Ulla 02/16

Ullan kesäneulelajit

Viimeistään nyt on jokaisen neulojan aika ryhdistäytyä ja aloittaa harjoittelu kohti kesäneulekuntoa. Tätä varten on hyvä valmistautua huolella varmistamalla välinehuollon toimivuus niin, ettei lanka lopu kesällä kesken. On myös syytä varautua siihen, että on vielä yksi puikkopari käsillä seuraavaa aloitettavaa neuleprojektia varten. Koska kesäneulonta on vakava asia, kannattaa lajiin osallistaa myös perheenjäsenet huoltojoukoiksi. Ongelmatilanteissa kannattaa harkita kääntymistä neulontakonsulttien puoleen, etteivät tekniikkavirheet tai ongelmat neuleohjeiden kanssa haittaa lopullisen suorituksen onnistumista. Hieman vähemmän tosissaan neulomiseen suhtautuville suosittelemme harrastajaklassikoita terassineulontaa ja sen sadepäivien vaihtoehtoa lomaneuletta. Terassille on syytä varata sopivan yksinkertainen neule ja aurinkovoidetta.

Pitsimaraton

Pitsimaraton on todellisen pitkänmatkanneulojan laji, jossa testataan harjoittelukauden onnistumista tosipaikan edessä. Tätä lajia tarvitset vähintään 4,2195 kilometriä ohutta pitsilankaa ja sille sopivat puikot. Suorituksesta riippuen lajiin voi yhdistää vielä tuhatkunta helmeä. Suorituksen jälkeen voi rentoutua pingoitusjoogalla.

Voimailuneulonta

Voimailuneulonnan suoritus alkaa valitsemalla paksuimman mahdollisen neulemateriaalin ja vähintään katuluudan varren paksuiset puikot. Näillä voi vetää lankakerältä silmukoita ja tehdä koukistajien toistoja neulomalla. Lopputulos tuntuu ainakin neulojan ranteissa ellei hauiksissa. Voimailuneulonnassa on syytä kiinnittää huomiota hyviin liikeratoihin ja muistaa, että treenaaminen niin maksimipaksuuksilla kuin palauttava harjoittelu vaikkapa sukkalangan parissa edesauttavat huippusuoritukseen pääsemistä.

Neuletriathlon

Neuletriathlonissa on kaksi eri koulukuntaa. Ensimmäisen koulukunnan monilahjakkuudet kilpailevat värjäämällä kuidun, kehräämällä sen ja lopuksi neulomalla tuotoksensa. Kilpailevan liiton lajissa kehrätään kuitu, neulotaan lanka ja lopuksi kirjoitetaan suorituksesta neuleohje. Eräät hurjimmat extremeneulojat kilpailevatkin yhdistämällä näiden liittojen lajit neulequadrathloniksi.

Satasen pikaneuleet

Satasen pikaneuleissa neulotaan viimeisenä iltana lahja- tai tuliaisneule yrittäen saada enintään 100 grammaa jo lakkautettua lankaa riittämään. Suorituksen nopeudella voi parantaa langan riittävyyttä, sillä neuloessa erityisen nopeasti kerä riittää pidemmälle.

Teksti

Eeva Turkka

Lisää Eevasta

Ulla 02/16 - Artikkelit

Taija Elo:
Tuin turinat

Reeta Huhtala:
Nosta silmukkasi uudelle tasolle

Reeta Huhtala:
Kivenkovaa asiaa pitsistä

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Nalleja kuin nukkeja

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pitsejä etelänaapurista

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

Karoliina Härkönen-Clive:
Inspiraatiota väreistä

Eeva Turkka:
Ullan kesäneulelajit

Useita kirjoittajia:
Suuren neuleurheilujuhlan tuntua

Useita kirjoittajia:
Sukkakisakonkari muistelee

Useita kirjoittajia:
Villaa, silkkiä ja sekoitteita

Useita kirjoittajia:
Puuvillalankoja

Useita kirjoittajia:
Värejä ja kimallusta

Violet:
Maalaisromanttinen Kotileikki

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.