Ulla 03/13

Go Ski!

Talven laskettelukelit lähenevät. Halusin neuloa paksun korvaläppäpipon turkoosina. Suosikkimallini "Snowboarder Hat that Rocks!" ei ole ollut saatavilla pitkään aikaan, joten päätin suunnitella uuden mallin itse. Korvaläpät ovat isot ja hattu venyy hyvin monen kokoiseen päähän. Hatun voi tehdä leteillä tai ilman.

Lanka ja langan menekki

Cascade Yarns Cascade 220 (100 % villaa; 100 g / 200 m), 200 g värissä blue topaz (8906)

Työ on neulottu kaksinkertaisella langalla. Korvaavaksi langaksi käy bulky-vahvuinen lanka, jonka juoksevuus on n. 100 g / 100 m.
Kuvan hattuun lankaa kului n. 120 g ja letteihin n. 25 g.

Neuletiheys

16 s ja 19 krs mallineuletta = 10 cm

Puikot

Pyöröpuikot, 6 mm tai käsialan mukaan
Toiset pyöröpuikot tai sukkapuikko, pienempää tai samaa kokoa
Palmikkopuikko

Muut tarvikkeet

Silmukkamerkki
Iso silmäneula tai virkkuukoukku

Koko

Yksi koko, sopii päänympäryksille 58–62 cm

Ohje

Pipo aloitetaan korvaläpistä tasoneuleena. Niiden jälkeen luodaan lisää silmukoita ja yhdistetään neule suljetuksi neuleeksi. Neule neulotaan magic loop -tekniikalla. Halutessasi voit käyttää myös sukkapuikkoja.

Korvaläpät

Luo 7 s. Neulo kaavion 1 mukaan. 1. krs on nurjan puolen krs. 1. krs, nurja puoli (NP): Nosta 1 s, 5 n, 1 o. 2. krs, oikea puoli (OP): Nosta 1 s, neulo seuraava s etu- ja takareunastaan, 3 o, neulo s etu- ja takareunastaan, 1 o.

Toista kerroksia 1 ja 2 kaavion 1 mukaan, kunnes puikoilla on 13 s. Neulo kaavion 1 kerrokset 7–21. Korvaläpässä on nyt 17 s. Katkaise lanka ja jätä s:t odottamaan toisille pyöröpuikoille tai sukkapuikolle. Neulo toinen korvaläppä samoin, mutta älä katkaise lankaa.

Yhdistäminen ja suora osuus

Neulo toisen korvaläpän silmukoilla kaavion krs 22. Luo backward loop cast on -metodilla 27 s. Metodista löytyy useita ohjeita internetistä ja yksi hyvä on tässä videossa. Älä kuitenkaan tee vetosolmua kuten ohjevideossa, vaan ala suoraan luoda silmukoita. Neulo ensimmäisen korvaläpän silmukat kaavion 1 kerroksen 22 mukaan. Luo samalla metodilla 16 s. Yhdistä työ suljetuksi neuleeksi, neulo 2 o, 1 n ja aseta silmukkamerkki merkitsemään uutta kerroksen aloituskohtaa. Työssä on nyt yhteensä 77 s.

Neulo seuraavalla kerroksella korvaläppien silmukoilla kaavion 1 krs 23. Huomaa, että kerros alkaa kaavion kerroksen neljännestä silmukasta. Neulo luoduilla silmukoilla oikein. Aloita seuraavan kerroksen neulominen kaavion 2 mukaan. Kaavion ensimmäinen silmukka on kerroksen ensimmäinen silmukka. Kaavio 2 toistuu kerroksen aikana 7 kertaa. Neulo kaavion kerrokset yhteensä neljä kertaa.

Päälakikavennukset

Kun olet toistanut kaavion 2 viimeisen kerran, neulo päälakikavennukset kaavion 3 mukaan. Siirrä kerroksen aloitusta osoittavaa silmukkamerkkiä yhden silmukan verran oikealle. Kaavion 3 ensimmäinen silmukka on kerroksen uusi ensimmäinen silmukka. Kun olet neulonut kaavion 3 yhdeksän kerrosta, puikoilla on 7 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langanpäät.

Letit

Korvaläppiin voi lisätä letit jäljellä olevasta langasta.

Leikkaa 30 kpl 80 cm mittaista langanpätkää. Pujota ne neulalla tai virkkuukoukulla korvaläpän alaosasta läpi. Letitä langat 20 langan ryhminä. Solmi letin päähän solmu. Tasoita langanpäät saksilla. Toista toiselle korvaläpälle.

Viimeistely

Kastele pipo ja asettele muotoonsa kuivumaan.

Kaaviot

Kaavio 1

Kaavio 2

Kaavio 3

Teksti

Salma Pohjola

Lisää Salmasta

Kuvat

Tini ja Salma Pohjola

Ulla 03/13 - Ohjeet

Heidi Alander:
Titanium

Christa Becker:
Ailigas

Tintti Hohti:
Elämänlanka

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Mureena

MariJ:
Syyspihlaja

Meiju K-P:
Lainelaita

Emma Karvonen:
Raanusukat

Maija Koskinen:
Honka

Kristel Nyberg:
Syksy

Kristel Nyberg:
Malla

Kristel Nyberg:
Lakeuden kutsu

Salma Pohjola:
Go Ski!

Salma Pohjola:
Twist

Hanna Puttaa-Vuoriluoto:
Aurajoki

Johanna Pyy:
Lotka-Volterra

Eeva Saviranta:
Ritari Sininaama

Eeva Saviranta:
Rytmissä

Talvi:
Korkeajännite

Pia Tuononen:
Väripolku

Inka Vilén:
Pakkaspäivä

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.