Pääkirjoitus

Ensimmäinen Ulla ilmestyi melkeinpä päivälleen viisi vuotta sitten 16.10.2004. Toisaalta tuntuu siltä, että Ulla aloitti vasta eilen, niin hyvin ensimmäinen numero on jäänyt mieleen - toisaalta tuntuu siltä, että Ullaa on tehty aina, niin pitkään se on ollut niin iso osa harrastusta ja elämää. Edellisessä pääkirjoituksessa sivusin jo Ullan historiaa, joten nostalgia jääköön nyt syrjemmälle.

Mukavaa on se, että tämän numeron teossa on ollut mukana samoja ihmisiä, jotka osallistuivat ensimmäisen Ullan tekoon: numeron 01/04 kansikuvaneuleen suunnitelleelta Pia Tuonoselta on tässä numerossa kaksi sukkaohjetta ja huiviohje. Yhtä mukavaa on uusien, lahjakkaiden suunnittelijoiden ja kirjoittajien osallistuminen, sillä Ulla kaipaa aina uusia, monipuolisia ideoita sekä aloitteleville että edistyneille neulojille.

Mitä Ullalle kuuluu viiden vuoden päästä? Vaikea sanoa. Ulla tulee taatusti elämään neulontabuumin mukana - suosion kasvaessa Ullankin suosio ja sisällön määrä kasvaa ja vastaavasti suosion joskus hamassa tulevaisuudessa hiipuessa Ullan suosio ja sisällön määrä tulevat myös hiipumaan. Jos saisin toivoa, niin haluaisin, että Ullaa tekevät edelleen yhtä innostuneet ja omistautuneet ihmiset ja että jokaista numeroa koostaessa saisi edelleen hämmästellä sitä lahjakkuuden määrää, jota Suomesta löytyy.

Yhteistyökuviot

Viiden vuoden aikana Ullasta on tullut uskottava ja varteenotettava kumppani. Verkkoneulelehti ei ole enää outo ja uusi asia ja viiden vuoden ikä todistaa, että Ulla ei ole vain hetken ilmiö, joka saattaa kadota koska tahansa. Sen ovat huomanneet myös Ullan yhteistyökumppanit.

Uudet lankakaupat (sekä verkko- että kivijalkakaupat) ovat alusta alkaen ottaneet Ullan loistavasti mukaan, mikä näkyy myös yhdistyksen jäsenten saamina jäsenetuina. Myös pidempään toimineet kaupat, maahantuojat ja valmistajat ovat lähteneet ilahduttavassa määrin mukaan ja esimerkiksi kesällä vietettyjen yhdistyksen syntymäpäiväjuhlien sponsorilahjojen runsas määrä yllätti kaikki enemmän kuin iloisesti. Vielä ei Ullaa tai neulebloggaajia sponsoroida yhtä avokätisesti ja oma-aloitteisesti kuin vaikkapa muoti- ja tyylibloggaajia, mutta ehkäpä seuraavan viiden vuoden aikana tämäkin muuttuu.

Erityisesti haluaisin mainita Ullan ensimmäisen yhteistyökumppanin, kirjakauppa Hobboksin, joka on palkinnut kansikuvaneuleen lähes kolmen vuoden ajan ja kutsunut Ullan mukaan erilaisiin tapahtumiin.

Loppuvuoden tapahtumia

Ullan kuulumisista tiedotetaan tuttuun tapaan Ullablogissa, mutta haluaisin mainita vielä kaksi tärkeää tapahtumaa: Ullan hallituksen iskujoukko on mukana Tampereen kädentaitomessuilla neulekahvilassa lauantaina 14.11. klo 11-15. Loppuvuoden aikana ilmestyy myös Mummojemme neuleet -ekstra, johon kaipaamme perinteisiä neuleita.

Marjut Katajala
Verkkoneulelehti Ullan päätoimittaja

Teksti ja kuvat

Marjut Katajala

Lisää Marjutista

Ulla 03/09 - Artikkelit

Taina Anttila:
Ohjeen muokkaaminen

Taija Elo:
Piikkopirran syyslangat

Taija Elo:
Sukkalankojen uudet tuulet

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Tekstiiliteollisuuden syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Coatsin uutuudet

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian uutuudet

Eri kirjoittajia:
Novitan syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin uutuudet

Jussi Katajala:
Tiedän, mitä neuloit viime kesänä

Marjut Katajala:
Pääkirjoitus

Satu Lehti:
Villit silmukat: Käsineitä

Rina Niinikoski:
Värttinäkehräys

Riikka R.:
Pakina pitsisukista

Eeva Saviranta:
Silmukoiden luominen onteloneuleeseen

Eeva Saviranta:
Riihivilla

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.