Ulla 03/12

Ulla 03/12 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Adelheid

Adelheid on neulonut melkein koko pienen ikänsä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja tekee pääasiassa ompelutöitä. Opiskelujen päätyttyä hän on taas innostunut neulomisesta. Luovana ihmisenä Adelheid ei tyydy valmiisiin ohjeisiin, vaan haluaa tehdä omannäköisiä töitä.

Blogissaan Adelheid esittelee töitään ja tekeleitään, pääasiassa ommeltuja, virkattuja ja neulottuja. Adelheidin ajatelmia -blogista voi lukea ajatuksia töiden ja tekeleiden ympäriltä ja sieltä voi myös löytyä satunnaisesti neuletöiden ohjeita.

Walk Like an Egyptian »

Ota yhteyttä Adelheidiin: hlindroo @ yahoo . com

Heidi Alander

Heidi innostui neulomisesta talvella 2010. Eikä siitä sitten sen jälkeen loppua ole tullutkaan, sillä harvoin on sellaista päivää ettei Heidi neuloisi yhtään silmukkaa. Neulominen on rakkain harrastus ja siihen liittyvä lankojen ja neulekirjojen hamstraus tulee hyvänä kakkosena. Toisinaan Heidi tarttuu myös virkkuukoukkuun tai värttinään.

Heidin blogi löytyy osoitteesta sadelman.blogspot.com ja Ravelryssä Heidi liikuskelee nimimerkillä Sadelma.

Syysraitoja »

Ota yhteyttä Heidiin: alander.heidi @ gmail . com

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on lukiossa opiskeleva neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi. Neuleistaan Iida kirjoittaa blogissaan Hilpeä villapaita.

Murphy »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Neulo ihanat asusteet -arvostelu »

Rakkaat neuleet -arvostelu »

Päät vaihtoon - eli katsaus vaihtopääpuikkoihin »

Yhden illan käsityöt -arvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki . fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Patalappuja à la Carte -arvostelu »

Pääkirjoitus »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Neulotut nuket -arvostelu »

Lanka-arviossa syksyn uutuudet »

Jutta Juvenius

Georg »

Meiju K-P

Meiju oppi neulomaan ala-asteikäisenä ja neuloi enemmän ja vähemmän kouluaikana. Neulominen jäi opiskeluajaksi, mutta löytyi uudestaan esikoista odottaessa. Ystävän perustama, viikoittain kokoontuva oma neulekerho antaa lisäinspiraatiota neulomiseen. Meijun ehdottomia lempineuleita ovat saumattomasti neulotut neuletakit. Meiju pitää blogia osoitteessa http://meijunoma.blogspot.com.

Krysanteemi »

Ota yhteyttä Emmaan: MeijuKnits @ gmail . com

Emma Karvonen

Emma on 24-vuotias tekstiilimuotoilun opiskelija, jonka perheeseen kuuluu aviomies ja kolme vuotta täyttänyt tytär. Hän on neulonut enemmän tai vähemmän siitä asti kun oppi ala-asteella miten silmukat syntyvät. Neuleblogit ja Ravelryn ihmemaan Emma löysi kolmisen vuotta sitten. Siitä alkoi jokapäiväsen neulomisen kierre, jolle ei näy loppua. Koulussa hän saa opiskella kaikkea mielenkiintoista kutomisesta valokuvaukseen.

Emman blogi on nimeltään Villaviidakko. Siellä on nähty hänen itsensä suunnittelemia neuleita jo kolmen vuoden ajan, ja viime syksynä hän julkaisi ensimmäiset omat neuleohjeensa.

Elonkorjuu »

Ota yhteyttä Emmaan: emma.a.karvonen @ edu . savonia . fi

KristaK

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Fair Islen neulemallit -arvostelu »

Ihanat neulelahjat -arvostelu »

Johanna Koski

Johanna on oppinut neulomaan ennen kuin on oppinut lukemaan. Harrastustoimintaa haittaa kaappien rajallinen koko. Johanna blogaa satunnaisesti Langankuluttaja-blogissaan. Johanna on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa kirjat Punokset puikoille sekä Pitsit puikoille.

Birgit »

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Neulojan opas -arvostelu »

Pipo on pääasia -arvostelu »

Elina Norros

Elina on neulova humanisti, jonka kärsivällisyys on usein koetuksella kaulaliinan kaltaista pitkää suoraa kappaletta väännettäessä. Niinpä lankakerillä onkin useimmiten taipumus muuttua sukiksi, lapasiksi tai muiksi tarpeeksi vaihtelua tarjoaviksi töiksi. Taisteluun keskeneräisiä neuleita vastaan voi tutustua hänen Bambupuikot-blogissaan.

Harmonia »

Salma Pohjola

Salma on neulonut lapsuudesta asti. Hän oppi koulussa ala-asteella neulomaan, ja inhosi sitä aluksi. Yläasteella ja lukiossa hän neuloi muutaman pipon ja yhden kaulaliinan, mutta vasta 20-vuotiaana hän uskalsi neuloa ensimmäiset sukat ala-asteen jälkeen. Salma on IT-alalla ohjelmoijana ja neulonta on hänelle rakas tapa rentoutua muiden käsitöiden ja kuvataiteiden ohella. Salman lankakerät -käsityöblogi on osoitteessa http://lankakeria.blogspot.com/.

Lumikki »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Holvi »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Kontio »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata @ gmail . com

Tiiiu

Tiiiu on tehnyt käsitöitä lähes koko ikänsä. Ompeleminen vaihtui pikkuhiljaa neulomiseen, joka veikin sitten kokonaan mukanaan. Alkuvuodesta 2008 Tiiiu opetteli kehräämään eikä innostus kuituihin ja lankoihin ole sen jälkeen laantunut.

Varpu »

Mari-Liisa Varila

Mari-Liisa neuloi ensimmäiset silmukkansa mummon opastuksella ennen kouluikää. Neuleblogien ja Ravelryn myötä harrastukseen avautui uusia näkökulmia, ja oheistuotteena on syntynyt myös muutama oma ohje.

Pipsa »

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Lillan »

Arska opin tiellä »

Lankahamsteri tekee parannuksen »

Oikolukijat

  • Iida Glumoff
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Anni Laine
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Eeva Saviranta