Ulla 03/13

Pääkirjoitus

Kylmimmän vuodenajan saapumisen huomaa. Varpaat alkavat kaivata villasukkia. Viima koettelee korvia ja kääriydyt pikkuhiljaa paksumpiin neulekerroksiin. Kun sade huuhtoo katuja ja tuuli uhkaa viedä mukanaan, on illan viettäminen sohvalla neuleen kera mitä oivallisin vaihtoehto.

Lankakauppojen hyllyt notkuvat syksyn uutuuksista ja neulekirjoja putkahtelee kuin sieniä sateella. Syksy on väistämättä neulonnan ja lämpimien materiaalien kulta-aikaa. Sen huomaa myös Ullaa toimittaessa. Tämän numeron ohjemäärä on vuoden suurin, mistä iso kiitos kaikille suunnittelijoille. Arvioitavia lankoja ja kirjoja on niitäkin runsaasti. Kun toimitettavaa materiaalia on paljon, vaatii se voimia myös vapaaehtoisvoimin pyörivältä toimitukseltamme. Moni leppoisa neulontahetki sohvannurkassa on vaihtunut muun muassa pilkunviilaamiseen, kuvien käsittelemiseen ja sivujen koodaamiseen. Kiitos siis Suville, Iidalle, Merville ja Piialle, jotka ovat osallistuneet tämän numeron koostamiseen. Erityiskiitos Eevalle, jota ilman tämäkään numero ei olisi ilmestynyt.

Työtä Ullan parissa riittää. Se käy raskaaksi, jos innostuneita ihmisiä ei ole riittävästi. Ja raskaus on jotain aivan muuta, mitä Ulla edustaa. Emme tee tätä nuttura kireällä ja otsa rypyssä – päinvastoin. Jos olet kiinnostunut auttamaan Ullan toimittamisessa, ota reippaasti yhteyttä. Tarvitsemme Ullan ohjestandardit ja pilkkusäännöt taitavia oikolukijoita sekä HTML:n perusteet osaavia sivujen latojia. Kun tekijöitä on enemmän, kenenkään työkuorma ei kasva liian isoksi. Allekirjoittanut ainakin on oppinut tässä hommassa rutkasti, joten tekemäni työ on ollut mielestäni kaiken vaivan arvoista. Parasta ovat tietysti ihmiset, joiden kanssa Ullaa kursitaan kasaan.

Tämän numeron suunnittelijoiden, testaajien ja koostajien lisäksi kiitän sinua, joka olet löytänyt Ullan ja vaivautunut lukemaan pääkirjoituksenkin. Ulla täyttää ensi vuonna pyöreät kymmenen vuotta. Toivon sydämestäni, että virkeitä vuosia kertyy vielä paljon lisää.

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Teksti

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 03/13 - Artikkelit

Useita kirjoittajia:
Sekoitekuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset uutuuslangat

Taija Elo:
Tuin turinat

Tintti Hohti:
Kattava opas virkkauksen saloihin

Tintti Hohti:
Kerällä, fiilistelijän neulekirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Islantilaisia neuleita ja pieni kielikurssi

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Leikkiä värikkäillä langoilla

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kerällä kaiken aikaa

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Silmukoista sydämiä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Sisustusta hartiavoimin

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ilmeikkäitä asusteita perheen pienimmille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Piristystä pannuille

Mari Virtanen
Arska ja rengaspaita

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.