Ulla 03/12

Elina Lampela & Kati Lampela: Yhden illan käsityöt

Elina ja Kati Lampelan kirja Yhden illan käsityöt sisältää lyhyitä, yhden tai kahden illan puhdetöitä, jotka syntyvät neuloen, virkaten, huovuttaen tai ristipistoja tehden. Kirjassa on 36 ohjetta ja lyhyt teoriaosio niissä käytetyistä tekniikoista. Parikymmentä sivua neljälle tekniikalle ja yleisimmille neulonta- ja virkkauslyhenteille ei ole paljoa ja osio sopiikin paremmin mielen virkistämiseen kuin uuden oppimiseen tyhjältä pohjalta.

Ohjeet on jaoteltu käyttötarkoituksen perusteella kolmeen luokkaan: kotoisasti, ulkoilmaelämää ja somistukset. Osioissa on siis sekaisin eri tekniikoita eikä sisällysluettelo mainitse käytettyä tekniikkaa, vaan sen saa selville kirjan lopussa olevasta hakemistosta, jossa ohjeet on listattu kuvin käytetyn tekniikan mukaan. Hiukan ihmettelen erillisen sisällysluettelon ja hakemiston tarvetta, eikö niitä olisi voinut yhdistää? Kuvallinen hakemisto tekniikkamainintoineen olisi riittänyt mainiosti sellaisenaan.

Kotoisasti-osion ohjeet ovat nimensäkin perusteella selkeästi kotikäyttöön. Kirjasta löytyy lasinalusia, tuoksupussi, kirjanmerkkejä ja kurastopperi. Ulkoilmaelämää sisältää ohjeet muun muassa lapasiin, kelluvaan avaimenperään, mukinlämmittimeen ja pöytäliinapainoihin. Somistukset-osio sisältää asusteita, esimerkiksi koruja, neulotun solmukkeen ja virkatun kruunun. Ohjeet vaikuttavat selkeiltä ja helpoilta seurata. Neuleohjeissa löytyy tarvittaessa ruutupiirrokset, ristipistokuvat ovat isoja ja selkeitä ja kuviakin on runsaasti.

Yhden illan käsityöt eivät ole kaikki nimestä huolimatta yhden illan töitä, mutta ei niihin silti paria-kolmea iltaa kauempaa pitäisi mennä. Kirja on mainio joululahjakirja, sillä se sisältää monipuolisen valikoiman ohjeita. Pelkkä neulekirja tämä ei kuitenkaan ole, joten jos et halua kokeilla virkkaamista, huovutusta ja ristipistokirjontaa, ei tämä kirja ehkä sovi sinulle. Toisaalta vaihtelu virkistää ja pienillä töillä pääsee kivasti kokeilemaan jotain uutta.

Tiedot

Elina Lampela & Kati Lampela: Yhden illan käsityöt
Kariston Kirjapaino Oy, 2012
ISBN: 978-951-23-5564-8

Teksti

Niina Hakkarainen

Lisää Niinasta

Kuvat

Kariston Kirjapaino Oy

Ulla 03/12 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Neulo ihanat asusteet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Rakkaat neuleet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Päät vaihtoon - eli katsaus vaihtopääpuikkoihin

Niina Hakkarainen:
Yhden illan käsityöt -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Patalappuja a la Carte -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Neulotut nuket -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Lanka-arviossa syksyn uutuudet

Krista Kimmo:
Fair Islen neulemallit -arvostelu

Krista Kimmo:
Ihanat neulelahjat -arvostelu

Satu Lehti:
Neulojan opas -arvostelu

Satu Lehti:
Pipo on pääasia -arvostelu

Mari Virtanen:
Arska opin tiellä

Mari Virtanen:
Lankahamsteri tekee parannuksen

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.