ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Neuleen "väliaikainen" aloitus virkkaamalla

 

Joskus on tarve luoda silmukat apulangan avulla niin, että saat apulangan myöhemmin purettua pois ja vapaaksi jäävät silmukat poimittua puikoille. Tällaista aloitusta käytetään esimerkiksi joissakin huiveissa. Tässä numerossa aloitustapaa on hyödynnetty poikittain neulotussa Syksyn lehdet -puserossa.

Vastaaviin silmukoiden luontitapoihin löydät vinkkejä hakusanoilla "provisional cast-on".

Aloita virkkaamalla löysähkö ketjusilmukkaketju, jossa on hieman enemmän silmukoita kuin tarvittavassa aloitussilmukkamäärässä. Aloituslangaksi on hyvä valita sileä ja helposti purettava lanka, esimerkiksi puuvillalanka, joka on suunnilleen samanpaksuinen kuin työn oma lanka. Päättele ketju vetämällä lanka viimeisen silmukan läpi löysästi niin, että päättelykohta on jatkossa helppo avata.

Ketjusilmukkaketjussa on tavallaan oikea ja nurja puoli. Oikealla puolella on siisti silmukkajono, nurjalla taas silmukoiden välissä ovat pienet lankaharjanteet. Ota puikot ja työn varsinainen lanka, ja poimi lanka puikolle ketjusilmukkaketjun nurjan puolen harjanteiden läpi. Työn reunaan jää näkyviin oikean puolen silmukkajono.

Kun työ on valmis ja tarvitsey taas reunan silmukoita, avaa ketjusilmukkaketjun päättely ja pura ketju pois. Jos olet poiminut silmukat aluksi oikein, ketju purkautuu pois helposti takertumatta neuleen silmukoihin.

Voit nyt poimia vapaana olevat silmukat puikolle.


Teksti ja kuvat:
Kristel Nyberg

Lisää Kristelistä

-

Neuvot

Kristel Nyberg:
Vetoketjun kiinnittäminen neuleeseen

Pia Tuononen:
Näin teet tupsun

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.