ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Neuleohjeet

 

Greenday

Tikru ihastui vihreään lankaan ja osti sen vailla ajatustakaan mitä langasta tulisi. Huivi-pipo-lapaset-paita-hihatin -hautomon ja usean kuukauden jälkeen lanka keriytyi ja pomppasi puikoille haluten slipariksi. Näin syntyi Greenday.

Eirinn-pusero

Eirinn-pusero on saanut nimensä ja vaikutteensa Irlannista, perinteisistä Aran-palmikkoneuleista. Kristel Nyberg on käyttänyt puserossa neljää erilaista Aran-kuviota: kaksinkertaista helmineuletta, XOX-palmikkoa, hunajakennoneuletta sekä tiivistä punospaneelia.

Juliette

Merja Korhosen Juliette syntyi spontaanisti ensimmäisten lumien myötä. Langan määrä oli rajoite, mutta samalla haaste, johon oli hyvä tarttua loman jälkeen. Avoimin mielin auringon lämpöä kaivaten valmistui tämä hehkuva neule, joka valmistuu nopeasti ja kulkee kirjeessä vaikkapa lahjaksi kaukaiselle ystävälle.

Luumuletti-mekko

Adelheidin Luumuletti-mekon nimi tulee leteistä, joita mekossa on etukappaleessa ja hihoissa sekä langan väristä. Niukan mekon tekee hieman erikoiseksi se, että hihojen palmikkoletit jatkuvat olkapäille. Pehmoinen akryylilanka ei kutita paljasta ihoa ja paksuhkosta langasta neulottu mekko valmistuu aika nopeasti.

Solmittava bolero

Maikin bolero syntyi tarpeesta löytää neuleohje pienelle koululaiselle. Jos jonkun muunkin tokaluokkalaisen tytön mieli tekee tämän syksyn hittiä neulottua boleroa, niin tässä yksi ohje. Lanka on puuvilla-akryyliä, joka ei ainakaan kutita eikä ole liian kuuma, jotta keskittymistä riittää itse asiaankin, eli opiskeluun.

Syksyn lehdet-pusero

Tämä Kristel Nybergin pusero sopii sinulle, joka et pidä viimeistelyompelusta, sillä se neulotaan yhtenä kappaleena poikittain hihansuusta toiseen. Helman reunus syntyy vartalokappaleita neulottaessa ja hihansuiden koristereunukset neulotaan jälkeenpäin kiinni hihan silmukoihin. Viimeistelyompelua jää siis melko vähän.

 

Hattuja, myssyjä, pipoja

Helppo pipo

Ixun pipo on erittäin helppo jopa kolmasluokkalaisen neulottavaksi. Sileän neuleen sijaan voit käyttää mitä mielikuvituksellisempia pintaneuleita. Tässä pipossa ei ole kavennuksia, vaan päälaelle muodostuvat kivat "korvat".

Pinjan pipo ja lapaset

Katja Kvintuksen vohvelipoimutettu pipo syntyi tilaustyönä kolmivuotiaalle tytölle. "Minä tarvitsen punaisen pipon", kuului tehtävänanto. Mallineuleen piti olla joustava, sillä nyt uhmaiässä pipo kiristää välillä niin että puoli maakuntaa kuulee sen. Pipon seuraksi voit neuloa lapaset, joissa vohvelikuvio toistuu rannekkeissa sekä raitana myös kämmenselässä.

 

Huiveja

LNLP-huivi

Pia Tuonosen huivin hauska nimi on lyhenne sanoista "Läpi näkyy, lämpimän pitää", joka itse asiassa on tämän neuleen suunnittelijan puolison keksimä nimitys. Nimi oli niin kutkuttavan hyvä, että se pääsi heti tämän huivin nimeksi. Tämä huivi on todellakin juuri sitä: siitä näkyy läpi, mutta silti se lämmittää kaulalla!

Pom pom-huivi

Pia Tuonosen toinen, virkatulta näyttävä huivi onkin neulottu! Huivin mallineule muodostaa virkatulta näyttävän pinnan sekä huivin molempiin päihin kivat kolmiomaiset päät, jotka koristellaan pampuloilla.

Fifi III

Fifi-perhe kasvaa ja kehittyy. Nyt on vuorossa Sari Åströmin Fifi III, niskasta aloitettava kolmiohuivi jossa neliöt muodostuvat vaakasuoraan. Yksinkertainen ja sievä toteutus sopii sekä vasta-alkajille että enemmän neulontaa harrastaneille. Mallikuvion lisäksi huivissa on erityinen pykäreuna, joka antaa huiville viimeistellyn ilmeen. Kokeile ja ihastu!

Lehtimetsä-huivi

Tämä Tiina Kovalaineen huivi on helppoa neulottavaa, myös reissussa. Malli sopii hyvin pätkävärjätylle langalle sillä muodostuva pitsikuvio on yksinkertainen eikä jää siten langan varjoon.

Akai-huivi

Eeva Savirannan Akai on kevyt kaupunkihuivi alkutalveen. Se mahtuu kapeana ja pehmoisena mukavasti kaksinkertaisena takin kauluksen alle lämmittämään ja suojaamaan. Vaikka Akai tarkoittaakin punaista, neulo huivi mieleisestäsi väristä ja langasta.

 

Sukkia, lapasia

Helmeilevät vinoruudut

Jos et ole aiemmin neulonut helmiä, näistä lapasista on helppo aloittaa. Lapasten erikoisuus on pätkävärjätyn langan lisäksi kämmenselässä oikeista ja nurjista silmukoista muodostuva kuvio, jota korostetaan helmillä.

Rinsessa- kämmekkäät ja -pipo

Sirkku Isopahkalan kämmekkäät ja pipo lämmittävät käsiä ja mieltä, jokainen voi olla pikku rinsessa omassa valtakunnassaan. Mallineule on joustava ja asusteet sopivat moneen erikokoiseen käteen ja päähän.

 

Sateenkaarisukat

Marja Venäläinen värjäsi sukkalankoja ja halusi kokeilla värjättyihin lankoihin jotain tavallisesta poikkeavaa helppoa ohjetta. Paksulle sukkalangalle hän ei kuitenkaan löytänyt montaa ohjetta, joten hän teki sellaisen itse. Feather and fan -pitsikuvio tuntui sopivan sateenkaarivärjättyyn lankaan.

 

Kasseja ja pusseja

Aurora-laukku

Päivi Eerolan Aurora-laukun idea on sen runsaissa, mutta klassisissa yksityiskohdissa. Ylellinen lanka sopii hyvin erilaisiin pintaneuleisiin ja palmikoihin.

Syyskukkia

Eeva Savirannan Syyskukkia-laukku on värikäs pilkahdus harmaan kaupungin syksyssä. Laukkuna se on yllättävän tilava ja silti mukavan pieni.

Pussukka

Neulo jämälangoista käteviä Puputsin pussukoita. Laita niihin joululahjoja, yllätyksiä, tai mitä vain. Kätevä tapa päästä eroon pienistä langanlopuista.

 

Virkkausta

Cthulhu

Pikku-Cthulhun tekemällä varmistat, että tulet syödyksi ensin. Eeva Savirannan Cthulhu luo riemuisaa tunnelmaa ja on loistava keskustelunavaaja kutsuilla, sillä kukapa ei tahtoisi omakseen maskottia Suuresta Muinaisesta!

 

 

 

Ohjeet

Eeva Saviranta:
Akai-huivi

Päivi Eerola:
Aurora-laukku

Eeva Saviranta:
Cthulhu

Kristel Nyberg:
Eirinn-pusero

Sari Åström:
Fifi III

Tikru:
Greenday

Marja Venäläinen:
Helmilapaset

Ixu:
Helppo pipo

Merja Korhonen:
Juliette

Tiina Kovalaine:
Lehtimetsä-huivi

Pia Tuononen:
LNLP-huivi

Adelheid:
Luumuletti-mekko

Katja Kvintus:
Pinjan pipo ja lapaset

Pia Tuononen:
Pom pom-huivi

Puputsi:
Pussukka

Sirkku Isopahkala:
Rinsessa -kämmekkäät ja -pipo

Marja Venäläinen:
Sateenkaarisukat

Maikki:
Solmittava bolero

Kristel Nyberg:
Syksyn lehdet -pusero

Eeva Saviranta:
Syyskukkia

 

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.