ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Ullan 03/06 tekivät

 

Adelheid

Adelheid on neulonut melkein koko pienen ikänsä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja tekee pääasiassa ompelutöitä. Opiskelujen päätyttyä hän on taas innostunut neulomisesta. Luovana ihmisenä Adelheid ei tyydy valmiisiin ohjeisiin, vaan haluaa tehdä omannäköisiä töitä.

Blogissaan Adelheid esittelee töitään ja tekeleitään, pääasiassa ommeltuja, virkattuja ja neulottuja. Adelheidin ajatelmia -blogista voi lukea ajatuksia töiden ja tekeleiden ympäriltä ja sieltä voi myös löytyä satunnaisesti neuletöiden ohjeita.

Luumuletti »

Ota yhteyttä adelheidiin : hlindroo @ yahoo.com

 

Päivi Eerola

Päivi on harrastanut neulontaa koko ikänsä. Hän on Neulonta- sähköpostilistan perustaja ja seuraa innokkaasti neulontaan liittyviä ilmiöitä ja kokeilee erilaisia tekniikoita. Päivätyötään Päivi tekee IT-alalla ja on yksi monista neulovista nörteistä.

Kurssilla Rowanilla »

Aurora-laukku »

Kysymykset Päiville Ullan kautta.

 

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo blogissaan Knitter's Block.

Austermann Step-arvostelu »

Kirja-arvostelut »

Ota yhteyttä Niinaan: niinushka @ gmail.com

 

Sirkku Isopahkala

Sirkku Isopahkala on Tekstiili- ja vaatetustekniikan diplomi-insinööri, jonka työpäivät täyttyvät tutkimusinsinöörin tehtävistä. Hänen vapaa-aika on kädentaitopainotteinen ja vuosien varrella hän on kokeillut monenlaisia eri tekniikoita ja materiaaleja. Neulomaan hän opetteli äidin opastuksella itse jo ala-asteella, mutta yläasteella taidot karttuivat paremmiksi. Koulussa hän tuli valinneeksi puutyöt, joten käsityötunneilta ei taitoa ole opittu. Hänen käsitöitänsä voi seurata blogista Lankataivas.

Rinsessa-setti »

Kysymykset Sirkulle Ullan kautta.

 

Ixu

Ixu on hallinnut neulomisen perusteet pitkälle toistakymmentä vuotta. Isän äiti aikoinaan opetti perusteet. Ensimmäiset lapaset Ixu neuloi ollessaan ekaluokkalainen.Välillä on ollut aikoja jolloin ei neuleita ole syntynyt, mutta viimeiset kaksi vuotta on olleet uutta innostumisen aikaa. Neulominen taukoaa oikeastaan vain töiden ajaksi, eikä välttämättä silloinkaan. On joku saattanut nähdä baaritiskin takana pussillisen lankoja ja puikkoja. Ixun tekemisiä voi seurata hänen blogissaan.

Helppo pipo »

Ota yhteyttä Ixuun: ixu @ ixun.info

 

Pertti Jarla

Mies Ullan sarjakuvan takana on syntynyt v.1971 ja piirtänyt mm. Pahkasikaan. Tutustu taiteilijaamme hänen kotisivuillaan!

Nurja puoli »

Ota yhteyttä Perttiin: pertti.jarla @ welho.com

 

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Ylämaan laama »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

 

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

 

Tiina Kovalaine

Tiina on neulonut aktiivisesti muutaman vuoden ajan. Tiinaa on tituleerattu käsitöiden moniottelijaksi, neulomisen lisäksi Tiinaa kiinnostavat mm. huovutus, ristipistot, virkkaus, silkkimaalaus ja askartelu. Kaikenlaiset käsityöjutut ovat lähellä hänen sydäntään, joku työ on aina oltava kesken tai vähintään suunnittelussa. Niihin voi tutustua Tiinan käsityöt -blogissa.

Lehtimetsä-huivi »

Ota yhteyttä Tiinaan: tiinan.kasityot @ gmail.com

 

Johanna Koski

Johanna on neulonut 6-vuotiaasta saakka, reilut 20 vuotta. Hän osasi neuloa ennenkuin oppi lukemaan. Enempi vähempi koko ajan on jokin neule kesken, mieluisammat neuleet ovat mahdollisimman haastavia; kirjoneuleita, palmikoita... Aika menee tällä hetkellä helmitöiden parissa, neuloessa ja tilkkutöitä tehdessä ja opettaessa. Kaikenlaiset käsityöt on lähellä sydäntä, mitä Johanna ei osaa, sen hän opettelee.

Puikoissa-arvostelu »

Ota yhteyttä Johannaan: johanna_koski @ yahoo.com

 

Merja Korhonen eli Maddaleena

Merja Korhonen eli Maddaleena on suunnitellut neuleita koko ikänsä ja kokoelma hänen vauvaneuleitaan julkaistiin jo 1982 Kodin Kuvalehdessä. Hän on kasvanut suunnitteluun, koska hänen äitinsä teetätti perheen vaatteet ompelijalla ja naapurin täti neuloi villatakit ja asusteet. Jo lapsena Merja sai päättää vaatteidensa mallit ja värit.

Merjan intohimoja ovat ihanat luxusmateriaalit: alpakka, cashmere, silkki, merinovilla ja mohair. Silkki on aina ollut osa hänen elämäänsä: hän maalaa, neuloo, ompelee, kirjoo, värjää, kuvioi kaikilla mahdollisilla menetelmillä, sekoittelee eri tekniikoita ja yllättyy.

Suunnittelijana Merja on pelkistäjä (=laiska valmistaja, joka ei pidä neuleen kasaamisesta eikä lankojen päättelystä). Hän haluaa neuleen olevan mieluimmin täysin ilman ommeltuja saumoja ja valmis puettavaksi suoraan puikoilta. Hänen mallinsa ovat toteutettavissa vaatimattomillakin taidoilla, sillä Merjan mukaan "oikeastaan moni on vain jalostunut muunnelma siitä ekaluokan ainaoikein-patalapusta".

Juliette-neule »

Kysymykset Merjalle Ullan kautta.

 

Katja Kvintus

Katja Kvintus on neulonut melkein koko ikänsä. Äitiyslomalla hän tutustui neuleblogeihin ja koki herätyksen. Oman blogin kuvitukseksi puikoilta putoilee tasaiseen tahtiin kaikkea pientä ja kivaa, enimmäkseen lapsille ja kummilapsille. Katjan neuleista voit lukea lisää hänen blogistaan.

Pinjan pipo ja lapaset »

 

Maikki

Maikki on miltei pakkomielteinen (eihän TV:tä voi katsoa ilman neulomusta) käsitöiden harrastaja, mitä nyt päivätöiltä, perheeltä ja omakotitalon pihan laitolta ehtii. Mieluisimpia neulottavia ovat puserot, villatakit ja pipot, sukkia ja lapasia ei valmistu kuin muutamat pakolliset vuodessa. Hänen käsissään ei toki ole aina vain lankaa tai kankaita, vaan hän on jo yli 10 vuoden ajan tehnyt kotiin ja mökille huonekaluja puutöissä. Tuoreen puun tuoksu voidaan laskea miltein yhtä huumaavaksi kokemukseksi kuin neulelankojen hypistely. Myös entisöinti ja verhoilu luonnistuvat.

Maikki tunnustaa oman rajallisen ajankäytön, joten hänellä ei ole omaa blogia, mutta hän seuraa kiinnostuneena muiden aikaansaannoksia ja kuulumisia blogimaailmassa, josta hän myös saa monesti ohjeita, ideoita ja inspiksiä.

Solmittava bolero »

Kysymykset Maikille Ullan kautta: ulla @ ullaneule.net

 

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin
tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin
hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta
neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Eirinn-pusero »

Syksyn lehdet-pusero »

Vetoketjun kiinnittäminen »

Virkkausaloitus »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki . fi

 

Puputsi

Laura eli Puputsi on innokas neuloja, joka vasta suunnittelee ensimmäisiä tekeleitään. Neulontaharrastusta on kuitenkin takana jo useamman vuoden ajan, vaikka nykyisin neulontaharrastus on painottunut lankahamstraukseen. Aika menee lähinnä opiskeluun ja töissäkäyntiin, eikä neuletöitä saa pahemmin valmiiksi asti. Sydäntä lähellä ovat myös virkkaaminen, helmitöiden harjoittelu ja massatyöt. Neulonta- ja muita puuhia voi kuitenkin seurata blogista.

Pussukka »

Kysymykset Puputsille Ullan kautta.

 

Niina S

Niina S tai useimmiten Ziina on harrastanut neulomista monen vuoden ajan, aikaa vievät myös perhe ja kesäisin puutarhanhoito. Erityisesti pitsi- ja pintaneuleet ovat sydäntä lähellä ja jotain tarttis tehdä niille kasvaville lankavarastoille kotona. Inspiraatio saattaa yllättää missä vain ja ohikulkijoittenkin asusteet ovat tiukassa tarkkailussa. Neulomista ja muuta elämää löytyy Pahaisesta blogista.

Eettinen langanpää »

Ota yhteyttä Niinaan: ziina77 @ hotmail.com

 

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan blogissaan.

Akai-huivi »

Cthulhu »

Syyskukkia-laukku »

Trekking XXL-arvostelu »

Kysymykset Eevalle Ullan kautta.

 

Tikru

Tikru on neulonut ja tehnyt käsitöitä koko ikänsä, mutta erityisesti hullaantunut lankojen maailmaan parin viimeisen vuoden aikana. Mitä hankalampi työ, sen mielenkiintoisempaa sen tekeminen on.  
Tikrun tekemisiä, kokeiluja ja säätämisiä voi seurata blogissa MadeByMyself.

Greenday »

Ota yhteyttä Tikruun: tikrumurr @ gmail. com

 

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja.

LNLP-huivi »

Pom pom-huivi »

Näin teet tupsun »

Kysymykset Pialle Ullan kautta.

 

Marja Venäläinen

Marja Venäläinen on neuleaddikti. Käsityöt ovat hänen intohimonsa, varsinkin neulominen. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itsesuunnitellut neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien itsesuunniteltuja ohjeita on syntynyt paljon. Marja opiskelee Lappeenrannassa diplomi-insinööriksi ja neuleet kulkevat mukana myös luennoilla. Käsitöiden edistymistä voi seurata blogissa Lankavaraston pienennysblogi.

Helmeilevät vinoruudut »

Sateenkaarisukat »

Kysymykset Marjalle Ullan kautta.

 

Sari Åström

Sari on neulonut mummun opettamana jo ennen kouluikää. Vuosien varrella suosituimpia ovat olleet erilaiset neuletakit ja -paidat sekä huivit. Nykyään huiveja, erityisesti pitsihuiveja, valmistuu kiitettävällä vauhdilla, sillä niiden neulomisessa ei tarvitse keskittyä mittojen ja tiheyksien määrittämiseen tai uusien silmukkamäärien laskemiseen.

Harrastamista vauhdittavat pienet lapset: kolmevuotias poika saattaakin tokaista että "Äiti, tuu mun kaa tänne neulomaan!" Ja äitihän tulee. Kädentaidot laidasta laitaan ovat Sarille hyvin tärkeitä. Neulomista, ideointia, materiaalifiilistelyjä ynnä muita kädentaitojen edistymistä voi seurata Sarin Kädentaidot-blogissa.

Fifi III »

Kysymykset Sarille Ullan kautta.

 

 

Neuleyhdistys Ulla

Ohjeita kirjoittajille

-

Tekijät

Adelheid

Päivi Eerola

Niina Hakkarainen

Sirkku Isopahkala

Ixu

Pertti Jarla

Jussi Katajala

Marjut Katajala

Tiina Kovalaine

Johanna Koski

Merja Korhonen

Katja Kvintus

Maikki

Kristel Nyberg

Puputsi

Niina S.

Eeva Saviranta

Tikru

Pia Tuononen

Marja Venäläinen

Sari Åström

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.