Ulla 02/16

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Christa Becker

Christa Becker (alias Peltopeikko ja Pikkukenguru) innostui neulomisesta lukiossa. Täyteen hulluuteensa harrastus puhkesi yliopisto-opintojen myötä, kun raskas työ kaipasi raskaita hu(i)veja. Christan jokavuotinen toive joulupukille on muutama lisätunti vuorokauteen, koska neulomisen lisäksi aikaa pitäisi löytyä myös neuleiden suunnittelulle. Lankaa Christalle on kertynyt varastoihin runsaat 60 kiloa. Kaiken tämän lisäksi myös aviomies ja lapset ovat altistuneet neuloosille ja puikot pysyvät tätä nykyä heidänkin käsissään. Tämä kertonee Christasta ihan kaiken.

Laulu kuusesta »

Malla »

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Tuin turinat »

Villaa, silkkiä ja sekoitteita »

Värejä ja kimallusta »

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut nelivuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina, mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Johannan Mekkola-blogi löytyy osoitteesta http://mekkolassa.blogspot.fi/ ja Facebookista. Hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Doresu.

Saniaishuivi »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Helix »

Nosta silmukkasi uudelle tasolle »

Kivenkovaa asiaa pitsistä »

Sukkakisakonkari muistelee »

Suuren neuleurheilujuhlan tuntua »

Puuvillaa ja puuvillasekoitteita »

Värejä ja kimallusta »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Pääkirjoitus »

Nalleja kuin nukkeja »

Pitsejä etelänaapurista »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Pumpuli »

Inspiraatiota väreistä »

Villaa, silkkiä ja sekoitteita »

Puuvillaa ja puuvillasekoitteita »

Maija Koskinen

Maijan neulomisharrastus alkoi isoäidin opastuksella jo alle kouluikäisenä. Siitä saakka neulominen ja langat ovat olleet osa Maijan elämää.

Neuleistaan Maija kertoo ooluenajiam -blogissaan.

Inordinatus »

Puuvillaa ja puuvillasekoitteita »

Värejä ja kimallusta »

Outi Nousiainen

Outi neuloo aina kun ehtii ja etenkin silloin, kun siihen ei oikeasti olisi aikaa. Hän pitää malleista, joissa yksinkertaiset neulepinnat yhdistyvät huolella pohdittuihin yksityiskohtiin. Saumojen ompelemisesta Outi ei pidä ollenkaan.

Outi kirjoittaa käsitöistä ja kaikesta muusta mahdollisesta diutun kirjaimia -blogissa.

Fiuluskaine »

Tiiiu

Tiiiu on tehnyt käsitöitä lähes koko ikänsä. Ompeleminen vaihtui pikkuhiljaa neulomiseen, joka veikin sitten kokonaan mukanaan. Alkuvuodesta 2008 Tiiiu opetteli kehräämään eikä innostus kuituihin ja lankoihin ole sen jälkeen laantunut.

Villavuokko »

Suvi Niska

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Åsa »

Puuvillaa ja puuvillasekoitteita »

Värejä ja kimallusta »

Eeva Turkka

Eeva oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan ja löytyy Ravelrystä nimimerkillä zeska.

Ullan kesäneulelajit »

Sukkakisakonkari muistelee »

Suuren neuleurheilujuhlan tuntua »

Villaa, silkkiä ja sekoitteita »

Puuvillaa ja puuvillasekoitteita »

Värejä ja kimallusta »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Keisarinna »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata at gmail . com

Vi0let

Vi0let on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Villaa, silkkiä ja sekoitteita »

Maalaisromanttinen kotileikki »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • windyg

Latojat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Maija Koskinen
  • Eeva Turkka
  • vi0let

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.