Ulla 03/12

Niina Hakkarainen, Suvi Heikkilä, Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Kristel Nyberg: Pipo on pääasia

Pipo on pääasia -kirja on Ullasta tuttujen neulojien julkaisema uusi kotimainen pipokirja, jossa on sekä uusia että kolme aiemmin vain englanniksi julkaistua ohjetta. Kirja on mainio ohjekokoelma ja se sopii sekä lahjaksi että lahjojen valmistamista varten.

Kirja alkaa luvuilla "Ennen kuin aloitat" ja "Ruutupiirrosten merkkien selitykset" ja kyllä, ne kannattaa lukaista läpi, vaikka yleensä etenisikin minne tahansa ohjeita lukematta: kirjasta saa siten parhaiten kaiken irti. Kirjan lopussa on mainio tekniikkaosuus, jossa opetetaan esimerkiksi helmien lisääminen neuleeseen ja palmikoiden neulominen ilman apupuikkoa. Tekniikkaosuuksiin myös viitataan tarvittaessa neuleohjeissa ja toisaalta tekniikkaohjeissa kerrotaan, missä ohjeissa kutakin tekniikkaa on hyödynnetty.

Kirjan alussa on kuva jokaisesta neulemallista käsityölehtien tapaan, joten yhdellä silmäyksellä saa yleiskatsauksen kaikista malleista. Tarjolla on useita malleja naisille, mutta kirjassa on muistettu myös miehet ja lapset, joille molemmille on tarjolla muutama malli. Muutamasta mallista on tarjolla kaksi tai kolme kokoa. Monessa pipossa on käytetty palmikkoja, mutta joukossa on myös esimerkiksi kaunis onteloneulepipo (Anna) ja hento pitsibaretti (Apollo). Pipojen lisäksi mukaan on otettu kahdet käsineet, kauluri ja kaulaliina täydentämään samaan settiin kuuluvia pipoja.

Ohjeet ovat taattua Ulla-laatua. Ohjeiden etusivulla, sivupalkissa, on tiivistelmä langasta ja tarvittavista tarvikkeista. Mukavana yksityiskohtana siitä löytyy myös kussakin ohjeessa esiintyvän mallipipon koko.

Kirjan kuvat ovat kauniita ja värikkäitä, ja pipot tulevat kauniisti esille. Suosikkikuvani on pinkin Aurora-pipon aloituskuva, jossa sateenvarjon raidat toistavat myssyn hehkuvaa väriä. Kuvien taustalla esiintyy Helsinki kauniina ja välillä viitteellisenä, mutta pipot ovat pääasiassa.

Tiedot

Niina Hakkarainen, Suvi Heikkilä, Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Kristel Nyberg: Pipo on pääasia
Minerva Kustannus, 2012
ISBN: 978-952-492-669-0

Teksti

Satu Lehti

Lisää Sadusta

Kuvat

Minerva Kustannus

Ulla 03/12 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Neulo ihanat asusteet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Rakkaat neuleet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Päät vaihtoon - eli katsaus vaihtopääpuikkoihin

Niina Hakkarainen:
Yhden illan käsityöt -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Patalappuja a la Carte -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Neulotut nuket -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Lanka-arviossa syksyn uutuudet

Krista Kimmo:
Fair Islen neulemallit -arvostelu

Krista Kimmo:
Ihanat neulelahjat -arvostelu

Satu Lehti:
Neulojan opas -arvostelu

Satu Lehti:
Pipo on pääasia -arvostelu

Mari Virtanen:
Arska opin tiellä

Mari Virtanen:
Lankahamsteri tekee parannuksen

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.