Ulla 03/13

Kattava opas virkkauksen saloihin

Tyylikkäät silmukat on hyvä perusopas virkkauksen saloihin. Kirjassa on huolellisesti selitetty virkkaamisen perusperiaatteet langan valinnasta silmukoiden kautta viimeistelyyn. Kirjan alussa on kattava tietopaketti materiaaleista ja tekniikoista. Kaikki ohjeissa käytettävät silmukat neuvotaan sekä sanallisesti että kuvallisesti. Kirjoittaja ohjeistaa myös ohjeiden tulkitsemisessa, tiheyden mittaamisessa sekä lyhenteissä ja kaaviomerkeissä.

Seuraavassa osiossa esitellään virkkausmallikerrat, jotka etenevät helpoista perusmalleista vaativampiin pintatekstuureihin. Samalla esitellään myös muutama peruskuvio, kuten isoäidinneliö. Kaikista pintatekstuureista ja kuvioista on selkeät ja riittävän suuret kuvat, joten niistä näkee helposti, miltä valmis pinta näyttää. Pinnat ja kuviot on esitetty sekä sanallisesti että kaavioiden kera.

Kaikissa ohjeissa mainitaan niiden vaativuustaso asteikolla aloittelija - helppo - keskitaso - edistynyt/vaativa. Ohjeet etenevät loogisesti ja niiden tarkoituksena on harjoituttaa eri tekniikoita sopivassa järjestyksessä. Ohjeissa on aina kerrottuna sen tavoite virkkaamisen oppimisen kannalta. Lisäksi silmukat, koko, materiaalit, tiheys ja lyhenteet ovat esitetty täsmällisesti. Jokaisen ohjeen lopussa on mestarikurssiosio, jossa lisätään jotain lisää perusohjeeseen. Mestarikurssitkin vaikeutuvat ohjeiden vaikeutuessa.

Kirjan ulkoasu ja rakenne on selkeä ja värimaailma harmoninen. Kuvat ovat kauniita ja niitä on useita samasta mallista. Lähikuvista näkee, miltä pinta näyttää. Yleiskuvat kertovat millaiselta valmis työ näyttää oikeassa käyttötarkoituksessaan.

Kirjan englanninkielinen nimi kertookin kirjan luonteesta paremmin kuin suomenkielinen: Crochet workshop - learn how to crochet with 20 inspiring projects. Tekemällä kirjan ohjeet järjestyksessä oppii virkkauksen perustaidot ja vielä vähän lisää. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille niille, jotka todella haluavat oppia virkkaamaan.

Erika Knight: Tyylikkäät silmukat, 20 inspiroivaa virkkausohjetta
Suomentanut: Mirja Muurinen
Gummerus kustannus Oy, 2013
ISBN 978-951-20-9285-7

Teksti

Tintti Hohti

Lisää Tintistä

Ulla 03/13 - Artikkelit

Useita kirjoittajia:
Sekoitekuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset uutuuslangat

Taija Elo:
Tuin turinat

Tintti Hohti:
Kattava opas virkkauksen saloihin

Tintti Hohti:
Kerällä, fiilistelijän neulekirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Islantilaisia neuleita ja pieni kielikurssi

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Leikkiä värikkäillä langoilla

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kerällä kaiken aikaa

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Silmukoista sydämiä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Sisustusta hartiavoimin

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ilmeikkäitä asusteita perheen pienimmille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Piristystä pannuille

Mari Virtanen
Arska ja rengaspaita

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.