Ulla 03/14

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Adelheid

Adelheid on neulonut melkein koko pienen ikänsä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hän on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi ja tekee pääasiassa ompelutöitä. Opiskelujen päätyttyä hän on taas innostunut neulomisesta. Luovana ihmisenä Adelheid ei tyydy valmiisiin ohjeisiin, vaan haluaa tehdä omannäköisiä töitä.

Blogissaan Adelheid esittelee töitään ja tekeleitään, pääasiassa ommeltuja, virkattuja ja neulottuja. Adelheidin ajatelmia -blogista voi lukea ajatuksia töiden ja tekeleiden ympäriltä ja sieltä voi myös löytyä satunnaisesti neuletöiden ohjeita.

Huppu-Hulda »

Ota yhteyttä Adelheidiin: hlindroo at yahoo . com

Heidi Alander

Heidi oppi neulomaan jo ekaluokkalaisena ja neuloi satunnaisesti syksyisin lapasia, kunnes tammikuussa 2010 tapahtui jotain. Piileskelleet käsityögeenit hyppäsivät esille ja Heidi innostui neulomisesta ihan täysillä. Neulominen on oikeastaan jo enemmän elämäntapa kuin harrastus, ja se näkyy Heidin elämässä monella tavalla.

Heidin blogi löytyy osoitteesta sadelman.blogspot.com ja Ravelryssä Heidi liikuskelee nimimerkillä Sadelma.

Valancy »

Ota yhteyttä Heidiin: sadelmaknits at gmail . com

Christa Becker

Christa Becker (alias Peltopeikko ja Pikkukenguru) innostui neulomisesta lukiossa. Täyteen hulluuteensa harrastus puhkesi yliopisto-opintojen myötä, kun raskas työ kaipasi raskaita hu(i)veja. Christan jokavuotinen toive joulupukille on muutama lisätunti vuorokauteen, koska neulomisen lisäksi aikaa pitäisi löytyä neuleiden suunnittelullekin. Lankaa Christalle on kertynyt varastoihin runsaat 60 kiloa. Kaiken tämän lisäksi myös aviomies ja lapset ovat altistuneet neuloosille ja puikot pysyvät tätä nykyä heidänkin käsissään. Tämä kertonee Christasta ihan kaiken.

Taivaskero »

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut neljävuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina, mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Johannan Mekkola-blogi löytyy osoitteesta http://mekkolassa.blogspot.fi/ ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Doresu.

Kaksi huivia käsinkehrätystä langasta »

Tintti Hohti

Tintti oppi virkkaamaan kahdeksanvuotiaana ja on siitä asti virkannut ahkerasti. Häntä kutsuttiin jo ala-asteella mummoksi, kun hän virkkasi Barbien mekkoja välitunneilla koulussa. Neulomaan Tintti oppi 12-vuotiaana. Vaikka hän neulookin paljon, on virkkaaminen pysynyt aina "ykköslajina". Virkkaamalla hän irrottelee ja luo uutta. Tintti rakastaa kirkkaita värejä ja kukkia. Tintin käsityötouhuja voi seurata Tintin luomukset -blogissa.

Baskerin perusteet – virkaten »

Luonnonkuituiset testilangat »

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Rattaat »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Arne & Carlos sukujuurillaan »

Hurmaava Huivileikki »

Luonnonkuituiset testilangat »

Perusteos neulekirjastoon »

Päivitettyjä perinneneuleita Norjasta »

Pääkirjoitus »

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat »

Ullan juhlalangat »

Ota yhteyttä Hannaan paatoimittaja at ullaneule.net

Pirjo Iivonen

Pirjo Iivosen elämään ovat käsityöt kuuluneet aina. Neulomaan ja virkkaamaan Pirjo oppi alle kouluikäisenä ja siitä asti harrastus on ollut mukana arjessa. Neulemallien suunnittelu ja tekeminen on loistava keino hyödyntää luovuutta, ja Pirjo nauttiikin erityisesti erilaisten tekniikoiden yhdistelystä ja haluaa lisätä yllättäviä yksityiskohtia malleihinsa. Hänen mielestään käytännöllinen saa olla myös kaunista.

Yhdessä »

Laura Isto

Aui on neulonut kuin mielipuoli toiselta luokalta saakka. Hän on opiskelija pienestä kaupungista ja kirjoittaa blogia osoitteessa http://auinsalaisetkansiot.vuodatus.net/. Neulominen on hänelle tapa rentoutua, purkaa luovuutta ja lämmittää lähipiiriä.

Helmeet »

Johanna Koski

Johanna on oppinut neulomaan ennen kuin on oppinut lukemaan. Harrastustoimintaa haittaa kaappien rajallinen koko. Johanna blogaa satunnaisesti Langankuluttaja-blogissaan. Johanna on myös tehnyt Kristel Nybergin kanssa kirjat Punokset puikoille sekä Pitsit puikoille.

Mallitilkkukämmekkäät »

Luonnonkuituiset testilangat »

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat »

Katja Koskinen

Katja on pienestä pitäen tykännyt tehdä erilaisia askartelu- ja käsitöitä. Erilaisia tekniikoita on kiva kokeilla ja innostus uuden oppimiseen on kova. Harrastus vie aina mennessään ja kun johonkin innostuu, sitä sitten tehdään. Tällä hetkellä ykkösenä on neulominen, mutta opettelee myös kehräystä ja virkkausta. Katjan blogi on osoitteessa http://katjunkannoilla.blogspot.com.

Iloranta »

KristaK

KristaK innostui neulomisesta kunnolla vasta kolmikymppisenä. Sen jälkeen harrastus onkin täyttänyt kaiken vapaajana ja komerot. KristaK kirjoittaa tekemisistään osoitteessa http://woolledfinn.blogspot.com/.

Luonnonkuituiset testilangat »

Sukupolvien silmukat »

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat »

Kaarina Metsäranta

Kaarina sai koulussa vain vaivoin neulottua sukan tai lapasen, kun muut neuloivat parin. Opiskeluaikana hän kuitenkin innostui neulomisesta. Takarivissä kävi puikkojen kilke lähes joka tunti. Sen jälkeen neuleet ovat kulkeneet mukana enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Nykyään aina vain enenevässä määrin.

Cebolla »

Ota yhteyttä Kaarinaan kaarina.metsaranta at hotmail.com

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Kaari »

Syyskoivu »

Mari Morko

Mari oppi neulomaan ja virkkaamaan alle kouluikäisenä ja muunkinlaiset käsityöt ovat sujuneet. Vakavampi neuloosi iski vuonna 2009 eikä osoita laantumisen merkkejä. Ravelrystä hänet löytää nimellä mmmorko.

Blueskaava »

Salma Pohjola

Salma on neulonut lapsuudesta asti. Hän oppi koulussa ala-asteella neulomaan, ja inhosi sitä aluksi. Yläasteella ja lukiossa hän neuloi muutaman pipon ja yhden kaulaliinan, mutta vasta 20-vuotiaana hän uskalsi neuloa ensimmäiset sukat ala-asteen jälkeen. Salma on IT-alalla ohjelmoijana ja neulonta on hänelle rakas tapa rentoutua muiden käsitöiden ja kuvataiteiden ohella. Salman lankakerät -käsityöblogi on osoitteessa http://lankakeria.blogspot.com/.

Kurjenkello »

Niina Risulainen

Neulesuunnittelijan urasta haaveileva Niina neuloo lähes päivittäin ja suunnittelee neuleita aina ajan salliessa. Kuopion seudun neuletapaamisissa kulkeva 2-vuotiaan tyttären äiti on myös innostunut bloggaamisesta. Niinan blogi Minä teen sijaitsee osoitteessa http://ninzi-niina.blogspot.fi/.

Ravelrystä Niinan löytää nimimerkillä Ninzi.

Neonwaves »

Ota yhteyttä Niinaan niinarisulainen at gmail.com

Eeva Saviranta

Eeva Saviranta oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen. Kuten monen muunkin neulojan luona, hänenkin kotonaan lankavarastoa vahtii miehen lisäksi kissa.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan.

Podocarpus »

Luonnonkuituiset testilangat »

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat »

Tekokuituiset testilangat »

Ullan juhlalangat »

Viron Kansallismuseon lapaslaatikolla »

Tiiiu

Tiiiu on tehnyt käsitöitä lähes koko ikänsä. Ompeleminen vaihtui pikkuhiljaa neulomiseen, joka veikin sitten kokonaan mukanaan. Alkuvuodesta 2008 Tiiiu opetteli kehräämään eikä innostus kuituihin ja lankoihin ole sen jälkeen laantunut.

Hairahdus »

TiiQ

TiiQ oppi neulomaan pyöröneuletta sukkapuikoilla jo ennen kouluikää ja yläasteikäisestä lähtien hän neuloi paitsi itselleen ja perheelleen, myös tilauksesta ystävilleen. Käsityöharrastus hiipui parikymppisenä elpyäkseen uudelleen esikoisen syntymän jälkeen. Sukkiensuunnittelukärpänen pääsi puremaan kuitenkin toden teolla vasta kesällä 2009.

Keisarin morsian »

Ota yhteyttä TiiQ:uun: kiertorata at gmail . com

Pia Tuononen

Pia on koulutukseltaan kansatieteilijä, joka saa innoitusta neuleisiinsa historiasta, arkeologiasta, eri maiden kuvallisesta perinteestä ja luonnosta. Pia on harrastanut neulomista jossain määrin ainakin 15 vuotta ja nykyisin neulomisharrastuksen lisäksi hän maalaa myös akvarelleja. Pia kertoo neuleistaan Villapallo-blogissaan.

Sorja »

Violet

Violet on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Luonnonkuituiset testilangat »

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat »

Tekokuituiset testilangat »

Mari Virtanen

Mari Virtanen on sairastunut startiittiin jo teini-iässä. Neuleita valmistuu harvakseen, ja toisinaan lapsi on odotellessa ehtinyt kasvaa, joten Mari on erikoistunut säätämään neuleen kokoa työn edistyessä.

Arskan palsta »

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Black Hole Sun »

Langanvärjäyksen käsikirja synteettisille väreille »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Mervi Järvinen
  • Violet
  • Tiina Väätäinen

Latojat

  • Suvi Heikkilä
  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Mervi Järvinen
  • Piia R
  • Eeva Saviranta

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.