Ulla 01/15

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Christa Becker

Christa Becker (alias Peltopeikko ja Pikkukenguru) innostui neulomisesta lukiossa. Täyteen hulluuteensa harrastus puhkesi yliopisto-opintojen myötä, kun raskas työ kaipasi raskaita hu(i)veja. Christan jokavuotinen toive joulupukille on muutama lisätunti vuorokauteen, koska neulomisen lisäksi aikaa pitäisi löytyä neuleiden suunnittelullekin. Lankaa Christalle on kertynyt varastoihin runsaat 60 kiloa. Kaiken tämän lisäksi myös aviomies ja lapset ovat altistuneet neuloosille ja puikot pysyvät tätä nykyä heidänkin käsissään. Tämä kertonee Christasta ihan kaiken.

Saana »

Pisara »

elinamo

elinamo on nelkyt ja risat -ikäinen räveltäjä ja lankahamsteri, joka neuloo puuskittain ja suurpiirteisesti ohjeiden kanssa taiteillen ”vähän sinne päin”, mutta iloitsee pienistä onnistumisista ja haaveilee uusien haasteiden selvittämisestä.

Pääasia on lämmin pää »

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut neljävuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina, mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Johannan Mekkola-blogi löytyy osoitteesta http://mekkolassa.blogspot.fi/ ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Doresu.

Saniaissukat »

Fanny »

Suvi Heikkilä

Suvi oppi neulomaan jo ennen kouluun menoa ja on neulonut joululahjasukkia ala-asteelta lähtien. Useamman vuoden neuleita ja lankakeriä on kerääntynyt kotiin enenevässä määrin. Parhaiten Suvin puikoilla viihtyvät erilaiset sukkalangat.

Eva Trotzig & Erika Åberg: Neulottu rakkaudella - Huiveja, pipoja, sukkia ja pikkuisen pitsiä»

Sekalaisia sekoitelankoja »

Hanna Hovi

Hanna oppi neulomaan pienenä koululaisena ja neuloi harrastuksekseen neulepaidan itselleen silloin tällöin. Vuosien varrella into hiipui, kunnes vuonna 2006 hän löysi neuleblogit ja nettilankakaupat. Nykyisin puikoilta valmistuu lähinnä sukkia. Hannan neuleista ja arjesta voit lukea lisää hänen Puikottelua-blogistaan.

Sekalaisia sekoitelankoja »

 

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Tämän talven lumia »

Hifistelijä »

Testissä täyttä alpakkaa ja kashmiria »

Mustaa mustalla »

Paitasuunnittelijan tietopaketti »

Kehruun muovinen nykyhetki »

Testissä villaisia uutuuksia »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Koko vuoden käsineet »

Pieniä töppösiä, talvisaappaita ja terveyssandaaleja »

Pääkirjoitus »

Emma Karvonen

Emma on 27-vuotias elämäntapaneuloja, joka haluaa isona käsityönopettajaksi, lankakauppiaaksi ja neulesuunnittelijaksi. Tällä hetkellä äitiyslomaileva tekstiilimuotoilija lähenee tulevaisuuden tavoitteitaan pienin askelin.

Emman blogi Villaviidakko täyttää pian kuusi vuotta!

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

Villaviidakon vaippahousut »

Eevi Kirjasniemi

Puhiksen palsta »

Meiju K-P

Meiju oppi neulomaan ala-asteikäisenä ja neuloi enemmän ja vähemmän kouluaikana. Neulominen jäi opiskeluajaksi, mutta löytyi uudestaan esikoista odottaessa. Meijun ehdottomia lempineuleita ovat saumattomasti neulotut neuletakit, joita hän on suunnitellut viime aikoina ahkerasti. Meijun ohjeita on saatavilla Ravelryssa: http://www.ravelry.com/stores/meiju-knits ja Meiju pitää blogia osoitteessa http://meijunoma.blogspot.com. Sähköpostia ja ohjetiedusteluja voi lähettää osoitteeseen meijuknits (at) gmail.com.

Linia »

Mari Morko

Mari oppi neulomaan ja virkkaamaan alle kouluikäisenä ja muunkinlaiset käsityöt ovat sujuneet. Vakavampi neuloosi iski vuonna 2009 eikä osoita laantumisen merkkejä. Ravelrystä hänet löytää nimellä mmmorko.

Nami »

Stitch Maps – uudenlainen tapa tehdä neulekaavioita »

Outi Nousiainen

Outi neuloo aina kun ehtii ja etenkin silloin, kun siihen ei oikeasti olisi aikaa. Hän pitää malleista, joissa yksinkertaiset neulepinnat yhdistyvät huolella pohdittuihin yksityiskohtiin. Saumojen ompelemisesta Outi ei pidä ollenkaan.

Outi kirjoittaa käsitöistä ja kaikesta muusta mahdollisesta diutun kirjaimia -blogissa.

Kaissit »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Velikulta »

Neuleen aloittaminen väliaikaisella aloituksella »

Karoliina Härkönen-Clive

Testissä täyttä alpakkaa ja kashmiria »

Sekalaisia sekoitelankoja »

Niina Risulainen

Neulesuunnittelijan urasta haaveileva Niina neuloo lähes päivittäin ja suunnittelee neuleita aina ajan salliessa. Kuopion seudun neuletapaamisissa kulkeva 2-vuotiaan tyttären äiti on myös innostunut bloggaamisesta. Niinan blogi Minä teen sijaitsee osoitteessa http://ninzi-niina.blogspot.fi/.

Ravelrystä Niinan löytää nimimerkillä Ninzi.

Sipi »

Ota yhteyttä Niinaan niinarisulainen at gmail.com

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonaan lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Raide »

Palvelma »

Suomen kansan lapaslaatikolla »

Optista sukkataidetta »

Kehruun muovinen nykyhetki »

Testissä villaisia uutuuksia »

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Design Nore -blogissaan.

Korvikas »

Tanda Tuovinen

Tanda oppi aikanaan neulomisen alkeet joskus ala-asteikäisenä, mutta tuon jälkeen taidot ovat olleet hautumassa, kunnes ne pari vuotta sitten kaivettiin naftaliinista, kun tuli tarve villasukille. Tuon jälkeen puikkoihin on tullut tartuttua silloin tällöin. Puikkoja tutummat instrumentit ovat kuitenkin taltta, vasara ja höylä.

Oodin villapaita »

Inka Vilén

Inka on kutonut ja virkannut hamasta lapsuudesta asti. Lankatöiden lisäksi Inka ompelee ja tekee koruja. Mottona on: "Glitteriä ei voi olla liikaa - paitsi olohuoneen lattialla."

Keskeneräisiä töitä hänellä pitää olla monta, jotta niistä voi työstää kulloinkin tilanteeseen sopivaa. Inka inhoaa lankojen päättelyä ja neuleiden viimeistelyä. Tästäkin huolimatta aina sillon tällöin joku neuletyö julistetaan valmiiksi - ja joskus niistä jopa saadaan valokuvat ja raportti Cranberries and Cattleyas -blogiin.

Cranberries and Cattleyas -blogi.
Ravelryssa nimellä Karpalo

Väkä»

Ota yhteyttä Inkaan : alias.cattleya @ gmail.com

Violet

Violet on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Testissä täyttä alpakkaa ja kashmiria »

Sekalaisia sekoitelankoja »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • Mervi Järvinen
  • Eeva Saviranta
  • Niina Saviranta

Latojat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Mervi Järvinen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.