Ulla 03/10

Arjen luksusta

Suvi Heikkilä
Ullan päätoimittaja
paatoimittaja @ ullaneule . net

Talven ensimmäiset lumihiutaleet ovat sataneet jo ympäri Suomea, ensimmäiset joulutortut on ehkä jo syöty eikä jouluun ole kahtakaan kuukautta. Mikäli pukin konttiin on tarkoitus laittaa jotain itsetehtyä, nyt on hyvä hetki alkaa kaivella lankaa ja puikkoja esiin ja aloittaa lahjaneuleet. Tästä numerosta löydät ison pinon ohjeita erilaisiin asusteisiin, joista monet sopisivat varmasti hyvin lahjoiksikin!

Ei kuitenkaan kannata kerätä itselleen liikaa tehtävää ja velvollisuuksia, vaan on hyvä muistaa myös rentoutua. Pimeinä ja kylminä syysiltoina kannattaa poltella kynttilöitä, laittaa lempivillasukat jalkaan ja ottaa esille lankavaraston upein lanka ja neuloa ilman kiirettä jotain ihanaa ihan itselle. Monilla meistä lankaa löytyy kotoa isot määrät, mutta välillä osa lankavarastosta tuntuu olevan liian hienoa käytettäväksi. Jotain lankoja säästelee tulevaa varten ajatellen, että lanka menee jotenkin hukkaan, jos sen käyttää johonkin liian yksinkertaiseen tai ehkä arkiseen neuleeseen. Tällaiset ajatukset kannattaa unohtaa! Luksuslankoja löytyy kaupoista myöhemminkin, jos ne nykyiset tulevat käytetyksi. Neulotaan lankavaraston ihanuudet jo nyt eikä sitten vasta eläkkeellä. Mistäs sitä tietää, vaikka eläkkeellä ei enää neulominen kiinnostaisikaan. Jäisi pian hienot langat kokonaan käyttämättä ja sekös vasta harmittaisi!

Kulunut vuosi

Ensimmäinen vuosi päätoimittajuuttani alkaa olla kasassa. Toivottavasti olette pitäneet tämänkin vuoden Ulla-numeroista! Vuoden kolmessa numerossa sekä kesällä ilmestyneessä ekstrassa on julkaistu yhteensä 57 ohjetta, 17 kirja-arvostelua, 54 arviota eri valmistajien uutuuslangoista sekä 11 muuta artikkelia. Valtava määrä uusia ideoita ja ajatuksia, kiitokset niistä kaikille Ullaan materiaalia toimittaneille! Toivottavasti saamme jatkossakin ohjeitanne ja artikkeleitanne julkaistavaksi.

Ullassa tänä vuonna julkaistujen ohjeiden ja artikkeleiden oikolukemiseen on osallistunut kahdeksan toimituskunnan jäsentä, sivuja html-muotoon on ollut latomassa kuusi ihmistä ja sivupohjan tekemiseen on osallistunut kaksi vapaaehtoista koostajaa. Lisää uusia innostuneita koostajia otamme mielellämme mukaan tekemään Ullaa. Ota ihmeessä yhteyttä vasemmalta löytyvään sähköpostiosoitteeseeni, jos olet kiinnostunut auttamaan ja samalla varmistamaan, että Ulla ilmestyy jatkossakin. Kiitokset myös kaikille Ullan koostamiseen osallistuneille, ilman teitä ei Ullaa olisi!

Uusi vuosi ja uudet neuleideat

Tässä numerossa julkaisemme ensimmäisen osan neulojaesittelysarjastamme, joka toivottavasti tulee jatkumaan vielä pitkään. Tarkoitus on kertoa ihmisistä ohjeiden takana. Ainakin itseäni kiinnostavat ohjeiden lisäksi myös ihmiset, jotka näitä ohjeita tekevät - toivottavasti teitäkin. Ensimmäisenä esittelemme Pia Tuonosen, joka on ollut mukana jo aivan ensimmäisessä Ulla-numerossa vuonna 2004. Tuolloin Pian upea Saaga-kaarrokeneule sai kunnian olla Ullan ensimmäinen kansikuvaneule. Tällä kertaa Pia on suunnitellut Ullaan hauskan lasten Käpy-pipon.

Ensi vuoden ensimmäisen numeron teemana ovat elokuvat ja tv, jota on avattu tuttuun tapaan Seuraavassa numerossa -sivulla. Itselläni lähti heti ajatukset laukkaamaan tästä teemasta, neuleita ja neulontaa tuntuu näkyvän niin monessa yhteydessä eri sarjoissa ja elokuvissa. Muistakaa kuitenkin myös, että teeman ulkopuoliset ohjeet ja artikkelit ovat yhtä lailla toivottuja ja tervetulleita jatkossakin!

Seuraavan numeron aineisto-dl tulee olemaan tammikuun lopulla. Siitä, kuten myös muiden tulevan vuoden numeroiden teemoista ja eräpäivistä sekä kansikuvaäänestysvoittajien palkitsijoista tiedotetaan myöhemmin Ullablogissa.

Yhdistyksen vuosikokous ja pikkujoulut

Ullan taustalla toimivan Suomen verkkoneuleyhdistyksen vuosikokous ja pikkujoulut järjestetään lauantaina 27. marraskuuta. Kokouskutsu saapuu lähiaikoina yhdistyksen jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautumisesta tiedotetaan myös Ullablogissa. Jos olet jäsen, kannattaa siis tarkkailla sekä sähköpostia että blogia!

Lankaisaa syksyä toivotellen,