ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Pikku-Cthulhu

 

Pikku-Cthulhun tekemällä varmistat, että tulet syödyksi ensin. Cthulhu luo riemuisaa tunnelmaa ja on loistava keskustelunavaaja kutsuilla, sillä kukapa ei tahtoisi omakseen maskottia Suuresta Muinaisesta!

Lanka ja langan menekki

Viola-puuvillalankaa 50 g
Silmiksi vähän mustaa lankaa, mielellään puuvillaa

Koukku

2 mm virkkuukoukku

Muut tarvikkeet

Täytevanua

Koko

Cthulhu on noin 10 cm korkea

 

 

Ohje

Cthulhu virkataan kiinteillä silmukoilla. Kaikki muu paitsi siivet virkataan spiraalina. Seuraa virkatessasi virkattavan kappaleen muotoa, sillä se tulee olemaan hyvin lähellä lopullista muotoa.

Pää

Virkkaa 10 kjs rengas. Jatka kiinteillä silmukoilla. Lisää pään sivuilla vastakkaisissa kohdissa 1 s ja jatka lisäyksiä joka krs seuraavan 8 krs ajan, kunnes silmukoita on 26. Huom! Tee lisäykset aina samassa kohdassa, ts. pidä lisäyskohtien väli 4 s leveänä, jolloin lisätyt silmukat kertyvät kasvopuolelle.

Aloita kavennukset otsalta. Virkkaa aina 3 ks yhteen ja jatka näin 6 krs ajan. Jatka sen jälkeen kavennuksia niin, että virkkaat aina kaksi ks yhteen.

Vartalo

Ennen vartalon aloittamista täytä pää vanulla.

Aloita vartalon virkkaaminen kaulasta. Lisää silmukoita: virkkaa seuraavan 3 krs ajan joka toiseen silmukkaan 1 s ja joka toiseen 2 s, kunnes silmukoita on noin 30. Jatka virkkaamista pyörönä, kunnes vartalo on vähän korkeampi kuin pää. Aloita pohjakavennukset. Virkkaa kavennuksissa aina 2 s yhteen, kunnes pohja on melkein umpinainen. Täytä vartalo, virkkaa viimeiset pohjan kerrokset umpeen. Vedä pään ja kehon langanpäät vartalon sisään.

Raajat

Kaikki neljä raajaa virkataan samalla tavalla.

Virkkaa 10 s rengas. Virkkaa pyörönä noin 3/4 pään korkeudesta ja kavenna raaja umpeen virkkaamalla 2 s yhteen, kunnes silmukat loppuvat. Täytä raaja sen avoimesta päästä ja kiinnitä kehoon. Vedä päättelylanka raajan sisään esim. virkkuukoukulla.

Lonkerot

Virkkaa pään otsapuolelle alaosaan 10 lonkeroa. Kiinnitä lanka Cthulhun päähän, jätä noin 10 cm häntä ja virkkaa n. 3-5 cm ketjusilmukkaketju. Päättele. Virkkaa jätetystä hännästä toinen, hieman eri mittainen ketju. Tee kymmenen lonkeroa, tai kunnes niiden määrä näyttää hyvältä. Päättele langat ompelemalla ne lonkeroiden sisään.

Siivet

Aloita oikea siipi vartalon selkäpuolella vähän keskikohdan oikealla puolella. Kiinnitä lanka vartaloon ja virkkaa 8 s silmukkaketju niin, että otat aloituksesta jääneen langanpään mukaan. Jatka sen jälkeen yhdellä langalla. Käänny. Virkkaa ketjua pitkin takaisin ja tee yksi kiinteä silmukka kehoon aloituskohdan alapuolelle. Virkkaa 5 kiinteää silmukkaa ja 3 s ketju. Käänny. Virkkaa piilosilmukka siiven kiinnityskohtaan. Käänny. Virkkaa 3 kiinteää silmukkaa ja 3 s ketju. Käänny. Virkkaa kiinteitä silmukoita ja päätä siipi kiinteään silmukkaan kiinnitysreunassa.

Virkkaa toinen siipi peilikuvaksi.

Viimeistely

Ompele Cthulhullesi silmät ja toivo, että sinut syödään ensin.

 

 

Ohje ja kuvat:
Eeva Saviranta

Lisää Eevasta

-

Ohjeet

Eeva Saviranta:
Akai-huivi

Päivi Eerola:
Aurora-laukku

Eeva Saviranta:
Cthulhu

Kristel Nyberg:
Eirinn-pusero

Sari Åström:
Fifi III

Tikru:
Greenday

Marja Venäläinen:
Helmilapaset

Ixu:
Helppo pipo

Merja Korhonen:
Juliette

Tiina Kovalaine:
Lehtimetsä-huivi

Pia Tuononen:
LNLP-huivi

Adelheid:
Luumuletti-mekko

Katja Kvintus:
Pinjan pipo ja lapaset

Pia Tuononen:
Pom pom-huivi

Puputsi:
Pussukka

Sirkku Isopahkala:
Rinsessa -kämmekkäät ja -pipo

Marja Venäläinen:
Sateenkaarisukat

Maikki:
Solmittava bolero

Kristel Nyberg:
Syksyn lehdet-pusero

Eeva Saviranta:
Syyskukkia

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.