukavaksi. Herkkähipiäinen mieskin kelpuuttaisi sen kaulalleen. Neulepinta ei kutita eikä pistele. Vaikka langassa onkin kolmannes akryyliä, on sen tuntu kuitenkin villainen.

Sempionea oli mukavaa ja joutuisaa neuloa ja sain suosituspuikoilla suositustiheyden. Tällä tiheydellä neule on laskeutuvaa ja sopisi myös villatakkeihin ja puseroihin. Pipon neuloisin pienemmillä puikoilla, jotta tuuli ei pääse läpi. Lanka sopiikin monenlaisiin neuleisiin ja ilmavuutensa vuoksi se on kevyttä ja lämmintä. Langasta saisi varmastikin todella näyttävät palmikkosäärystimet.

Värikartasta löytyy neljätoista väriä, joista kuusi on harmaita ja luonnonvärisiä ja loput hyvinkin kirkkaita perusvärejä.

Langan tiedot

55 % villaa, 35 % akryyliä, 10 % alpakkaa
50 g = n. 62 m
Puikkosuositus: 6–7 mm
Tiheys: 13 s ja 18 krs = 10 cm
Erittäin varovainen vesipesu 30 astetta, ei huuhteluainetta

Novita Hile

Hile on hillityn kimalteinen talvilanka. Se on muhkeaa ja pehmeää. Kuusisäikeisen langan yhteen säikeeseen on kehrätty glittersäie, joka tuo lankaan hillittyä kiiltoa. Värikartan viisi värisävyä ovat myös hillittyjä ja testikerän vaaleanpunainen on värikartan värikkäin.

Lankaa oli akryylipitoisuudestaan huolimatta mukavaa neuloa ja pinnasta tuli kaunis ja pehmeä. Tämän langan 20 prosenttia villaa tekee neulontakokemuksesta kohtuullisen miellyttävän. Glittersäie ei myöskään tunnu karhealta ihoa vasten, sillä se maastoutuu hyvin paksuun, pehmeään lankaan. Neulepinta näyttää siistiltä ja kauniilta.

Hieman epäilen langan kulutuskestävyyttä suuren akryylimäärän vuoksi. Siksi Hile sopiikin hyvin nopeasti valmistuviin muotineuleisiin, joita ei ole tarkoituskaan pitää vuodesta toiseen.

Langan tiedot

79 % akryyliä, 20 % villaa, 1 % polyesteriä
100 g = n. 115 m
Puikkosuositus: 7 mm
Tiheys: 12 s ja 18 krs = 10 cm
Hienopesu 40 astetta

Novita Huurre

Novitan Huurre on syksyn uusi riittoisa liukuvärjätty neulelanka. Langassa on akryylin piristeenä hieman villaa ja mohairia, jotka luovat langalle hauskan, hieman pörhöisen pinnan. Langan värit vaihtelevat hitaasti tummempien ja vaaleampien värien välillä luoden neulepintaan elävyyttä ja kauniin rauhallisen sävyjen syvyyden vaihtelun.

Huurteen värikartalla on viisi väriä, jotka kaikki muistuttavat omalta osaltaan syksyisestä ja talvisesta luonnosta. Yhdessä sininen, violetti ja musta maalaavat kuvan öisestä maisemasta, kun taas vihreässä sävyssä voi nähdä syksyn kuulautta.

Lanka on neuloessa valitettavan muovisen tuntuista ja lopputuloksen neulepinnasta akryylin suuri määrä näkyy. Kun naisen M-kokoinen neule vie vain kolme kerää lankaa, olisi langan voinut ehkä valmistaa kalliimmistakin raaka-aineista ja saada langalle kunnollisen luksuksen tunnun. Nyt kauniit värit kärsivät langan muovisesta tunnusta.

Langan tiedot

84 % akryyliä, 8 % mohairia, 8 % villaa
100 g = 490 m
Puikkosuositus: 4 mm
Tiheys: 20 s ja 29 krs = 10 cm
Käsinpesu

Novita Naava

Suuresta akryylimäärästä huolimatta Naava on erittäin miellyttävä ja pehmeä lanka. Lanka on kohtalaisen tiukkakierteistä ja kutakuinkin joustamatonta, joten sen voisi kuvitella sopivan hyvin takkeihin ja paksuihin villapaitoihin. Lanka on mainiota myös muhkeille palmikoille ja lisäksi paksuilla puikoilla neuleet valmistuvat nopeasti. Naavan värivalikoima on melko niukka (5 erisävyistä harmaata ja valkoista), mikä omalta osaltaan rajoittaa langan käyttömahdollisuuksia.

Langan tiedot

60 % akryyliä, 20 % alpakkaa, 20 % villaa
100 g = n. 117 m
Puikkosuositus: 7 mm
Tiheys: 12 s ja 18 krs = 10 cm
Käsinpesu

Novita Teddy

Jos sinulla on ikävä syksyllä 2005 Suomen valloittaneita verkkoponchoja, niin sellaisen voit tehdä taas itsellesi aidosta ja alkuperäisestä Novita Teddystä. Tai no, ei se ehkä ihan alkuperäistä ole, mutta tismalleen sama koostumus Teddyllä on kuin takavuosina ja come backin se on nyt tehnyt kahdeksan värin voimin. Mutta ei tässä vielä kaikki, kyseisen kahdeksan värin joukkoon on soluttautunut kaksi kimaltavaa yksilöä, joista harmaa oli testineulottavana tässä arviossa. Aikoinaan kimalteinen Teddy-versio kulki nimellä Teddy Galaxi, mutta tällä kertaa kimalleversiokin on pelkästään Teddy-nimistä. Erottelu olisi voinut kyllä olla paikallaan, sillä vanhan Teddy Galaxin koostumus oli sama kuin pelkällä Teddyllä, mutta tämän uuden kimaltavan version koostumus poikkeaa kimaltamattomista huomattavasti muovisempaan suuntaan. (Katso langan tiedot.)

Koska testattava lanka oli nimenomaan kimalleversiota, on sitä ehkä vähän aiheetonta verrata vanhaan Teddyyn, mutta eipä ole uuttakaan Teddyä käsillä. Vanha Teddy on lankana pullea ja pörheä, kun taas uusi Teddy on laihaa ja narumaista. Selkeä ero on siinä, että vanhan Teddyn karvat ovat villaisia ja uuden muovisia. Kun uusi Teddy näyttääkin laihemmalta, niin ei ollut yllätys, että 7 millin puikoilla neulottuna se myös jäi ohjeellisesta tiheydestä useamman silmukan päähän. Toisaalta, kun karvat eivät ole enää villaa, niin ehkä tästä langasta neulotut lapaset ja muut kuluvat neuleet pysyvät siisteinä pidempään. Kimaltava Teddy on oikeastaan ulkoasullisesti lähempänä Novitan syksyn 2010 lankaa Softyä, joka sekin näytti ihan Teddyltä, joskin hieman ohuemmalta. Softyn koostumus oli kuitenkin Teddyä muovisempi (40 % polyamidia, 39 % villaa, 21 % akryyliä).

Langan tiedot

45 % villaa, 30 % polyamidia, 25 % akryyliä
kimaltava versio: 34 % polyamidia, 31 % villaa, 31 % akryyliä, 4 % polyesteriä
100 g = 100 m
Puikkosuositus: 7–8 mm
Tiheys: 11 s ja 17 krs = 10 cm
Käsinpesu

ONline Linie 310 Alpaca Tweed

Tweed sopii syksyyn kuin nenä päähän. ONlinen Alpaca Tweed on varmasti tervetullut uutuus etenkin villa-allergikoille, sillä se sisältää lampaanvillan sijasta vain alpakkaa. Viidennes koostumuksesta on polyakryyliä ja viskoosia. Alpaca Tweed on todella mukavaa neuloa. Se soljuu puikoilla rennosti ja on erittäin pehmeää. Vaikka alpakka onkin melko karvaista, se ei pistele. Tweed-efektiin kuuluvat pienet "roskat" ovat tässä langassa melko irrallaan ja saattavat käytössä irrota. Niitä on langassa kuitenkin niin runsaasti, että tweedmäistä ulkonäköään neule tuskin menettää. Värikarttaan kuuluu testatun vaaleanruskean lisäksi tummempi ruskea, valkoinen, sininen sekä kaksi erilaista harmaata. Sävyjensä puolesta lanka sopii hillittyjä värejä suosiville.

Alpaca Tweed sopii erinomaisesti lämpimiin syksyn asusteisiin, mutta miksei myös isompiin töihin.

Langan tiedot

80 % alpakkaa, 14 % polyakryyliä, 6 % viskoosia
50 g = n. 100 m
Puikkosuositus: 3,5–4 mm
Tiheys: 20 s ja 26 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

Online Linie 331 Kings Tweed

Sympaattinen. Se on ensimmäinen adjektiivi, joka edessäni nököttävästä Kings Tweed -kerästä tulee mieleen. 50 gramman kerä on kooltaan iso ja tuntuu pehmeältä ja pöyheältä. Väritykseltään lanka on mielenkiintoinen. Yksikierteinen lanka on pohjimmiltaan jotakin vaaleanpunaisen ja violetin väliltä, mutta pohjavärin lisäksi langassa on tummempia ja kirjavia kuituja. Yleisilmeeltään väritys tuo mieleen syksyisen marjapuuron. Värikarttaan kuuluu testattavan sävyn lisäksi viisi muuta maanläheistä värivaihtoehtoa.

Langan neulominen on helppoa. Se ei ole lipsuvan liukasta, muttei liian karkeaakaan. Yksisäikeisen ja pörheän rakenteen vuoksi neulepinnasta tulee hieman karvaisen näköinen. Kuluessaan ja pesujen myötä karvaisuus todennäköisesti lisääntyy ja pinta vaikuttaa myös alttiilta nukkaantumiselle. Kirjavasta neulepinnasta se ei kuitenkaan luultavasti erotu yhtä selkeästi, kuin yksivärisistä pinnoista.

Kings Tweedistä valmistaa nopeasti uudet syysasusteet. Vain puoliksi villainen ja ilmava lanka lienee sopiva vaihtoehto myös silloin, kun ulkona ei vielä pauku tulipalopakkaset.

Langan tiedot

50 % villaa, 46 % polyakryyliä, 4 % viskoosia
50 g = n. 80 m
Puikkosuositus: 6–7 mm
Tiheys: 13 s ja 20 krs = 10 cm
Pesu 30 asteessa

Teetee Blanka

Teeteen Blanka on todella paksua villalankaa ja suosituspuikot ovatkin 10–12, joilla saa aikaan noin 9 silmukan pintaa kymmenellä senttimetrillä. Teeteen sivut ovat tämän suhteen hieman ristiriitaiset vyötteen kanssa ja langan tiedot onkin poimittu vyötteestä.

Blanka on glitterlankaa ja rakenteeltaan löyhäkierteistä. Sitä voisi luonnehtia kierteiseksi hahtuvalangaksi kimallesäikeillä. Värikartassa on kuusi väriä ja niissä kaikissa on hopeanväristä kimalletta: harmaa, valkoinen, musta, ruskea, sininen ja viininpunainen. Sivuhuomautuksena voisi sanoa näiden samojen värien toistuvan myös muissa teeteen syksyn uutuuslangoissa. Blankasta testissä oli harmaa sävy.

En tehnyt mallitilkkua ihan suosituspuikoilla, koska en löytänyt puikkovarastoistani niin isoja puikkoja. Pääsin löytämilläni puikoilla kuitenkin suunnilleen suositustiheyteen. Paksuilla puikoilla neulominen on hieman kömpelöä, ainakin jos siihen ei ole tottunut, joten valmista ei tule ihan niin nopeasti kuin voisi kuvitella. Kimallesäikeitä on langan seassa useita ja ne ovat hyvin ohuita. Valmista neulepintaa voisikin luonnehtia säkenöiväksi, sillä kimalle pilkistää langan seasta ja säikeiden päitä putkahtelee ulos neulepinnasta. Kimallesäikeitä tunkee ulos myös itse langasta, joten pientä varisemista tapahtui neuloessa.

Valmis mallitilkku on hyvin kuohkea, lämmin ja pehmeä. Rakenteen vuoksi lanka sopinee parhaiten sellaisiin asusteisiin ja neuleisiin, jotka eivät joudu kovalle hankaukselle. Vaikka lanka ei keinokuitukoostumuksensa vuoksi varsinaisesti huovuttuisikaan, niin lanka alkoi hangatessa osoittaa selvästi jonkinlaisia vanumisen, tiivistymisen ja nukkaantumisen merkkejä. Kuohkeus väheni myös merkittävästi.

Blankasta saa aikaiseksi lämpimiä ja pehmeitä neuleita suhteellisen nopeasti. Parhaimmillaan se on varmaankin niin sanotuissa trendiasusteissa, joita ei ole tarkoitus käyttää montaa vuotta.

Langan tiedot

50 % villaa, 47 % akryyliä, 3 % polyesteriä
100 g = n. 65 m
Puikkosuositus: 10–12 mm
Tiheys: 8–9 s ja 10 krs = 10 cm
Käsinpesu

Teetee Kiela

Kiela herätti ensimmäisenä ihmetyksen nimestään ja se pitikin heti pistää hakukoneeseen. Kiela on muun muassa Pohjois-Angolassa pelattava lautapeli, mutta koska kyse on kuitenkin suomalaisesta lankamerkistä niin todennäköisempi merkitys on pohjoisesta, eli poronsarvesta tehty rengas, jonka läpi suopunki heitettäessä juoksee tehden silmukan. Tämän kielitieteellisen tietopläjäyksen jälkeen voisikin sitten tutustua itse lankaan.

Kiela on uusi tulokas sarjassamme "kaikkea samaan" -langoista, sillä siitä löytyy raitaa, blingiä ja jopa blingiraitaa. Koostumus on kuitenkin suhteellisen mukava, villaa on melkein puolet joten siitä saa jopa lämmittäviä asusteita talvikeleille. Vähäinen villan osuus näkyykin metrimäärässä, sillä 50 g kerässä on peräti 90 metriä lankaa. Värikartassa on viisi väriä: valko-beige, musta-harmaa, ruskea-okra, puna-oranssi ja sini-tummansininen. Testattavana oli musta-harmaa sävy.

Lanka on löyhäkierteistä, hieman pörheää ja neulepinnasta tulee pehmeän näköistä. Lanka tuottaa raidallista pintaa, jossa vaihtelee harmaan ja mustan sävyjä ja hopeanväristä kiiltoa. Kiilto on erotettu omiksi raidoikseen, joissa hopeasäikeitä on runsaasti. Osiot eivät kuitenkaan ole saman levyisiä saati ihan tarkkarajaisia, joten neulepinnasta tulee elävä ja vaihteleva. Väriosiot ovat kohtalaisen kokoisia, mutta eivät kovin suuria, joten langan voi olettaa olevan parhaimmillaan asusteissa. Suuremmissa pinnoissa raidat voivat levitä hieman liian suuriksi ja vaikutelma voi jossain kohdissa olla jopa pätkävärjätyn oloinen. Kokeilin mallitilkkuja parilla eri silmukkamäärällä ja sain mielestäni kivan näköistä pintaa aikaiseksi noin 40 silmukalla, missä siinäkin lyhyimmät bling-raitaosiot olivat lähes yhden kerroksen mittaisia. Lankaa oli miellyttävä neuloa, vaikka siitä irtosi neuloessa hieman blingiä. Valmis neulepinta ei kuitenkaan varise.

Kaiken kaikkiaan Kiela on ihan miellyttävää lankaa, vaikka kuvauksen perusteella pelkäsinkin pinnasta tulevan liian levotonta. Ainakaan testivärin kanssa lopputulos ei kuitenkaan sitä ollut. Blingiä pelkäämättömälle Kiela on yksi vaihtoehto asusteisiin ja paksusta langasta saa valmista aikaan nopeasti.

Langan tiedot

50 % akryyliä, 47 % villaa, 3 % polyesteriä
50 g = n. 90 m
Puikkosuositus: 6–7 mm
Tiheys: 15 s ja 10 krs = 10 cm
Käsinpesu

Teetee Salla

Salla on villa-nylonsekoite ja omiaan esimerkiksi paksumpiin villasukkiin. Nylon tuo siihen vahvuutta ja kestävyyttä. Omiaan tämä lanka on myös kaikenlaisiin palmikkoneuleisiin, sillä lanka tuo varmasti palmikot kauniisti esiin. Sallassa on kaunis, himmeähkö kiilto, mikä tekee siitä erittäin kauniin langan.

Salla on hyvä mahdollinen korvike muille paksummille sukkalangoille kuten Gjestalin Jannelle tai Novitan Seitsemälle veljekselle. Toki tästä langasta neuloo muutakin. Nylon tuo siihen kestävyyttä jota voisin kuvitella ainakin lasten neuleissa arvostettavan. Pesun ja rasitustestin Salla kesti mainiosti kärsimättä lainkaan, joten uskallan suositella lankaa ehdoitta. Saran tavoin Sallakin on hyvä peruslanka, joka kuuluu myös siihen neulojien työhevoskastiin.

Langan tiedot

80 % villaa, 20 % polyamidia
50 g = 100 m
Puikkosuositus: 3,5–4 mm
Tiheys: 22 s = 10 cm
Konepestävä

Wendy Mode Double Knitting

Langan vyötteessä lukee langan nimen alla suurin kirjaimin "50 % puhdasta merinovillaa". Toisaalta saakin sitten pienestä tekstistä tavata, että loppu puolikas on "hienoa akryyliä". Valmis tilkku noudatti tismalleen vyötteessä annettua ohjetiheyttä. Neuletuntuma yllätti sikäli positiivisesti, että muovisuus ei tuntunut langassa ollenkaan. Seuraava yllätys oli, kun lähdin selvittämään langan tietoja netistä. Wendy Modea tehdään peräti 41 värissä ja testissä olleen Double Knittingin lisäksi kolmessa muussa eri paksuudessa. Vaikka Mode ei villasekoitteena mitään vaikutusta tehnytkään, niin väriensä ja paksuutensa puolesta siinä voisi olla potentiaalia isompaan projektiin, johon tarvitaan erilaisia lankoja. Langan valmistuttajan tiedot lukevat vyötteessä pienellä ja langan takana oleva firma ei ole nimeltään Wendy vaan Thomas B Bramsden & CO. Sekaannus lienee yleinen, sillä Ravelryssä useat firman langat on nimetty väärän valmistuttajan alle.

Langan tiedot

50 % merinovillaa, 50 % akryyliä
50 g = 142 m
Puikkosuositus: 4 mm
Tiheys: 22 s ja 31 krs = 10 cm
Konepesu 40°C

Wendy Roam Fusion

Wendy Roam Fusion on sukkalankamarkkinoiden uutuus, joka on aavistuksen paksumpi kuin normaalit 420 metriä sadassa grammassa sisältävät sukkalangat. Wendy Roam Fusionissa metrejä on 400. Langassa on yhteensä kymmenen väriä, viisi moniväristä ja viisi klassista sukkaväriä. Moniväriset sävyt ovat pohjimmiltaan raidallisia sukkalankoja, joissa raitaväri on painettu kahdelle säikeelle ja väri vaihtuu hitaasti kolmannen säikeen ollessa yksivärinen ja rauhoittaen sukan yleisilmettä. Värit ovat kekseliäitä, mutta silti sopivan eloisia sukkiin. Värikartan suunnittelija on palkinnut myös tavallisemmista sukista pitäviä yksivärisillä meleeratuilla sävyillä kuten sukkien ikiklassikolla harmaalla.

Neuloessa lanka tuntuu selvästi saksalaisia sukkalankoja paksummalta ja osittain myös löyhäkierteisemmältä. Valitettavasti kulutustestille ei ollut aikaa, mutta uskoisin langan sisältämän nylonin auttavan langasta neulottuja sukkia kestämään. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tiukemmin neulotut sukat kestävät paremmin, joten jos langan neuloo useimpien sukkaohjeiden suositustiheydellä (32 s = 10 cm sileää neuletta), on lopputulos hyvinkin napakka. Langan oma suositustiheys on tätä harvempi, vain 28 silmukkaa kymmenellä senttimetrillä.

Kaiken kaikkiaan Wendyn Roam Fusion vaikuttaa pätevältä sukkalangalta ohuisiin käyttösukkiin, niin värikkäisiin kuin hillittyihinkin. Valmistaja tarjoaa langalle muutaman valmiiksi suunnitellun sukkaohjeen, mutta koska sukkalanka on niin lähellä tavallisten sukkalankojen paksuuksia, on tälle langalle paljon sopivia ohjeita esimerkiksi Ullassa.

Langan tiedot

75 % superwash-käsiteltyä villaa, 25 % nylonia
100 g = 400 m
Puikkosuositus: 3,25 mm
Tiheys: 28 s ja 36 krs = 10 cm

Langat ja testaajat

Teetee Salla: Taija Elo
Novita Teddy, Wendy Mode Double Knitting: Iida Glumoff
Teetee Blanka, Teetee Kiela: Niina Hakkarainen
Novita Hile, Lang Yarns Sempione: Tintti Hohti
ONline Linie 310 Alpaca Tweed, Online Linie 331 Kings Tweed: Hanna-Kaisa Hämäläinen
Novita Naava, Lang Yarns Mille Big, Lang Yarns Classico: Johanna Koski
Lang Yarns Odeon, Novita Huurre, Wendy Roam Fusion: Eeva Saviranta

Ulla 03/13 - Artikkelit

Useita kirjoittajia:
Sekoitekuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset uutuuslangat

Taija Elo:
Tuin turinat

Tintti Hohti:
Kattava opas virkkauksen saloihin

Tintti Hohti:
Kerällä, fiilistelijän neulekirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Islantilaisia neuleita ja pieni kielikurssi

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Leikkiä värikkäillä langoilla

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kerällä kaiken aikaa

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Silmukoista sydämiä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Sisustusta hartiavoimin

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ilmeikkäitä asusteita perheen pienimmille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Piristystä pannuille

Mari Virtanen
Arska ja rengaspaita

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.