Ulla 02/11

Ulla 02/11 - Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Adelheid

Adelheid on neulonut melkein koko pienen ikänsä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja tekee pääasiassa ompelutöitä. Opiskelujen päätyttyä hän on taas innostunut neulomisesta. Luovana ihmisenä Adelheid ei tyydy valmiisiin ohjeisiin, vaan haluaa tehdä omannäköisiä töitä.

Blogissaan Adelheid esittelee töitään ja tekeleitään, pääasiassa ommeltuja, virkattuja ja neulottuja. Adelheidin ajatelmia -blogista voi lukea ajatuksia töiden ja tekeleiden ympäriltä ja sieltä voi myös löytyä satunnaisesti neuletöiden ohjeita.

Hilma »

Huldan takki »

Ota yhteyttä Adelheidiin: hlindroo @ yahoo.com

Ulla Alanen

Ulla Alanen on 36-vuotias lastenohjaaja, laulaja-laulunopettaja sekä käsityöläinen. Perheeseen kuuluu 2 komeaa poikaa ja leopardigekko. Ulla harrastaa tilkkutöitä, huovutusta, helmitöitä, kirjontaa, kaikenlaisia ompelukonetöitä, askartelua, neulomista, virkkausta, pukuompelua, piirtämistä, laulamista, pianonsoittoa, tanssimista ja uintia. Ullan mottoja ovat "Sitä on just niin vanha kuin tuntee olevansa" sekä "Nauti elämästä nyt äläkä vasta eläkkeellä!"

Ompelunurkkausta järjestämässä »

Ausifer

Ausifer on neulonut lähes koko ikänsä. Ensimmäiset silmukat opeteltiin ennen lukemaan oppimista ja neulomisesta on tullutkin hänelle toinen luonto. Ilman kutimia hän ei lähde juuri minnekään, sillä aina on aikaa neuloa, edes vähän. Valmiita neuleita tulee Ausiferilta tasaiseen tahtiin, ja omien mallien suunnittelu kiehtoo entistä enemmän.

Ausifer esittelee töitään Hopeakerä-blogissaan.

Taikametsä »

Ota yhteyttä Ausiferiin: hopeakera @ gmail .com

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Tuin turinat »

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Niina Hakkarainen

Niina innostui neulomisesta lukiossa ja onkin siitä lähtien neulonut enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Parin vuoden tauon jälkeen neulonta tuntuu taas uudelta ja uusi on myöskin innostus erilaisten ns. parempien lankojen hankkimiseen. Kuvassa hän on toisen harrastuksensa, hyvän ruoan parissa.

Neulomisharrastuksestaan Niina kertoo Knitter's Block -blogissaan.

I Want Candy »

Karmivan suloiset amigurumit -arvostelu »

Neulo lempileluja -arvostelu »

Pitsit puikoille -arvostelu »

Sukkakirja -arvostelu »

Ota yhteyttä Niinaan: niina @ iki.fi

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Käsinneulomisen lisäksi hän harrastaa käsillä tekemistä myös koneneuloen sekä helmitöitä tehden. Suvi kertoo neuleistaan blogissaan veranon kutimet.

Koivu »

Pääkirjoitus »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Ota yhteyttä Suviin: paatoimittaja @ ullaneule.net

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa. Nyt hän opiskelee ja purkaa stressiä neulomisen avulla. Välillä lanka ja puikot tuntuvat häiritsevän jo itse opiskeluakin.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Purppurafuusio »

Raiteilla »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Ullan neulojaesittelyt: Heidi Lindroos »

Pia Ketola

Pia on neulonut enemmän tai vähemmän säännöllisesti siitä asti, kun hän oppi 7-vuotiaana neulomaan. Neulomisen lisäksi hän kehrää lankaa ja harrastaa kasvivärjäystä. Käsityöharrastustaan Pia esittelee blogissaan Väriä elämään.

Tuuteri »

Kristak

Kristak innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. Kristak kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Petunia »

Neulojan vuosi -arvostelu »

Tekstiiliteollisuuden uutuudet »

Marika Lepistö

Marika on harrastanut neulontaa siitä lähtien, kun se hänelle 80-luvun loppupuolella koulussa opetettiin. Internetin neuleaiheisilla sivustoilla Marika tunnetaan nimimerkillä Koukuttaja, ja hän pitää Puikot vinkuu -nimistä blogia osoitteessa http://www.lepisto.info/marika/koukuttaja/.

Kissalassa tapahtui »

Ota yhteyttä Marikaan: mai @ iki . fi.

Maria Luoma-aho

Maria on kolmen lapsen kotiäiti, joka neuloo hiekkalaatikon reunalla tai lapsia nukuttaessaan sängyn vieressä. Maria on neulonut "aina", mutta innostus lisääntyi entisestään joitakin vuosia sitten, kun hän löysi neuleblogimaailman. Lisää Marian neule- ja muista käsityöharrastuksista voi lukea blogista It's Maj life satunnaisia saavutuksia.

Sinivuokkopipo »

Johanna Mäki

Johanna oppi neulomisen alkeet ala-asteella. Johanna on kuitenkin myöhään heräävää sorttia, ja neulomisinnostuskin heräsi vasta muutaman vuoden kuluttua. Nyt hän on neulonut aktiivisesti yhdeksän vuoden ajan. Johanna yrittää löytää keskitien omien mallien suunnittelun ja toisten suunnittelemien mallien neulomisen välillä. Muutkin kädentaidot ovat Johannan sydäntä lähellä, sillä hän valmistui tänä keväänä artesaaniksi. Ravelrysta hänet löytää nimimerkillä Mci.

Miranda »

Sara Palojärvi

Sara Palojärvi on neulova lukiolainen, josta tulee isona vaatesuunnittelija. Käsillä tekeminen on kiinnostanut häntä pienestä lapsesta lähtien, ja 13-vuotiaana hän innostui neuleista sekä niiden suunnittelusta. Mieluiten Sara neuloo värikkäitä neuleita ja villasukkia. Ideoita neuleisiinsa hän saa luonnosta ja matematiikasta.

Sara kirjoittaa neulomisesta, virkkaamisesta ja ompelusta blogissaan Sisko neuloo.

Kromosomisukat »

Ota yhteyttä Saraan: siskoneule @ gmail.com.

Pörrö Sahlberg

Pörrö Sahlberg on helsinkiläinen taiteilija ja freelance-yrittäjä. Omien ja lastenvaatteiden lisäksi syntyy myös seinätekstiileitä ja taideteoksia monenlaisilla lankatekniikoilla. Pörrön viimeaikaiset neulomukset ovat keskittyneet lankavaraston eliminointiin, mutta onpa työlistalle mahtunut muutama hääkimppukin yhdessä askartelumassojen kanssa.

Pörrö pyörittää Ihan Itse -kädentaitofoorumia ja blogaa osoitteessa http://blogit.claymountain.com/ike/.

Coatsin uutuudet »

Neulojan pieni värioppi »

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonansa lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa. Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Herbert »

Kesäkukkia »

Kieputettu vyyhti »

Heli Suhonen

Heli Suhonen alias Villasukka on tehnyt käsitöitä koko ikänsä. Mamma opetti virkkaamaan 5-vuotiaana ja siitä se lähti. Välillä opiskelun huumassa oli hiljaisempi kausi, mutta nyt menee taas lujaa. Neulominen on se rakkain käsityö, jolta tosin kehräysvillitys yrittää viedä kaiken ajan. Myös virkkaus, nypläys, kutominen, ristipistot ja ompeleminen onnistuvat ainakin jotenkuten.

Harrastusta haittaavat pahasti kaksi kolliriiviötä ja työ eli kielten paukutus oppilaiden päähän, toisaalta harrastus ja työ tasapainottavat hyvin toisiaan. Kieltenopetuksessa ei ihan joka päivä näe konkreettisia tuloksia samalla tavalla kuin käsitöissä - ja kokeita valvoessa voi ihan hyvin neuloa!

Tilkkusukat »

Ota yhteyttä Heliin: villasukkis @ gmail.com.

Terhi Tuominen

Terhi ei tykännyt käsitöistä, kunnes kesällä 2006 tarvitsi poikaystävän kotona jotain puuhaa ja uppoutui käsityölehtiin, joista yllättäen innostui. Paitoja syntyy vuodessa kymmeniä, mutta sukkia Terhi ei vieläkään tykkää neuloa. Haaveissa on myös kangaspuut ja kehräämään oppiminen. Valitettavasti rakkaalle harrastukselle tuntuu jäävän vähemmän aikaa valmistumisen jälkeen.

Neuleiden syntyä voi seurata Silly Licks -blogissa.

Kuinka selviytyä neuleretriitistä »

Ota yhteyttä Terhiin: terhi @ sillylicks.net.

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • KristaK
  • Midori
  • Villasukka

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Anni Laine
  • Piia R

Sivupohja

Eeva Saviranta