Ulla 03/13

Ilmeikkäitä asusteita perheen pienimmille

Lapsenmielinen aikuinen tuntee varmasti pientä kateutta selatessaan Suloista sammakkomyssyä. Kirja sisältää toinen toistaan hauskempia eläinaiheisia myssyjä ja asusteita, mutta vain lasten koossa. Erilaiset hahmopäähineet sopisivat hyvin esimerkiksi naamiaisiin tai teemajuhliin. Eläinten lisäksi kirjasta löytyy myös muun muassa monsteri-, menninkäis- ja robottimyssyt. Moniin asusteisiin on lisätty ilmeikkyyttä silmillä, mutta toiset ohjeet ovat pelkistetympiä ja eläinviitteenä on esimerkiksi vain korvat.

Useimmat myssyt ovat perusmalliltaan samantapaisia kaulurimyssyjä, jotka pysyvät hyvin päässä. Jokaisesta ohjeesta on kolme iän mukaan ilmoitettua kokoa: 6-12 kuukautta, 12-24 kuukautta ja 2-3 vuotta. Ohjeet on luokiteltu vaikeustasoltaan helppoihin, keskitasoisiin ja haastaviin töihin. Kirjan lopusta löytyy kattava ja tiivis tietopaketti töissä tarvittavista taidoista ja välineistä. Ulkoasultaan teos on yksinkertaisen selkeä. Kuvien kanssa ei ole kikkailtu, joten huomio keskittyy väistämättä itse neuleisiin. Fontti on melko pientä, mikä vaatii neulontanurkkaukselta hyvää valaistusta.

Hämmentävintä kirjassa on kaikissa ohjeissa käytetty yksi ainoa akryylilanka. Kirjan tekijä Nuriya Khegay kertoo kirjan johdannossa kyseisen langan olevan hänen suosikkilankansa, sillä lanka on pehmeää ja helposti pestävää. Samaisessa johdannossa hän korostaa myssyn lämpimyyden tärkeyttä. Nykyisillä lankamarkkinoilla olisi kuitenkin varmasti monia luonnonkuituisia vaihtoehtoja, jotka ovat tekokuitua lämpimämpiä, pehmeitä ja helppohoitoisia. Itse valitsisin ennemmin esimerkiksi merinovillaisen materiaalin.

Oudosta lankavalinnasta huolimatta itse neuleet tuovat hymyn lukijan huulillle. Paitsi lapsellisille, kirja sopii hyvin myös niille, joiden lähipiirissä on lämmikettä tarvitsevia pikkuihmisiä.

Nuriya Khegay: Suloinen sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita
Suomennos: Kaija Koirikivi
Kustannusosakeyhtiö Nemo, 2013
ISBN: 978-952-240-221-9

Teksti

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 03/13 - Artikkelit

Useita kirjoittajia:
Sekoitekuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset uutuuslangat

Taija Elo:
Tuin turinat

Tintti Hohti:
Kattava opas virkkauksen saloihin

Tintti Hohti:
Kerällä, fiilistelijän neulekirja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Islantilaisia neuleita ja pieni kielikurssi

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Leikkiä värikkäillä langoilla

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Kerällä kaiken aikaa

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Silmukoista sydämiä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Sisustusta hartiavoimin

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ilmeikkäitä asusteita perheen pienimmille

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Piristystä pannuille

Mari Virtanen
Arska ja rengaspaita

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.