Ulla 02/11

Kissalassa tapahtui

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kokoonnuttiin koko päijäthämäläisen käsityöläisyhteisön voimin viettämään yhteistä käsityötapahtumaa. Muiltakin paikkakunnilta matkustettiin paikan päälle, olihan kerrankin kyseessä tilaisuus, joka oli yleisölle avoin ja maksuton. Myös kaduilta ja kyliltä saapuivat tuttavat ja kylänmiehet tutustumaan perinteikkäisiin käsityötaitoihin ja ihmettelemään, ihanko tosiaan vielä niitäkin osataan.

Ja osattiinhan niitä. Kissojen yö -tapahtumassa oli useita erilaisia työpajoja ja näytöstyyppistä kädentaitojen esittelyä. Päästiin kokeilemaan pussukoiden ompelemista ja perinteisempiäkin menetelmiä kuten koukkuamista, kehräämistä, sukkulapitsiä ja peräti kinnasneulailua. Ihmetystä ja ihastusta aiheutti etenkin paikalle saatu miespuolinen käsityöläinen, jonka kehruutaitoja ja värttinän pyörittämistä keräännyttiin ihailemaan sankoin joukoin. Työpajat olivat käytännössä puoli-ilmaisia, joten pienelläkin budjetilla sai kokea elämyksiä pitkän ajan tarpeisiin ja tarjolla oli ihan taatusti ainakin poikkeuksellisen hyvää seuraa, käteviä neuvoja ja leppoisaa ilmapiiriä. Välillä pidettiin tietysti taukojumppa, jotta jäsenet eivät ehtisi jäykistyä liiaksi, ja aina silloin tällöin hiippaili joku ihan kuin puolihuolimattomasti ja vähän itseltäänkin salaa tekemään paikalla olleilta mainioilta käsityömateriaalien ja -tarvikkeiden myyjiltä mahdottoman tarpeellisia tai ainakin ehdottomasti hyvää mieltä ja mukavia hetkiä tuottavia hankintoja.

Tapahtumapaikkana hotelli Musta Kissa todettiin kerta kaikkiaan pistämättömäksi vaihtoehdoksi. Hotellin yhteydessä oleva ravintola Little Italy järjesti tapahtumaan tulijoille oman, edullisen menyyn, ja kauempaa tulleet osallistujat pääsivät yöpymään kätevästi samassa hotellissa. Saimme runsaasti kehuja maksuttoman osallistumisen lisäksi siitä, että tapahtuma järjestettiin aivan Lahden ydinkeskustassa, jolloin saattoi samalla tutustua paikallisiin palveluihin.

Negatiivisen palautteen täydellisen puuttumisen vuoksi me Lahden seudun nettineulojat olemmekin jo käynnistäneet alustavat pohdinnat siitä, tehtäisiinkö tästä ihan perinne ja toistuva tapahtuma. Itse olemme sitä mieltä, että totta kai! Tervetuloa siis seuraaviinkin Kissojen öihin!

Teksti ja kuvat

Marika Lepistö

Lisää Marikasta

Ulla 02/11 - Artikkelit

Ulla Alanen:
Ompelunurkkausta järjestämässä

Taija Elo:
Tuin turinat

Eri kirjoittajia:
Tekstiiliteollisuuden uutuudet

Niina Hakkarainen:
Karmivan suloiset amigurumit -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Neulo lempileluja Suloisia malleja kaikenikäisille -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Pitsit puikoille -arvostelu

Niina Hakkarainen:
Sukkakirja 60 virolaista kirjoneulesukkamallia -arvostelu

Suvi Heikkilä:
Pääkirjoitus

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Ullan neulojaesittelyt: Heidi Lindroos

KristaK:
Neulojan vuosi -arvostelu

Marika Lepistö:
Kissalassa tapahtui

Pörrö Sahlberg:
Coatsin uutuudet

Pörrö Sahlberg:
Neulojan pieni värioppi

Eeva Saviranta:
Kieputettu vyyhti

Terhi Tuominen:
Kuinka selviytyä neuleretriitistä

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.