Ullan 03/09 tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Laura Ahlstedt

Laura Ahlstedt tunnetaan internetin ihmemaailmassa parhaiten nimellä Laika.

Laika on neulonut vaihtelevasti usean vuoden ajan. Ennen vuotta 2006 neulominen oli kuitenkin vain satunnaisten aina oikein- tai helmineulekaulahuivien tekemistä silloin tällöin, kunnes sisäinen tarve neuloa kasvoi kyllin suureksi. Kun hänen vaimonsa osoittautui innokkaaksi neulojaksi, Laika ajautui syvemmälle harrastukseen ja on viihtynyt sen parissa hyvin.

Laika suunnittelee neuleita mielellään, mutta ei välttämättä niin perusta suunnitelmien toteuttamisesta. Hän ei myöskään saa aikaiseksi kaunista joustinta, ellei neulo sitä kierrettynä, joten Laikahan neuloo kierrettynä. Hän ei voi sietää huolimatonta kädenjälkeä, elleivät olosuhteet, kuten taitojen riittämättömyys, sitä vaadi.

Laikalla on oma kaksikielinen blogi osoitteessa http://laikaknits.blogspot.com.

Hippamyssy »

Kokko »

Ota yhteyttä Laikaan blogin kautta.

Marja Airaksinen

Marja Airaksinen on neuleaddikti. Käsityöt, varsinkin neulominen, ovat hänen intohimonsa. Hän on harrastanut kaikenlaisia käsitöitä lapsesta lähtien. Ensimmäisen itse suunnitellun neuleen Marja aloitti lukiossa ja siitä lähtien ohjeita on syntynyt paljon.

Marjan käsitöiden edistymistä voi seurata hänen Lankavarasto-blogissaan.

Tähtilapaset »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Novitan syysuutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Taina Anttila

Taina on kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Myös muut käsillä tekemisen muodot, kuten esimerkiksi ompelu, kuuluvat Tainan vapaa-aikaan.

Tainan tuotoksiin voi tutustua hänen Käsillään-blogissaan.

Vellamo »

Ohjeen muokkaaminen »

Ausifer

Ausifer on neulonut pari vuosikymmentä, viimeiset vuodet erittäin aktiivisesti. Kohta valmistuva tekstiiliartesaani innostuu helposti uusista tekniikoista ja väkertää kaikenlaista vapaa-ajallaan, mutta neulominen on edelleen se rakkain harrastus.

Ausifer esittelee töitään Hopeakerä-blogissaan.

Kopernikus »

Ota yhteyttä Ausiferiin: hopeakera @ gmail .com

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Uddevalla »

Piikkopirran syyslangat »

Sukkalankojen uudet tuulet »

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Iida Glumoff

Iida on syksyllä lukiossa aloittava neuloja. Neulomista hän on harrastanut aktiivisesti keväästä 2005, eikä harrastukselle näy loppua. Käsitöiden suhteen Iida on melkoisen kaikkiruokainen, mutta neulominen on ehdottomasti lähimpänä sydäntä. Aikaa vain ei ole läheskään niin paljon kuin ideoiden toteuttamiseen tarvitsisi.

Karismalapaset »

Perusviuhka »

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

Tekstiiliteollisuuden syysuutuudet »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin, tosin vuoden 2008 hän oli urhoollisesti langanostolakossa. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Coatsin uutuudet »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Ruostekenno »

Serpentes »

Teehetki »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Jussi Katajala

Jussi on neulojan aviomies, tietoliikenneinsinööri ja tietotekniikan DI, joka kuvitteli juttunsa ”Elämä, maailmankaikkeus - ja lanka” olleen neulomista postmodernissa maailmassa käsittelevän juttusarjan ensimmäinen ja viimeinen osa, mutta hänelle kerrottiin että hän oli väärässä.

Jussin harrastuksiin voi perehtyä Jussin sivuilla.

Tiedän, mitä neuloit viime kesänä »

Pyydä Jussi oluelle: jussi @ katajala.net

Marjut Katajala

Marjut on neulonut enemmän ja vähemmän innokkaasti viimeiset kymmenkunta vuotta. Hän keräilee lankaa ja harrastaa aviomiehensä kiduttamista pehmeillä neuleilla. Marjut esittelee neuleitaan ja joka paikkaan tunkevia lankaa jäystäviä kissojaan Marjutin neuleet -sivuillaan.

Pääkirjoitus »

Ota yhteyttä Marjutiin: marjut @ katajala.net

Iina Kraak

Iina Kraak on pari vuotta aktiivisesti neulontaa harrastanut pukuompelijaopiskelija. Hän tykkää neuloa peltiä pienillä puikoilla ja harrastaa muutenkin mahdottomia projekteja. Niitä voi tutkailla blogista kraakkraak.blogspot.com. Yhteydeen Iinaan saa parhaiten sitä kautta.

Päre »

Anni Laine

Annin satunnainen joululahjasukkien teko muuttui aktiivisemmaksi neulomisharrastukseksi vasta pari vuotta sitten, mutta nyt neuleet ovat lähes kokonaan syrjäyttäneet kirjat työmatka-ajankuluna. Neuleohjeiden kirjoittamisessa Anni on aivan noviisi, mutta vastaa mielellään kysymyksiin ohjeensa outouksista.

Triforce »

Twilight princess »

Anni löytyy myös irkistä nimellä Kalma-A.

Eeva Laukkanen

Eevan sängyn alla asustaa noin 40 kiloa lankaa: tämä teekkarisrouva tarvitsee pehmeitä arvoja kovan tieteen vastapainoksi. Hän aloittaa neuleita hetken mielenjohteesta ja tekee kokeiluja erilaisilla pinnoilla ja tekstuureilla. Valmista ei synny läheskään aina, mutta pääasia on luova flow ja inspiraation välitön toteutuminen. Ohjeista hän ei osaa neuloa, vaan säätää kaikesta vähintäänkin saumatonta. Eeva bloggaa elämästään neljän kissan, kahden marsun, jatkuvan sisustusprojektin ja tummasävyisen vaatekaapin kanssa Riepatus-blogissaan.

Coatsin uutuudet »

Lankamaailma Nordian uutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Satu Lehti

Satu Lehti on neulonut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Alkeet Satu opetteli jo vuosia sitten, mutta oli pitkään sitä mieltä, että neulominen on pitkästyttävää ja vaikeaa. Neulomisen uudelleen aloittamisen syy oli se yleisin, tarve: tytär tarvitsi sukat ja poika tumput. Satu alkoi etsiä ohjeita nykyaikaisesti netistä ja tutustui neuleblogeihin. Ohjeet löytyivät ja siinä sivussa Satu jäi koukkuun sekä neulomiseen että blogeihin. Niiden pakollisten sukkien jälkeen Sadun puikoilta alkoi syntyä pitsihuiveja toinen toisensa jälkeen.

Satu kertoo neuleistaan ja perheestään enemmän blogissaan Villaa ja villakoiria nimellä Villasatu.

Villit silmukat: Käsineitä »

Lilia Mankki

Lilia Mankki on kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja insinööriopiskelija, joka neuloo suurimman osan valveillaoloajastaan.

Musica »

Sari Mäkinen

Sari Mäkinen on pienen tytön lanka-addikti äiti, joka suvun ainoana neulojana yrittää pitää tuttavien villasukkasaldon plussan puolella. Puikot heiluvat isoäidin oppien mukaan ja ensimmäiset tekeleet syntyivätkin jo ennen kouluikää.

Sarin neulomuksia ja elämää voi kurkistella blogista Sardan askareet.

Avaruuspipo »

Coatsin uutuudet »

Novitan syysuutuudet »

Vihreän Vyyhdin uutuudet »

Rina Niinikoski

Rina on tehnyt käsitöitä jo pienestä pitäen, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Häneltä löytyy kiinnostusta löytyy kaikkeen villaan liittyvään: kehräämiseen, neulomiseen, värjäämiseen jne.

Lisää Rina kertoo Colourful Fibres-blogissaan.

Värttinäkehräys »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg lukee mielellään Raamatun alkukielten ja antiikin tekstien vastapainoksi neuleohjeita, jotka eivät ole laisinkaan niin hepreaa. Väitöskirja on kotiäidillä tällä hetkellä jäähyllä, mutta neuleita syntyy tasaiseen tahtiin.

Kristelin neuletöihin voi tutustua tarkemmin Kristelin neulesivuilla.

Kaisa »

Ota yhteyttä Kristeliin: kristel @ iki.fi

Hanna Piipari

Hanna on neulonut ala-asteelta lähtien välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän aktiivisesti. Viimeiset kolme vuotta puikot kovat kulkeneet tiiviisti matkassa joka paikkaan.

Hannan lempitekniikoita ovat palmikot sekä erilaiset pitsineuleet ja hänen epäsäännöllisen säännöllisesti päivittyvä bloginsa on Taluttimen tuotoksia.

Kaisla »

Korinpohja »

Ota yhteyttä Hannaan: talutin @ gmail. com

Riikka R.

Riikka R. on innokas käsitöiden harrastaja, joka sai ensimmäisen neulekoneensa isotädiltä ylioppilaslahjaksi. Tämä isotädin 70-lukulainen Juki-neuluri heitti lankakerän nurkkaan kolmen käyttövuoden ja noin kymmenen villapaidan jälkeen, mutta onneksi äiti osti uuden Brotherin ja antoi sen pitkäaikaislainaan Riikalle. Lasten vauva- ja taaperovuosina käsitöiden painopiste oli ompelussa ja käsinneulomisessa, mutta viimeisen vuoden ajan Riikan mies on valittanut neulekoneesta kuuluvaa hampaita vihlovaa kilinää ja ratinaa. Mies käski liittää tämän ohjeen tarvikeluetteloon kuulosuojaimet muille perheenjäsenille.

Lumottaren sisarpuolet »

Pakina pitsisukista »

Mira Ranki

Mira on neulonut ala-asteelta asti eli pian 15 vuotta. Vuonna 2004 iski se suurin neulebuumi ja loppua ei toistaiseksi näy. Miran lempitekniikoita ovat palmikot niin sukissa, paidoissa kuin neuletakeissakin, mutta myös pitsihuivit vievät paljon neuleaikaa. Kotona vaikuttaa neuleiden lisäksi yksi koira.

Mira esittelee tuotoksiaan myös Mippe neuloo -blogissaan.

Norskit »

Ota yhteyttä Miraan: mirzu @ lonien.net

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Indil »

Tassunjäljet »

Silmukoiden luominen onteloneuleeseen »

Saija Tammisto

Seireeni »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Verso »

Pia

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Kiemura »

Kuusikko »

Poimu »

Jaana Viittanen

Jaana Viittanen on keski-ikää lähestyvä osin itse oppinut neuloja, jolla on pysyvä rakkaussuhde villaan ja väreihin. Neulominen on filatelian ohella oiva harrastus, joka ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan ja vastapainona vaativalle työlle. Enemmän ihmisestä nimen takana löytyy blogista Muoriskan kammari, joka päivittyy satunnaisen varmasti.

Coatsin uutuudet »

Oikolukijat

 • Hanna-Kaisa Hämäläinen
 • Eeva Laukkanen eli Rieppa
 • Satu Lehti
 • Midori
 • Sari Mäkinen
 • villasukka

Latojat

 • Suvi Heikkilä
 • Niina Hakkarainen
 • Kalma-A
 • Piia R
 • Eeva Saviranta

Sivupohja

Marjut Katajala