Ulla 03/10

Mia Bengtsson: Amigurumi – Virkkaa omat maskottisi

Mia Bengtssonin Amigurumi-kirja on tämän numeron toinen arvosteltava kirja virkatuista maskoteista. Kirja on pieni, hyvin käteen sopiva ja kovakantisena myös helppo käsitellä. Yleisvaikutelma on söpö ja värikäs sekä valokuvien että sivujen taustojen osalta.

Kirjan alussa on teoriaosio, jossa kerrotaan, mitä amigurumien tekemiseen tarvitaan, miten ne täytetään ja kuinka ohjeita luetaan. Mukana on lisäksi usean sivun kuvallinen osio aiheesta ”näin virkkaat amigurumin”. Tämän pienen teoriaosion jälkeen päästään itse hahmoihin eli ohjeisiin.

Ohjeet on luokiteltu neljään eri vaatimustasoon: helppo, keskitaso, haastava ja vaativa. Ne esitellään myös suunnilleen tässä järjestyksessä. Ohjeissa on vain itse ohje. Niissä ei siis anneta minkäänlaisia lanka- tai koukkusuosituksia, vaan kerrotaan vain, mitä muita näiden lisäksi tekemiseen tarvitaan. Teoriaosiossa kerrotaan kyllä langan ja sopivan koukun valinnasta, mutta se, mitä kussakin projektissa käytetään, jätetään tekijän päätettäväksi. Maskotteja on kirjaan saatu mahtumaan pienestä koosta huolimatta ihan mukava määrä: valittavana on mm. noita, jänis ja porkkana. Hahmoista on aika hyvin kuvia eri suunnista ja vaihekuvia löytyy myös. Muuten ohjeet ovat kirjoitettuja, eikä minkäänlaisia kaaviokuvia näistäkään löydy. Ohjeet vaikuttavat kuitenkin selviltä ja helppolukuisilta. Ohjeiden lomaan on kirjoiteltu erilaisia pikku vinkkejä helpottamaan tekemistä ja viimeistelyä.

Tämä on kaiken kaikkiaan mukava ja hauskan oloinen mutkaton pikkukirja, hyvä lisä kirjahyllyyn kaikille amigurumien ja yleensäkin virkattujen pikkumaskottien ystäville.

Tiedot

Mia Bengtsson: Amigurumi – Virkkaa omat maskottisi
Suomennos Mirja Muurinen
Atena Kustannus Oy, 2010
ISBN: 978-951-796-658-0