Sukkalankojen uudet tuulet

Sukkalankamarkkinoille tulee jatkuvasti uusia lankoja, mitä erikoisimmista kuiduista tehtyjä ja erilaisin väriyhdistelmin varustettuina. Trendinä tällä hetkellä ovat luksuskuidut sekä monisävyiset, noromaiset väritykset.

Crystal Palace Mini Mochi

Yksi sukkalankamarkkinoiden uutuuslangoista on Crystal Palacen Mini Mochi, joka on merinovillan ja nylonin sekoitus. Langassa on pitkiä värijuoksuja, jotka kulkevat kauniisti sukassa muodostaen kuin itsestään raitasukan. Värit ovat eloisat ja sointuvat yhteen tavalla, joka tuntuu olevan yhteistä kaikille liukuvärjätyille langoille.

Neulottuna pintana Mini Mochi on hieman karvaista, mutta tämä ei häirinnyt neulojaa ainakaan testisukkien yhteydessä. Lanka on kaksisäikeistä, mutta tuntuu pehmeältä yksisäikeiseltä langalta. Mini Mochi ei kuitenkaan halkeile yksisäikeisen langan tavoin.

Langan tiedot

80 % merinovillaa, 20 % nylonia
50 g = 178 m
Puikkosuositus: 2,5–3 mm
Tiheys: 28–32 s = 10 cm
Konepestävä

Katia Olé Socks Comfort ja Olé Socks Taiga

Uutena trendinä sukkalankoihin näyttää tulleen myös aloe vera-käsittely. Katialta on tullut tälle syksylle kaksi aloe veralla käsiteltyä sukkalankaa, yksivärinen Katia Olé Socks Comfort ja raidoittuva Katia Olé Socks Taiga.

Neuloessa aloe veralla käsitelty lanka ei tunnu juuri eroavan perussukkalangasta. Kädet tuntuivat kuitenkin vähemmän kuivilta kuin yleensä, luultavasti aloe veran ansiosta. Pesussa mallitilkku pehmeni hyvin ja tuntuu mukavalta ihoa vasten. Taigasta näyttää tulevan pitkiä väriliukuja selkeinä raitajaksoina. Vyötteen mukaan 100 grammaa riittää koon 43–44 sukkiin.

Langan tiedot

75 % villaa, 25 % nylonia
100 g = 420 m
Puikkosuositus: 2,5 – 3 mm
Tiheys: 30 s ja 42 krs = 10 cm
Konepestävä

Noro Silk Garden Sock

Suositun Noro Kureyon Sockin rinnalle tuli keväällä Noro Silk Garden Sock, joka on sukkalankaversio suositusta Noron Silk Gardenista. Värit ovat taattua norolaatua, kirkkaat ja loistavat, paikoitellen jopa räikeät.

Sukkalankana Silk Garden Sock edustaa ehdottomasti luksusta. Silkki tuo lankaan kauniin kiillon, joka näkyy myös hieman rustiikkisena neulepintana. Lanka on miellyttävää neuloa, eikä se tuoksu silkille: tämä tieto ilahduttanee niitä neulojia jotka eivät silkin tuoksusta pidä. 100 gramman kerä on riittoisa Kureyon Sockin tavoin.

Langan tiedot

40 % karitsanvillaa, 25 % silkkiä, 25 % nylonia, 10 % kid mohairia
100 g = 300 m
Puikkosuositus: 3,5 – 4,25 mm
Tiheys: 26 s ja 30 krs = 10 cm
Käsinpesu

Schoppel-Wolle Zauberball

Schoppel-Wolle Zauberball on yksisäikeinen sukkalanka, joka on keritty hauskasti pallon muotoiselle kerälle. Zauberballista on myös Crazy-versio, joka on kaksisäikeinen. Moneen neulojaan tuntuu vetoavan tämän langan hassu kerä. Itsekin totesin, että näitä palloja on saatava varastoon jo ihan siitäkin syystä, että ne ovat niin suloisia. Värikartta pitää sisällään lähes sateenkaaren värisen pallon ja useita niin sanottuja semisolideja (eli lähes yksivärisiä) sävyjä, joissa väri vaihtuu sävystä toiseen pitkänä liukuna.

Neulekokemuksena Zauberballin neulominen ei eroa tavallisesta perussukkalangasta, kerästä tosin ei kannata ottaa langanpäätä sisältä vaan ulkopinnalta.

Langan tiedot

75 % villaa, 25 % nylonia
100 g = 400 m
Puikkosuositus: 2 – 3 mm
Tiheys: 30 s ja 42 krs = 10 cm
Konepestävä

Teksti ja kuvat

Taija Elo

Lisää Taijasta

Kiitokset


Ulla 03/09 - Artikkelit

Taina Anttila:
Ohjeen muokkaaminen

Taija Elo:
Piikkopirran syyslangat

Taija Elo:
Sukkalankojen uudet tuulet

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Tekstiiliteollisuuden syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Coatsin uutuudet

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian uutuudet

Eri kirjoittajia:
Novitan syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin uutuudet

Jussi Katajala:
Tiedän, mitä neuloit viime kesänä

Marjut Katajala:
Pääkirjoitus

Satu Lehti:
Villit silmukat: Käsineitä

Rina Niinikoski:
Värttinäkehräys

Riikka R.:
Pakina pitsisukista

Eeva Saviranta:
Silmukoiden luominen onteloneuleeseen

Eeva Saviranta:
Riihivilla

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.