Ulla 03/10

Biketexin syksyn uutuuslangat

Katia Merino 100 %

Merino 100 % on kuohkea ja pehmoinen merinolanka, jota on ilo neuloa. Tuntuu kuin lanka neuloontuisi lähes itsestään. Jos käytössäsi ovat kovin terävät puikot, saattaa lanka hieman halkeilla. Langan värikartta on sopivan laaja, ja jokaiselle löytynee oma suosikkinsa. Tämän syksyn uutuusvärejä ovat meleeratut harmaan sävyt.

Pehmeä Merino 100 % on omiaan paitsi asusteissa myös lasten vaatteissa, sillä se on konepestävä. Palmikot ja muut pintaneuleet pääsevät tässä langassa kauniisti esille, mutta kovin pitsiselle mallille tämä lanka ei välttämättä ole paras vaihtoehto sen kuohkeuden takia. Pesukone tasoitti mallitilkun neulepintaa kauniisti, joten lanka antaa anteeksi mahdolliset pienet käsialan vaihtelut.

Langan tiedot

100 % merinovillaa
50 g = 101 m
Puikkosuositus: 4 4,5 mm
Tiheys: 23 s ja 30 krs = 10 cm
Konepestävä

Katia Merino Sport

Merino Sport on mukava lisä Katian merinolankoihin. Se on hieman ohuempaa kuin Merino 100 % ja on kierteeltään erilainen. Kuten Merino 100 %, Merino Sport on erittäin pehmeää. Värikartta on Katialle tuttuun tapaan laaja ja sisältää niin perusvärejä kuin kunkin sesongin muotivärejä, kuten kauniita harmaan sävyjä.

Merino Sportin neuletuntuma on erittäin mukava. Lanka ei ole tiukkakierteistä merinoa, mutta on silti erittäin pehmeää. Koska se on hieman ohuempaa kuin esimerkiksi Merino 100 %, se soveltuu hyvin esimerkiksi isompiin neuletöihin kuten puseroihin ja takkeihin. Lanka tuntuu hieman pörröiseltä mutta uskaltaisin sanoa, ettei tämä kyllä kutita herkkääkään ihoa. Neulepintaan noussut pieni pörröisyys tasoittui pesukoneessa.

Langan tiedot

100 % merinovillaa
50 g = 125 m
Puikkosuositus: 3,5 4 mm
Tiheys: 22 s ja 29 krs = 10 cm
Konepestävä

Katia Big Star

Katian uusin luomus efektilankojen pompulaiseen sukuun on mielenkiintoinen tuttavuus. Langassa on kimaltavia hapsuisia palluratupsuja, jotka ovat kiinni nyörimäisessä langassa tasaisin välein. Hapsujen lisäksi tupsuissa on kimalletta ja lenkkejä, joista jälkimmäisiin sekä puikko että virkkuukoukku lipsahtaa hyvin helposti. Tämän langan kanssa työskennellessä saa olla tarkkana.

Tupsut ovat niin isoja ja kankeita, että ne eivät helposti taivu uusiksi silmukoiksi. Tätä lankaa neuloessa tai virkatessa kannattaakin hypätä tupsukat suosiolla yli, jolloin työkalut lipsuvat vääriin lenkkeihin on aavistuksen verran vähemmän. Tupsujen välinen langanjuoksu on kuitenkin epätavallisen pitkä.

Big Star on efektilanka aidoimmillaan, todellinen diiva-näyttävä, dramaattinen ja hankala käsiteltävä. Neulomista vaikeuttavat paitsi tupsukoiden silmukkalenkit myös pitkät välijuoksut ja langan joustamattomuus. Mallitilkku on neulottu niin, että tupsujen välisellä langalla on neulottu 5 oikeaa silmukkaa ja tupsut jätetty joka kerta väliin.

Langan tiedot

85 % polyesteria, 15 % metallipolyesteria (metallic polyester)
200 g = 60 m
Puikkosuositus: 7 8 mm
Konepestävä