ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Juliette

 

Juliette syntyi spontaanisti ensimmäisten lumien myötä. Lankaa oli kaksi kerää, jotka näyttivät viihtyvän hyvin somistamassa kotiani. Langan määrä oli rajoite, mutta samalla haaste, johon oli hyvä tarttua loman jälkeen. Avoimin mielin auringon lämpöä kaivaten suunnittelin tämän hehkuvan neuleen, joka valmistuu nopeasti ja kulkee kirjeessä vaikkapa lahjaksi kaukaiselle ystävälle.

Lanka ja langan menekki

Mohair Lux, 100 - 150 g
Apulangaksi liukasta puuvilla- tai viskoosilankaa

Neuletiheys

Neuletiheys 12 s / 10 cm

Puikot

5 mm tai käsialan mukaan

Koko

Naiselle, koko 36-42 ja pituus noin 170 cm. Jos olet pidempi, luo 57 s.

Mallineule

Sileää. Reunus 1o, 1n.

Ohje

Huom! Nosta kerroksen ensimmäinen silmukka aina neulomatta niin, että reunaan muodostuu helmireuna, josta on helppo poimia silmukat reunusta varten.

Luo apulangalla löysästi 51 s. Jatka mohairlangalla ja neulo 1/4 valmiin neuleen halutusta ympärysmitasta. Kuvan neuleessa se on 24 cm eli 48 krs. Aloita kädentie kerroksella 49, joka on oikean puolen kerros.

Neulo 10 s oikein. Tee kädentien aukko samalla tavalla kuin peukalo ilman kiilaa lapaseen: ota apulanka ja neulo sukkapuikolla 22 s. Katkaise apulanka. Jatka mohairlangalla ja neulo äsken apulangalla neulotut silmukat ja jatka kerros loppuun.

Neulo edelleen sileää 48 cm ja tee toinen kädentie apulangalla.

Jatka taas 24 cm sileää. Älä katkaise lankaa, vaan poimi silmukat neuleen pitkältä sivulta, ota aloituspään silmukat puikolle ja pura aloituslanka pois ja jatka poimimalla silmukat toiseltakin pitkältä sivulta. Nyt olet poiminut puikolle silmukat koko neuleen ympäri.

Neulo 1o, 1n -joustinta ja lisää 1 s joka viiden silmukan jälkeen. Kulmissa neulo 3 oikein, että voit seuraavalla krs:lla lisätä kulmasilmukan molemmille puolille yhden silmukan. Neulo reunusta yhteensä neljä krs. Päättele löysästi, neulo nurjat silmukat nurin ja oikeat silmukat oikein.

Poimi kädenteistä silmukat ja pura apulanka pois. Lisää kädentien päissä pari silmukkaa poimimalla lanka kiertäen silmukoiden välistä. Neulo 1o, 1n -joustinta neljä krs ja päättele löysästi. Pingota oikeaan mittaansa, laita kostea kangas päälle ja anna kuivua. Halutessasi voit harjata neuleen kevyesti.

Vinkkejä

Käytä Juliettea liivinä: solmi se yläkulmistaan kahdella solmulla tai kiinnitä piikillä, rintaneulalla tai näyttävällä hiusklipsillä.

Huppuna (kuva alla): laita neule pääsi päälle helma otsalle, pujota päät kädenteistä ristiin ja asettele päät olkapäillesi.

Huivina: kuten huppu, mutta laske helma pääsi päältä niskaan.


 

Ohje ja kuvat:
Merja alias Ihan Itsen Maddaleena

Lisää Maddaleenasta

-

Ohjeet

Eeva Saviranta:
Akai-huivi

Päivi Eerola:
Aurora-laukku

Eeva Saviranta:
Cthulhu

Kristel Nyberg:
Eirinn-pusero

Sari Åström:
Fifi III

Tikru:
Greenday

Marja Venäläinen:
Helmilapaset

Ixu:
Helppo pipo

Merja Korhonen:
Juliette

Tiina Kovalaine:
Lehtimetsä-huivi

Pia Tuononen:
LNLP-huivi

Adelheid:
Luumuletti-mekko

Katja Kvintus:
Pinjan pipo ja lapaset

Pia Tuononen:
Pom pom-huivi

Puputsi:
Pussukka

Sirkku Isopahkala:
Rinsessa -kämmekkäät ja -pipo

Marja Venäläinen:
Sateenkaarisukat

Maikki:
Solmittava bolero

Kristel Nyberg:
Syksyn lehdet-pusero

Eeva Saviranta:
Syyskukkia

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.