Ulla 02/16

Nalleja kuin nukkeja

Nyt on tarjolla annos hauskuutta neulekirjastoosi. Neulotut nallet varastanee ainakin niiden neulojien sydämet, jotka eivät neulo pelkästään akuuttiin käyttötarpeeseen, ja jotka arvostavat pientä pilkettä neulesuunnittelijan silmäkulmassa. Kirjaa selatessani ihastuin ensisilmäyksellä esimerkiksi supersankarinalle Clarkeen, joka lienee sukua kuuluisalle Clark Kentille. Muita hauskoja hahmoja ovat muun muassa unelias koala nimeltään Winston ja boheemi baskeripäinen palmikkonalle, Emmeline. Näiden lisäksi kirjassa on vielä seitsemän muun persoonallisen nallen ohjeet, sekä erilliset ohjeet niiden asusteille.

Ohjeiden jälkeen on koottu Hyödyllistä tietoa -osio, jossa kerrotaan tarvittavista työvälineistä, nallen muotoilusta ja kokoamisesta sekä neulomisen perustekniikoista.

Ohjeissa on käytetty Cascade Yarnsin lankoja, mutta tämän yksityiskohtaisempaa tietoa kunkin nallen lankalaaduista ei anneta. Töissä on kerrottu vain tarvittavan langan vahvuusluokka englanninkielisin termein, kuten DK, sport ja chunky. Neuletiheys on annettu pääsääntöisesti 5 x 5 sentille sileää neuletta.

Pehmeäkantinen, kompakti kirja on ulkoasultaan selkeä. Sen pastellisävyiset värit korostavat sisällön lapsenmielisyyttä. Suurimman kiitoksen saavat tarkkaan mietityt ja lavastetut valokuvat.

Koska nallet ovat pieniä ja monin pikkuruisin lisävarustein asustettuja, ovat ne mitä mainioin käyttökohde esimerkiksi pienille jämälankanöttösille.

Rachel Borello: Neulotut nallet
Suomennos: Sanna Oksanen
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2016
ISBN 978-952-254-259-5

Teksti

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 02/16 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Reeta Huhtala:
Nosta silmukkasi uudelle tasolle

Reeta Huhtala:
Kivenkovaa asiaa pitsistä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Nalleja kuin nukkeja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pitsejä etelänaapurista

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Karoliina Härkönen-Clive:
Inspiraatiota väreistä

Eeva Turkka:
Ullan kesäneulelajit

Useita kirjoittajia:
Suuren neuleurheilujuhlan tuntua

Useita kirjoittajia:
Sukkakisakonkari muistelee

Useita kirjoittajia:
Villaa, silkkiä ja sekoitteita

Useita kirjoittajia:
Puuvillalankoja

Useita kirjoittajia:
Värejä ja kimallusta

Violet:
Maalaisromanttinen Kotileikki

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.