Ulla 03/12

Viimeistä viedään

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Ulla-vuosi alkaa jälleen kerran olla melko lailla valmis. Toivottavasti olette pitäneet vuoden Ulla-numeroista, saaneet niistä inspiraatiota ja innostusta! Kuluneen vuoden aikana pääsimme kauniisiin tasalukuihin: Ullassa julkaistiin yhteensä 50 ohjetta ja 40 artikkelia.

Vuodesta toiseen on ilo huomata, että tietyt vanhat tutut haluavat palata Ullan pariin kerrasta toiseen niin ohjeiden kuin artikkelienkin myötä. Toisaalta käytännössä jokaisessa numerossa on ohje joltakulta ensikertalaiselta, tiedä millaisia ammattisuunnittelijoita heistä ajan mittaan vielä kasvaakaan! Isot kiitokset kaikille vuoden kuluessa Ullaan aineistoa toimittaneille!

Ullan toimituksen aktiiveissa ovat mukana olleet oikolukemassa ja html-sivuja koostamassa jokseenkin samat tutut tekijät kuin jo aiempinakin vuosina. Tähän numeroon mukaan hyppäsi suoraan syvään päähän pulahtanut uusi oikolukija, Iida. Kiitos Iida avustasi, toivottavasti jaksat jatkaa innostuneena apuna tulevissakin numeroissa!

Osaltaan oikolukijoiden määrän kasvattaminen on jäänyt toiveeksi itsestäni johtuen, sillä joillekin kiinnostuneeksi ilmoittautuneille en ole ehtinyt hyvistä aikeistani huolimatta testauksia tehdä ja opastusta antaa. On kuitenkin iso työ myös nykyiselle toimitukselle ohjeistaa uusi apuri työhönsä, vaikkakin jatkuvuuden kannalta äärimmäisen tärkeä asia! Toivottavasti jatkossa saammekin paremmin ja nopeammin kiinnostuneet mukaan varsinaiseen työhön.

Ulla-vuoden tullessa päätökseen on kuitenkin aihetta esittää suuren suuri kiitos kaikille koostamisessa mukana olleille!

Uusi vuosi ja uudet kujeet

On kulunut melko tarkkaan kolme vuotta siitä, kun kirjoitin Ullablogiin postauksen päätoimittajavaihdoksesta. Kolmeen vuoteen on mahtunut monenlaista, niin perinteiset kolme vuosittaista perusnumeroa kuin kesän 2010 sukkaekstra, jossa julkaistiin keväällä 2010 Taito-lehdessä ilmestyneet neljä sukkaohjetta sekä viimevuotinen kehräysekstra. Tänä vuonna ei ole vielä ekstraa julkaistu, mutta ehkäpä tontut vielä keksivät jotakin ennen kuin uusi vuosi käynnistyy.

Ei ehkä sovi myöskään unohtaa tänä syksynä ilmestynyttä Pipo on pääasia -kirjaa, johon alkukimmoke tuli jo syksyllä 2010 Minerva Kustannuksen ottaessa yhteyttä Ullaan. Kirjan tekemiseen lähdettiin neljän Ulla-aktiivin porukalla ja löytyipä kirjallemme myös sekä valokuvaaja että oikolukija Ullankin toimituksessa työtä tehneistä neuleharrastajista. Kirjasta on muuten tässä Ulla-numerossa arvostelu!

Uusi vuosi käynnistyy uuden päätoimittajan kanssa Hanna-Kaisa Hämäläisen astuessa tilalleni. Hanna-Kaisa on itsekin jo vuosia Ullan tekemisessä mukana ollut kirjoitusvirheitä suurennuslasilla kyttäävä oikolukijamme, jonka omista ohjeistakin olemme saaneet jo kauan nauttia. Ja onhan hän jo useamman vuoden Ullan taustayhdistyksen hallituksessakin mukana ollut. Jätänkin vetovastuun täysin luottavaisin mielin Hanna-Kaisalle, hän kyllä osaa hommansa!

Osin tästä vaihdoksestakin johtuen palaamme ensi vuoden teemoihin ja aikatauluihin myöhemmin Ullablogin ja Ullan Ravelry-ryhmän Ulla knits kautta.

Yhdistyksen vuosikokous ja pikkujoulut

Ullan taustalla toimivan Suomen verkkoneuleyhdistyksen vuosikokous ja pikkujoulut järjestetään tänä vuonna Helsingissä lauantaina 24. marraskuuta.

Kokouskutsu on jo lähetetty yhdistyksen jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuminen on käynnissä ensi torstaihin 15.11. asti. Jos olet jäsen, ilmoittaudu ihmeessä mukaan!

Uusia raikkaita tuulia toivotellen,

Ulla 03/12 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Neulo ihanat asusteet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Rakkaat neuleet -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Päät vaihtoon - eli katsaus vaihtopääpuikkoihin

Niina Hakkarainen:
Yhden illan käsityöt -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Patalappuja a la Carte -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Neulotut nuket -arvostelu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Lanka-arviossa syksyn uutuudet

Krista Kimmo:
Fair Islen neulemallit -arvostelu

Krista Kimmo:
Ihanat neulelahjat -arvostelu

Satu Lehti:
Neulojan opas -arvostelu

Satu Lehti:
Pipo on pääasia -arvostelu

Mari Virtanen:
Arska opin tiellä

Mari Virtanen:
Lankahamsteri tekee parannuksen

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.