ETUSIVULLE - OHJEET - ARTIKKELIT - NEUVOT - KYSY ULLALTA - ULLAKKO - INFO - BLOGI
 

 

Pääkirjoitus - Ulla nyt ja ensi vuonna

 

Tervetuloa lukemaan vuoden 2006 kolmatta Ullaa!

Tämä on nettineulelehti Ullan seitsemäs varsinainen numero (lisäksi on viime vuoden jouluekstra) ja Ullan kolmas vuosi, joten projektimme on kantanut pitkälle ja tänä vuonna olemme saavuttaneet uusia virstanpylväitä. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille: aineistoa Ullaan tuottaneille, Neuleyhdistys Ullan jäsenille ja Ullan lukijoille. Kiitos! Ilman sinua emme olisi tässä nyt. Toivottavasti osallistut Ullan tekemiseen ja tukemiseen ensi vuonnakin.

Ulla nyt

Ullan suosio kasvaa ja sivuston kävijämäärät ovat nousussa. Kesän alussa kävijöitä oli keskimäärin 300 per päivä, mutta syksyn tullessa kävijät lisääntyivät ja syyskuussa Ullan kävijämäärä ylitti tuhat per päivä - eikä vauhti siihen loppunut: tällä hetkellä Ullan sivuilla käy keskimäärin 1300 kävijää päivässä. Ennätys tehtiin 6.11.2006, kun Niina Hakkarainen ja minä olimme Aamu-TV:n haastattelussa ja mainitsimme myös Ullan - kävijöitä oli lähes 2500!

Myös Ullablog on löydetty ja havaittu toimivaksi tiedotuskanavaksi. Blogin avulla on helppoa ja nopeaa tiedottaa ajankohtaisista asioista, joten sitä kannattaa seurata jatkossakin.

Ulla vuonna 2007

Neuleyhdistys Ulla jatkaa toimintaansa uusin voimin. Vuoden 2007 hallitus on valittu ja vuosikokouksessa kehiteltiin hyviä ideoita ensi vuoden varalle.

Vuonna 2007 Ulla ilmestyy tuttuun tapaan kolme kertaa noin neljän kuukauden välein. Tarkemmista päivämääristä ja aineiston deadlineista tiedotamme Ullablogissa, mutta aineistoa saa tietenkin lähettää koska tahansa. Kolmen varsinaisen numeron lisäksi suunnittelemme ystävänpäiväksi K-18-ekstraa, jota varten tarvitsemme ne villeimmät ja hurjimmat neuleesi pörhötangoista ties mihin - vain mielikuvituksesi on rajana. Jos aineistoa kertyy riittävästi, julkaisemme ne ekstrana. Haastan teidät kehittämään kaikkea hurjaa tammikuun puoleenväliin mennessä!

Tietenkin tarvitsemme aineistoa myös kolmea varsinaista numeroa varten. Vaikka tätä kirjoittaessani onkin marraskuun loppupuoli ja joulu lähestymässä, on silti aika miettiä kesäneuleitakin ensi kevään ja kesän Ullaa varten, ettei aika lopu kesken niinkuin sillä on tapana tehdä. Kesäisin saamme hieman vähemmän aineistoa kuin keväisin ja talvisin - olisiko nyt aika tsempata? Neuleohjeiden lisäksi artikkelit, pakinat ja reportaasit, neuvot ja tekniikkaohjeet, testit ja vertailut sopivat paremmin kuin hyvin. Jos ajattelet aineistosi kiinnostavan neulojia, ota yhteyttä ja kerro, mitä sinulla on mielessäsi!

Jatkamme myös Ullan ohjeiden mukaan tehtyjen neuleiden bongailua Ullablogissa ja kehitämme jäsensivuja edelleen.

Kuinka Ulla syntyy

Ulla on saanut uusia lukijoita ja kävijöitä eivätkä kaikki ole seuranneet Ullaa alusta alkaen. Siksi olemme parhaillaan uusimassa Kysy Ullalta -sivua ja Info-osiota, jotta ne palvelisivat kaikkia paremmin ja kertoisivat, mikä Ulla on, mistä kaikki alkoi ja miksi Ullaa tehdään. Sen lisäksi ajattelin valottaa Ulla-prosessia tässä ja nyt ja kertoa, kuinka Ullan uusi numero syntyy.

Ullan kannalta tärkeimmät tekijät ovat meille lähetetty aineisto ja Neuleyhdistys Ullan jäsenet. Yhdistyksen jäsenmaksuilla katetaan se välttämättömin eli Ullan webbihotellin kulut. Ilman jäsenten tukea tätä sivustoa ei olisi olemassa.

Jäsenet ja yhdistys, webbihotelli ja www.ullaneule.net -osoite ovat perusta, jolle Ulla rakennetaan. Ullan numerot syntyvät sinun aineistostasi - sinun neuleohjeistasi, artikkeleistasi, neuvoistasi. Ilman sitä emme voisi tehdä Ullaa, koska meillä ei olisi mitään sivuille lisättävää.

Kun aineistoa alkaa olla koossa ja viimeistään sitten, kun deadline on mennyt, aloitamme Ullan koostamisen eli ohjeiden muokkaamisen webbisivuiksi. Ullan koostaminen tehdään oman työn jälkeen iltaisin, joten aivan parissa päivässä sitä ei ennätä tehdä, aikaa siihen menee todennäköisesti muutama viikko. Tämän numeron koostamisesta ja ulkoasusta on vastannut Niina Hakkarainen ja minä olen auttanut parhaani mukaan.

Voisimmekin tässä vaiheessa esittää pyynnön: jotta Ullan koostaminen sujuisi sujuvasti varsinkin aineiston suurimman osan eli neuleohjeiden osalta, tutustu niitä koskeviin ohjeisiin ja käytä neuleohjeita varten tehtyä templaattia. Se säästää meidän aikaamme, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla. Kun otat templaatin ja ohjeiden tarjoamat vinkit huomioon, helpotat meidän työtämme ja me saamme Ullan nopeammin koostettua. (Pieniin asioihin saa menemään yllättävän paljon aikaa.)

Koostamisen yhteydessä editoimme kuvia ja oikoluemme aineistoa. Vaikka ohjeita varten onkin templaatti, jossa annetaan välillä hyvinkin yksityiskohtaisia ohjeita, ei aineiston tarvitse olla lähellekään täydellistä, vaan me muokkaamme sitä tarpeen mukaan. Ullaan saapuu kaikenlaista aineistoa ja kaikenlainen aineisto on tervetullutta - osaa muokataan enemmän ja osaa vähemmän, mutta loppujen lopuksi tärkeintä ovat hyvät ideat.

Kun ainakin neuleohjeet on koostettu alustavasti ja kaikista ohjeista on näkyvillä ainakin kuva, aloitamme kansikuvaneuleen äänestyksen. Neuleyhdistys Ullan jäsenet voivat esikatsella Ullaa jo silloin, kun se on vielä työn alla ja äänestää mieluisinta kuvaa Ullan kanteen. Samalla teemme Ullan hienosäätöä ja viimeisiä viilauksia. Kun kansikuvaneule on valittu ja Ulla koossa kantta myöten, on aika julkaista Ulla.

Kiitokset kuluneesta vuodesta - toivottavasti viihdyt tämänkin numeron parissa!

Oikein hyvää loppuvuotta 2006 ja alkavaa vuotta 2007 Ullan puolesta toivottaa

Marjut Katajala
Ullan päätoimittaja ja Neuleyhdistys Ullan puheenjohtaja

 

 

Teksti:
Marjut Katajala

Lisää Marjutista

-

Artikkelit

Niina S:
Eettinen langanpää

Päivi Eerola:
Palmikkokurssilla Rowanilla

Johanna Koski ja Niina Hakkarainen:
Ulla arvostelee: neulekirjoja

Niina Hakkarainen ja Eeva Saviranta:
Ulla testaa: sukkalankoja

Jussi Katajala:
Ylämaan laama

Aineiston © sen tuottajalla. Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.

Lisää tietoa Kysy Ullalta -sivulla.