Ulla 03/14

Teko- ja luonnonkuituiset testilangat

TeeTee Halti

Halti on ohuehko villasekoitelanka. Värikartasta löytyy sekä yksivärisiä että leveästi raidoittuvia lankoja talvisissa sävyissä. Lanka myydään 50 gramman kerissä.

Halti sopii pesua vaativiin neuleisiin ja on parhaimmillaan sukissa. Langan kierre on hieman löysä ja se tuntuu neulottaessa hieman karhealta. Neulepinnasta on kuitenkin helppo saada tasaista ja kaunista.

Langan tiedot

80 % superwash-käsiteltyä villaa, 20 % polyamidia
50 g = 163 m
Puikkosuositus: 3 mm
Tiheys: 26–28 s = 10 cm
Erittäin varovainen pesu 40 asteessa

Drops Air ja Cloud

Air ja Cloud ovat sama lanka, kahdessa eri vahvuudessa. Kerä on pehmeä kuin pupu ja odotukset ovat neulojalla korkealla. Lankaa on helppo neuloa ja puikkosuositus tuntuu hyvältä langan vahvuuteen nähden. 9 millimetrin puikot alkavat olla jo aikamoiset pökkelöt omiin käsiini, mutta nopeastihan niillä valmista tulee.

Tilkkua neuloessa mietin minne langassa oleva keinokuitu on piilotettu, kun sitä ei huomannut ollenkaan. Vasta lankaa katkaistessa tajusin, että keinokuitu onkin tämän langan rakenteen juju. Ohuesta polyamidista on tehty neulosputki, jonne pehmeämpi kuitu on saatu ujutettua. Tämä juju myös aiheutti minulle sen, että etusormen nahka meni ikävästi rikki.

Airista löytyy luonnonvalkoisen lisäksi 11 sävyä ja Cloudista kahdeksan. Värit on Garnstudion mix-värimaailmaa, eli hieman kirjavia. Esimerkiksi sinisissä sävyissä on mukana hieman vihreää ja harmaat ovat eläväpintaisia.

Langan tiedot

Air
72 % alpakkaa, 21 % polyamidia, 7 % villaa
50 g = 130 m
Puikkosuositus: 5 mm
Tiheys: 17 s ja 22 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 astetta

Cloud
72 % alpakkaa, 21 % polyamidia, 7 % villaa
50 g = 80m
Puikkosuositus: 9 mm
Tiheys: 10 s ja 14 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 astetta

Rowan Brushed Fleece

Brushed Fleece on paksua ja pehmeää lankaa. Neuletuntuma on hyvä ja puikkosuositus on kohdallaan. Langan ytimenä on tiukka neulosputki, mutta poiketen Garnstudion vastaavista langoista, tässä myös luonnonkuidut on laitettu neulokseen. Tämä tekee langasta vähän huopuneen näköisen.

Lankaa on saatavilla kahdessatoista värissä. Värikartasta puuttuvat kokonaan oranssit, keltaiset ja ruskeat sävyt.

Langan tiedot

65 % villaa, 30 % alpakkaa, 5 % polyamidia
50 g = 105 m
Puikkosuositus: 6 mm
Tiheys: 13 s ja 19 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

teetee Tundra

Teeteen Tundra on ylellisen pehmeä alpakkasukkalanka. Lankaa on miellyttävä neuloa, se ei halkeile nopeassakaan vauhdissa. Lanka ei juurikaan jousta. Vaikka Tundra onkin sukkalanka, siitä saa mainiosti myös muita neuleita. Langasta voisi tehdä esimerkiksi upeita palmikkoneuleita.

Väreissä on punaista lukuun ottamatta vain luonnollisia sävyjä, harmaita, ruskeaa, valkeaa ja mustaa, mikä tietysti rajoittaa neulojan mahdollisuuksia. Neulepinta on tasaista, mutta 4 mm puikot ovat ehkä hieman liian isot omalle käsialalleni.

Värikartassa on tällä hetkellä vain kuusi väriä, mutta toivottavasti niitä saadaan tulevaisuudessa lisää.

Langan tiedot

70 % alpakkaa, 30% polyamidia
50 g = 110 m
Puikkosuositus: 3,5–4 mm
Tiheys: 22 s ja 20 krs = 10 cm
Käsinpesu

Sandnesgarn Alpakka Strompegarn

Alpakka Strompegarn on ylellinen sukkalanka. Lanka on hyvin samanlainen kuin teeteen Tundra. Värit ovat tässäkin luonnollisia, mutta punaisen lisäksi on myös sininen.

Langasta saa lämmittävät sukat tai vaikkapa käsineitä. Lanka sopii hyvin myös vaatteisiin. 3,5 mm puikkosuositus on sopiva ja neulepinnasta tulee tasaista. Värikartassa on 7 väriä. Tähänkin tulee toivottavasti muutos tulevaisuudessa, sillä lanka ansaitsisi laajemman värikartan.

Langan tiedot

70 % alpakkaa, 30 % nylonia
50 g = 110 m
Puikkosuositus: 3,5 mm
Tiheys: 22 s = 10 cm
Käsinpesu

Lana Grossa Meilenweit Men Stretch

Meilenweit Men Stretch on erittäin joustava sekoitesukkalanka. Neulepinnassa on selvästi havaittavissa puuvillan jäykkyys. Langan vyötteen puikkosuositus on hyvä. Neulepinnasta tulee tiivis ja tasainen myös 3 mm puikoilla neulottaessa. Polyamidi antaa sukkalangalle kestävyyttä, mutta mitä tekee Elité? Se on tuotenimi tietynlaiselle polyesterille. Sillä on hyvä lämmönkesto, mutta toisaalta se ei kestä kuumaa vettä. Kyseisestä polyesteristä tehdään paljon asioita autoteollisuuteen, mutta myös esimerkiksi hammasharjojen harjaksia. Niin, se syy miksi sitä on laitettu sukkalankaan? Elité on erittäin joustavaa lankana. Sillä on hyvä värinkesto ja se on helppo yhdistää muiden kuitujen kanssa langaksi.

Värikartassa on 9 kirjavaa sävyä. Ainakin testikerässä värisävyt ovat harmonisia ja sointuvat kauniisti toisiinsa.

Langan tiedot

45 % villaa, 35 % puuvillaa, 13 % polyamidia, 7 % Elité-kuitua (PBT)
100 g = 460 m
Puikkosuositus: 2,5–3 mm
Tiheys: 32 s ja 40 krs = 10 cm
Hellävarainen pesu 40 astetta

Schachenmayr Select Mariette

Mariette on villasekoitelanka, jossa on mukana pieniä paljetteja. Langan rakenne on mielenkiintoinen: tekokuidusta koostuvan säikeen ympärillä on pehmeää villaa. Paljetit vaikuttavat olevan tiukasti kiinni, pikemminkin langan sisällä kuin pinnassa. Kerällä lanka tuntuu pehmeältä ja paljetit kiiltävät. Testikerän sinisessä värissä on myös hienovaraisia värivaihteluja. Värikartta on suppea kahdeksan värin valikoima neutraaleja sävyjä sekä vaaleanpunaista ja sinistä.

Neuloin mallitilkun hiilikuitupuikoilla. Muuten lanka liukui puikoilla sujuvasti, mutta paljetit takertuivat vähän väliä silmukoihin niin, että työ vaati tarkkuutta. Mariette ei liioin vaikuttanut erityisen joustavalta. Yleisesti ottaen neulepinta tuntuu pehmeältä, mutta paljetit erottaa tunnustellessa selvästi.

Koetilkun tiheydeksi tuli 24 s ja 34 krs = 10 cm. Käsinpesulla ei ollut vaikutusta tiheyteen. Paljetit eivät tehneet neulepinnasta erityisen epätasaista, vaan pestyn tilkun silmukat ovat siististi riveissä.

Mariette myydään pienissä 25 gramman kerissä. Yhdellä kerällä on vain 77 metriä lankaa. Ensimmäinen ajatukseni oli, että lanka sopisi hyvin huiveihin, mutta keräkoon takia pääteltäviä langanpäitä tulisi melkoisesti. Parhaiten lanka soveltuukin ehkä reunukseksi huiviin tai neulepaidan kaulukseen juhlavuutta tuomaan.

Langan tiedot

42 % villaa, 41 % polyesteriä, 17 % akryyliä
25 g = 77 m
Puikkosuositus: 3,5–4 mm
Tiheys: 22 s ja 30 krs = 10 cm
Käsinpesu

teetee Baleno

Teeteen uutuuslanka Baleno on muhkean näköinen sekoitus merinovillaa, akryyliä ja polyamidia. Ilmeisesti lanka koostuu merinovillasta tehdystä putkesta, jonka ympärillä on keinokuidusta koostuva verkko. Lanka vaikuttaa melko vahvalta enkä saanut sitä käsin poikki. Tekstiiliteollisuuden kotisivuilla mainitaan langan "erikoinen kehruumenetelmä" jonka ansiosta langan pitäisi olla kevyttä, vaikka puikkosuositus onkin 6–7 mm. Ainakin kerästä saa sen ensivaikutelman, että kyse on samanlaisesta kehruuratkaisusta kuin Garnstudion Drops Cloudin kohdalla.

Balenon värikartassa on kuusi liukuvärjättyä sävyä, joista testattavana oli violetti. Kerällä lanka tuntuu erittäin pehmeältä. Kerä myös näyttää yllättävän isolta ottaen huomioon että vyötteessä mainittu metrimäärä on vain 120.

Bambupuikoilla neulottaessa lanka ei tuntunut liukuvan aivan niin hyvin kuin olisin toivonut. Metallipuikot soveltuisivat Balenolle luultavasti paremmin, mutta itselläni ei ollut muita puikkoja tarpeeksi isossa koossa. Testikerän väri vaihteli puhtaan valkoisesta tumman violettiin, ja värit vaihtuivat ainakin mallitilkussa melko yllättäen. Itse en tämän takia neuloisi langasta monimutkaisia kuvioneuleita, koska ne hukkuisivat osittain neulepinnan värivaihteluihin. Neulepinta tuntuu kuitenkin hyvin pehmeältä, ja uskoisin herkkähipiäisenkin hyväksyvän esimerkiksi kaulaliinan tai neuletakin tästä langasta.

Mallitilkun tiheydeksi tuli 13,5 s ja 22 krs = 10 cm 5 mm puikoilla. Neulepinta on melko epätasaista, mikä saattaa häiritä joitakuita. Tilkun käsinpesulla ei liioin ollut vaikutusta tiheyteen tai epätasaisiin silmukoihin.

Langan tiedot

36 % merinovillaa, 36 % akryyliä, 28 % polyamidia
50 g = 120 m
Puikkosuositus: 6–7 mm
Tiheys: 13–14 s = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

Novita Seitsemän veljestä Viidakko

Novitan Seitsemän veljestä -perheen uusi jäsen, Viidakko, on kirjava versio suomalaisille tutusta tuotteesta. Viidakko-langasta löytyy neljä moniväristä vaihtoehtoa: seepra, leopardi, gepardi ja maasto. Lisäksi yksiväristä Seitsemän veljestä -lankaa on saatavilla lukuisissa väreissä. Muita raidallisia tai kirjavia vaihtoehtoja ovat Seitsemän veljestä Nostalgia, Raita ja Polkka.

Kerää tunnusteltaessa lanka ei tunnu erityisen villaiselta, vaan polyamidin 25 prosentin osuus tuntuu korostuvan. Yleistuntuma on karheahko. Mielestäni Seitsemän veljestä -perheen yksivärisessä versiossa on ollut pehmeämpi yleistuntuma.

Testattavana ollut väri, leopardi, on sekoitus ruskeaa, mustaa, harmaata ja valkoista. Yhtä väriä on vain lyhyt pätkä, joten lankaa tuskin saisi raidoittumaan. Mallitilkussa värit ovat melko tasaisissa läikissä. Tilkku ei kuitenkaan välttämättä kerro, miten värit kasaantuvat suuremmassa neuletyössä.

Koska Seitsemän veljestä on minulle tuttu, valitsin mallitilkkuun 4 mm puikot. Se hyvä puoli saman langan käyttämisessä toistuvasti kieltämättä on, että aina ei tarvitse tarkistaa tiheyttä ja arvailla sopivaa puikkokokoa. Neulottaessa lanka ei tunnu liian karhealta, mutta ei erityisen pehmeältäkään. Lanka joustaa mukavasti eikä halkeile erityisemmin. Pientä pörhöisyyttä langassa on havaittavissa ja neulepinnasta erkanee yksittäisiä valkoisia karvoja. Niin karheaa lanka ei ole, että se ainakaan omia jalkojani häiritsisi, joten itse tekisin Viidakosta mieluiten sukkia. Ehkä Viidakko-langan värit houkuttelevat erityisesti pieniä lapsia, jotka ovat kiinnostuneita viidakon eläimistä.

Neuletilkun tiheydeksi tuli 18 s ja 26 krs = 10 cm, eli sama kuin vyötteessä mainittu suositustiheys. Käsinpesulla ei ollut vaikutusta tiheyteen.

Langan tiedot

75 % villaa, 25 % polyamidia
150 g = 300 m
Puikkosuositus: 4 mm
Tiheys: 18 s ja 26 krs = 10 cm
Hellävarainen konepesu 40 asteessa

Louisa Harding Orielle

Louisa Harding on englantilainen neulesuunnittelija, jolla on nykyään oma lankamallisto. Malliston langat ovat laadukkaita ja muodikkaita. Viime vuosina maltillisesti kimalletta sisältävien lankojen suosio on ollut nousussa. Tähän on osasyynä varmasti se, että hieman kimaltava, mutta pehmeä neulepinta on kaunis katsella.

Orielle on pääosin alpakkaa ja langan neuletuntuma on ensisijaisesti samanlainen kuin muillakin alpakkalangoilla. Hieman monia muita alpakkalankoja tiiviimpi ja paksumpi lanka tuntuu aluksi jopa vähän haastavalta neuloa, mutta muutaman kerroksen aikana käsiala tasoittui ja mallitilkun neulepinta muodostui kauniiksi. Langan kierre on niin tiivis, että katsellessa vyyhtiä ennen tutustumista langan koostumukseen arvelin langan olevan merinovillaa. Eron huomasin vasta kun aloitin mallitilkun neulomisen, koska lanka ei joustanut merinovillan tavoin.

Kaunis, kimaltava alpakkalanka on varmasti parhaillaan neuleissa, joiden pinnan toivoo laskeutuvan. Kimalle tuo testattuun tummanharmaaseen lankaan pientä näkyvää luksusta pelkän alpakan lisäksi. Langan värikartassa on 28 lähinnä hillittyä ja murrettua sävyä, mutta mukaan on mahtunut muutama puhtaampikin väri, kuten kirkkaan sininen lapis. Orielle on kokonaisuutena kaikin puolin tyylikäs lanka, jota on ilo neuloa.

Langan tiedot

97 % baby alpakkaa, 3 % metallinkiiltävää polyamidia (josta 80 % akryyliä ja 20 % metallinkiiltävää polyesteriä)
50 g = 110 m
Puikkosuositus: 3,75–4 mm
Tiheys: 22 s ja 30 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 astetta

Online Linie 349 New Port

Ensisilmäyksen perusteella New Port vaikuttaa hyvin muhkealta langalta, ehkä jopa liian paksulta omaan makuuni. Kun langan sitten ottaa käsiinsä, huomaa ulkonäön pettävän hieman. Lanka on rakenteeltaan punosmaista, mutta hyvin ilmavaa. Se myös joustaa hyvin paljon, ja neuloessa lanka venyy yllättävän ohueksi. Kannattaa siis käyttää aikaa mallitilkun neulomiseen, jotta löytää omalle käsialalle sopivan puikkokoon. Vyötteen 7–8 mm:n puikkosuositus olisi ainakin itselleni aivan liian suuri.

New Port on erikokoisin väriosioin raidoittuvaa lankaa. Ruskeasävyisessä testikerässä isoimpia osioita muodostaa meleerattu harmaanruskea, kun taas pienemmistä osioista vastaavat luonnonvalkea ja tummanruskea. Langan mielenkiintoisen rakenteen ansiosta neulepinnasta tulee elävä, eivätkä silmukat erotu niin selvästi kuin esimerkiksi pyöreäkierteisestä langasta neulotusta pinnasta.

Langan neulominen on miellyttävää ja neulepinnasta tulee mukavan pehmeä. Kastelu tasoittaa ja pehmittää pintaa entisestään. New Port on hyvä valinta uusia lämpimiä syys- ja talviasusteita haluavalle. Tästä langasta neulottuna niiden valmistumiseen tuskin kuluu kovin kauaa.

Langan tiedot

45 % villaa, 45 % alpakkaa, 10 % polyamidia
50 g = n. 100 m
Puikkosuositus: 7–8 mm
Tiheys: 14 s ja 19 krs = 10 cm
Hellävarainen pesu 30 asteessa

Online Linie 353 Corby

Corby on villaa, akryyliä ja alpakkaa sisältävä sekoitelanka, joka tuntuu pehmeältä ja on melko mukavaa neulottavaa. Neulepinnasta tulee tasaista, mutta hieman höttöistä ja nukkaantuvan näköistä, ikään kuin neulepintaa peittäisi matala sumukerros. Tämä voi toki olla myös meleeratun värisävyn luoma illuusio. Corbyn värisävyt ovat rauhallisia ja maanläheisiä. Esimerkiksi puhdas valkoinen ja täysin musta puuttuvat värikartasta kokonaan.

Siinä missä villan ja alpakan sekoitukset ovat useimmiten hieman raskaita, Corby tuntuu kevyeltä sen sisältämän tekokuidun vuoksi. Langan kierre ei ole liian löyhä, joten neulominen on helppoa eikä lanka juurikaan halkeile. Kastelu saa langan säikeet irtaantumaan toisistaan, mutta valmiiseen neulepintaan kastelu ei juuri vaikuta. Corbystä tehtävät asusteet ovat sopivia pienen pakkasen puremiin syysaamuihin. Sydäntalvella viluisimmat yksilöt joutuvat todennäköisesti turvautumaan järeämpiin aseisiin.

Langan tiedot

45 % villaa, 45 % polyakryyliä, 10 % alpakkaa
50 g = n. 115 m
Puikkosuositus: 5–5,5 mm
Tiheys: 17 s ja 22 krs = 10 cm
Hellävarainen pesu 30 asteessa

Online Linie 354 Vincenza

Vincenza on hieman liukuen raidoittuva villasekoiteuutuus, jossa on sekä yksivärisiä että pätkävärjätyltä näyttäviä raitaosuuksia. Langan epätasainen rakenne tekee neulepinnasta elävän, mitä se olisi muutenkin kirjavan värityksensä ansiosta. Vincenza on melko paksua, mutta silti ilmavaa. Se on höttöisestä koostumuksestaan huolimatta kohtalaisen helppoa neulottavaa.

Vincenzan värikartassa on kuusi erilaista vaihtoehtoa. Testatun punakirjavan lisäksi valittavana on violetti, vihreä, sininen sekä kaksi erilaista oranssia. Kestävyyden kannalta lanka ei vaikuta parhaalta valinnalta kulutukselle alttiisiin neuleisiin. Siitä saa kuitenkin suhteellisen helposti ja nopeasti väriä pukeutumiseensa esimerkiksi pipon ja kaulahuivin muodossa. Ilmavan koostumuksensa ansiosta Vincenzasta tehdyt asusteet soveltunevat myös kuumaverisille.

Langan tiedot

53 % villaa, 47 % polyakryyliä
50 g = n. 110 m
Puikkosuositus: 5–5,5 mm
Tiheys: 16 s ja 24 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

Online Linie 350 Chester

Sähkönsininen testikerä näyttää melko tavanomaiselta. Siinä on samanlaista kiiltoa kuin joissakin akryylilangoissa, mutta akryyliä langassa on vain 33 prosenttia. Reilu puolet koostumuksesta on villaa ja loput 12 prosenttia kashmiria. Kenties juuri kashmirin ansiosta lanka on mukavan pehmeää ja miellyttävää neuloa. Se on myös hieman perusvillalankaa joustavampaa, ei kuitenkaan mitään kumilankaa.

Chesterin värikartta on varsin monipuolinen, ja hempeät pastellisävyt puuttuvat siitä miltei kokonaan. Vyötteen puikkosuositus on optimistisen reilu, ja itse valitsin pienemmät puikot mallitilkkua varten. Langan neulominen on sujuvaa, eikä kierre halkeile pahasti. Silmukat erottuvat langan pyöreäkierteisyyden ansiosta selvästi. Siksi esimerkiksi palmikkoneuleet onnistuvat Chesteristä todennäköisesti mainiosti. Kastelu sai mallitilkun venähtämään eri suuntiin. Siksi huolellinen mallitilkun pesu ja kuivattaminen on erityisen suositeltavaa ennen oman neuletiheytesi tarkistamista.

Langan tiedot

55 % villaa, 33 % polyakryyliä, 12 % kashmiria
50 g = n. 118 m
Puikkosuositus: 4,5–5 mm
Tiheys: 18 s ja 25 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

Debbie Bliss Paloma Tweed

Debbie Blissin Paloma on saanut uuden tweedmäisen kaverin. Paloma Tweed on metrimäärältään ja rakenteeltaan alkuperäisen Paloman kaltainen, mutta sen koostumus on hieman poikkeava. Alpakkaa langassa on puolet, villaa 30 prosenttia, akryyliä 14 prosenttia ja loput viskoosia.

Jos Paloma ei ole sinulle vielä tuttu, on syytä kerrata muutama perusasia. Lanka on hyvin muhkeaa, mutta ilmavaa. Se on käytännössä yhdestä hauraasta säikeestä koostuvaa tuppilonauhaa, joten rakenne muistuttaa enemmän köyttä tai nyöriä kuin varsinaista lankaa. Tämä näkyy myös neulepinnassa, joka on melko rosoista. Tweed-hippuset korostavat pinnan epätasaisuutta. Lanka on kuitenkin hyvin pehmeää, joustavaa ja miellyttävää käsitellä. Puikkosuositus on varsin suuri, 10 mm. Oma käsialani on sen verran löysä, että valitsin rohkeasti muutaman millin suositusta pienemmät puikot. Mallitilkun neulepinnasta tuli sen ansiosta tiivis ja lämmittävä. Huiveihin ja muihin laskeutuviin neuleisiin suosituksen jumbopuikot voivat kuitenkin olla omiaan.

Kevyissä 50 gramman vyyhdeissä on lankaa vain 65 metriä, ja sen neuloo loppuun hujauksessa. Yhdellä vyyhdillä tuskin pötkii pitkälle. Paloma Tweedin värikartta sisältää kahdeksan melko haaleaa ja maanläheistä väriä. Jos pitää muhkeista huiveista tai myssyistä ja paksuilla puikoilla neulomisesta, lanka lienee oiva valinta.

Langan tiedot

50 % alpakkaa, 30 % villaa, 14 % akryyliä, 6 % viskoosia
50 g = 65 m
Puikkosuositus: 10 mm
Tiheys: 12 s ja 18 krs = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

Novita Lehto

Pidin Novitan Lehto-langasta paljon enemmän kuin odotin. Olen luonnonmateriaalien ystävä ja Lehdossa on villaa ja mohairia yhteensä vain 20 prosenttia. Loput koostumuksesta on tekokuituja. Tästä huolimatta Lehtoa oli mukava neuloa eikä se kutittanut. Neulepinnasta tuli helposti tasaista. Koska langassa on mohairia, neulepinnasta tulee myös hieman pörröinen. Siitä joko pitää tai ei. Novita mainostaa lankaa kevyenä ja se pitää varmasti paikkansa. Tästä saa aikaiseksi paksun ja kevyen neuleen. Ongelma voi olla se, että lanka näyttää pehmoiselta ja lämpöiseltä. Koostumuksesta on kuitenkin 80 prosenttia akryyliä ja polyamidia, joten mitään superpakkasten ulkoiluneuletta Lehdosta ei saa.

Lankaa mainostetaan myös mohairsekoitelankana. Mohairia on vain kymmenys langan koostumuksesta, joten mainoslausetta voi pitää harhaanjohtavana. Toisaalta neljän eri kuidun lanka on kyllä varmasti sekoite.

Lehto on monivärinen ja koeneulottavana oli ruskeankirjava sävy 816. Väri ei näyttänyt kerällä oikein miltään, ehkä enemmän rumalta kuin kauniilta. Mallitilkusta tuli kuitenkin hyvin kaunis ja väriltään maanläheisen. Värit eivät raidoittuneet, vaan sekoittuivat mukavasti. Koska lanka on kirjava, neuloisin siitä hyvin yksinkertaista pintaa – sileää, aina oikein -neuletta tai helmineuletta.

Mallitilkussani on 24 silmukkaa, sileässä neuleessa on 18 silmukkaa. Mallitilkun neuletiheys on 12 silmukkaa ja 18 kerrosta kymmenellä sentillä. Mallitilkku ei muuttunut oleellisesti pesussa, neulepinta vain hiukan tasoittui ja mohair nousi hieman paremmin esiin.

Langan tiedot

48 % akryyliä, 32 % polyamidia, 10 % villaa, 10 % mohairia
100 g = 136 m
Puikkosuositus: 7–8 mm
Tiheys: 11 s ja 16 krs = 10 cm
Käsinpesu

Teksti ja kuvat

Tintti Hohti: teetee Halti

Lisää Tintistä

Johanna Koski: Drops Air ja Cloud (keräkuvat valmistajalta), Rowan Brushed Fleece, teetee Tundra, Sandnesgarn Alpakka Strompegarn, Lana Grossa Meilenweit Men Stretch

Lisää Johannasta

Violet: Schachenmayr Select Mariette, teetee Baleno, Novita Seitsemän veljestä Viidakko

Lisää Violetista

Eeva Saviranta: Louisa Harding Orielle

Lisää Eevasta

Hanna-Kaisa Hämäläinen: Online Linie 349 New Port, Online Linie 353 Corby, Online Linie 354 Vincenza, Online Linie 350 Chester ja Debbie Bliss Paloma Tweed

Lisää Hanna-Kaisasta

KristaK: Novita Lehto

Lisää KristaKsta

Ulla 03/14 - Artikkelit

Tintti Hohti:
Baskerin perusteet – virkaten

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Arne & Carlos sukujuurillaan

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Hurmaava Huivileikki

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Perusteos neulekirjastoon

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Päivitettyjä perinneneuleita Norjasta

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

KristaK:
Sukupolvien silmukat

Eeva Saviranta:
Viron Kansallismuseon lapaslaatikolla

Mari Virtanen:
Arskan palsta

Tiina Väätäinen:
Langanvärjäyksen käsikirja synteettisille väreille

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Teko- ja luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Ullan juhlalangat

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.