ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

LNLP-huivi

 

Huivin hauska nimi on lyhenne sanoista "Läpi näkyy, lämpimän pitää", joka itse asiassa on tämän neuleen suunnittelijan puolison keksimä nimitys. Nimi oli niin kutkuttavan hyvä, että se pääsi heti tämän huivin nimeksi. Tämä huivi on todellakin juuri sitä: siitä näkyy läpi, mutta silti se lämmittää kaulalla!

Verkkomainen huivi neulotaan pitkittäin ja pitkät langankierrot varmistavat sen, että huivi valmistuu nopeasti, vaikka yhdessä illassa. Tee yksivärinen huivi tai raidoita huivi syksyn väreillä tai vaikka Novitan Seitsemän veljestä Raita-langalla. Kokeile eri lankoja, sillä tällaisia huiveja ehdit tehdä monta ennen kuin talvi tulee!

Lanka ja langan menekki

100 % norjalainen villalanka, (PT3) 100 g, puikkosuositus tälle langalle 5-6 mm

Suomesta ei mahdollisesti saa tätä lankaa, mutta vastaavia suunnilleen samanpaksuisia lankoja ovat esim. Novita Isoveli, Novita Aino ja Sandnes Fritidsgarn.

Neuletiheys

7 s = 10 cm mallineuletta

Puikot

7 mm tai käsialan mukaan

Perusideana on se, että puikot ovat 1-2 mm paksumpia kuin mitä lanka vaatii normaalisti. Kokeile itsellesi sopiva neuletiheys. Tarkoitus on, että huivista tulee pehmeä ja neulos on löyhää.

Vinkki: huivin neulominen voi olla helpompaa pitkällä pyöröpuikolla, koska silmukoita on paljon ja lanka on paksua. Käytin itse suoria puikkoja ja silmukat (105 s) mahtuivat langankiertojen ollessa puikolla juuri ja juuri puikolle, mutta jos silmukoita olisi ollut vähänkin enemmän, se ei olisi enää onnistunut. Suosittelen pyöröpuikkoa, jotta neulominen on miellyttävämpää.

Koko

Huivin pituus 150 cm, leveys 14 cm

Huivi neulotaan pitkittäin, joten huivin pituus määräytyy silmukkamäärän mukaan. Ohjeen 105 silmukalla ja annetulla neuletiheydellä huivista tulee noin 150 cm pitkä. Jos vaihdat langan, tee mallitilkku, jotta huivin pituus on juuri haluamasi.

Ohje

Luo 105 silmukkaa löyhästi kahdelle puikolle jotta aloitusreunasta tulee löyhä. Neulo 1 kerros oikein ja aloita seuraavalla kerroksella mallineule:

1. krs: 1 s oikein, *lk, lk, 1 s oikein*. Toista *-* kerroksen loppuun, kunnes jäljellä on vain 1 silmukka. Tee vielä 2 langankiertoa peräkkäin ja neulo viimeinen silmukka oikein.

2. krs: neulo koko kerros oikein siten, että päästät langankierrot puikolta. Silmukkamäärä säilyy ennallaan ja langankierrot muodostavat pitkät silmukat.

3. krs: oikein.

Toista kolmea kerrosta vielä 4 kertaa ja neulo vielä 1 kerros oikein. Päätä silmukat löyhästi, jotta myös lopetusreunasta tulee löyhä.

Päättele langanpäät.

Vinkki: Jos haluat vaihtelua, voit raidoittaa kerrokset vaihtamalla väriä aina 3 kerroksen välein. Lanka pitää silloin kuitenkin katkaista, koska kerrosvälit ovat pitkät ja huivin päistä tulisi muuten epäsiistit. Lisäksi mallissa on pariton kerrosmäärä, mikä estää langan vaihtamisen samassa reunassa.

 

Ohje ja kuvat:
Pia Tuononen

Lisää Piasta

-

Ohjeet

Eeva Saviranta:
Akai-huivi

Eeva Saviranta:
Cthulhu

Kristel Nyberg:
Eirinn-pusero

Sari Åström:
Fifi III

Tikru:
Greenday

Marja Venäläinen:
Helmilapaset

Ixu:
Helppo pipo

Maddaleena:
Juliette

Tiina Kovalaine:
Lehtimetsä-huivi

Pia Tuononen:
LNLP-huivi

Adelheid:
Luumuletti-mekko

Katja Kvintus:
Pinjan pipo ja lapaset

Pia Tuononen:
Pom pom-huivi

Puputsi:
Pussukka

Sirkku Isopahkala:
Rinsessa -kämmekkäät ja -pipo

Marja Venäläinen:
Sateenkaarisukat

Maikki:
Solmittava bolero

Kristel Nyberg:
Syksyn lehdet-pusero

Eeva Saviranta:
Syyskukkia

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.