Ulla 03/14

Ulla, Kraft Hand-Dyed ja Lanitium ex Machina esittävät:

Ullan 10-vuotisjuhlalangat

Kraft Hand-Dyed MCN DK: Ullava

Kraft Hand-Dyed on tunnettu herkullisen hehkuvista langoistaan. Kraftin väripadoista on lukijoiden saataville putkahtanut myös Ullan kymmenvuotista taivalta juhlistava Ullava-lanka. Kraftin Mikko kertoo halunneensa luoda langasta sellaisen kuin 10-vuotias Ulla – helposti lähestyttävän mutta silti juhlavan. Värjärin tavoite on saavutettu, sillä langan sävy on sekä kodikas että tyylikäs. Sen kaunis ruskea saa lisämaustetta punaisesta ja violetista.

Ullavan pohjalanka on Kraftin valikoimissa aivan uusi tulokas. DK-vahvuisessa langassa on 80 % merinovillaa, 10 % kashmiria ja loput kulutuskestävyyttä lisäävää nylonia. Tuntuman perusteella langan tekokuitua tuskin huomaa, sillä niin pehmoista lanka on. Ainoa huono puoli uudessa pohjalangassa on ehkä sen vastustamattomuus – testivyyhti jäi toimituksen pöydälle välittömästi neulottavaksi ja melkein aiheutti numeron viivästymistä. Siksi Ullavaa voi suositella herkimmillekin hipiöille. Langan käsittely on täyttä nautintoa vyyhdin silittelystä ja kerimisestä viimeiseen neulottuun metriin saakka. Ullava tosiaan on helposti lähestyttävä. Sen läheisyydestä erkaantuminen tosin on vaikeaa. Omat vyyhtisi voit tilata Kraftin verkkokaupasta osoitteesta www.krafthanddyed.com.

Ole nopea, sillä Ullavaa on saatavilla rajoitetun ajan!

Langan tiedot

80 % merinovillaa, 10 % kashmiria, 10 % nylonia
100 g = 212 m
Hellävarainen käsinpesu enintään 30 asteessa

Lanitium ex Machina: Drunken Sailor, Frozen ja Aurora

Lanitium ex Machina on värjännyt Ullan juhlavuoden kunniaksi kolme vivahteikasta sinisen sävyä. Ullan nimi vei värjärin ajatukset Mt. Ullaan ja Antarktiksen kylmän sinisiin tunnelmiin. Lankoja neuloessa voi kuvitella hiprakkaisen maailmanmatkaajan huurteisessa parrassaan ihailemassa taivaalla loimuavia revontulia. Ullan toimitustiimissä on vannoutuneita sinisen ystäviä, mutta nämä kolme sävyä voivat sulattaa myös sinistä vierastavien neulojien sydämet. Ehkä Mt. Ullasta syntyy jo ensi vuoden ensimmäiseen numeroon lämmikettä arktiseen viimaan?

Kolmesta eri sävystä voi luoda esimerkiksi upeita raitahuiveja tai kirjoneuleita. Jokainen värisävy toimii toki myös itsenäisesti yksivärisessä neuleessa. Erilaiset mallineuleetkin näkyvät tasaisesti värjätyissä sävyissä mainiosti. Tasaisuudestaan huolimatta värit ovat kuitenkin eläväisiä. Mallitilkun langat on värjätty Lanitiumin Basic Sport –pohjalankaan, mutta värit saa myös muihin pohjalankoihin sopimuksen mukaan. Basic Sport on luotettava sukkalanka, jonka paksuiselle langalle on myös Ullassa tarjolla useita ohjeita. Oman Drunken Sailorisi, Frozenisi, Aurorasi, tai vaikka ne kaikki voit hankkia Lanitium ex Machinan omasta verkkokaupasta osoitteessa www.lanitiumexmachina.com.

Teksti ja kuvat

Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Eeva Saviranta

Lisää Hanna-Kaisasta

Lisää Eevasta

Ulla 03/14 - Artikkelit

Tintti Hohti:
Baskerin perusteet – virkaten

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Arne & Carlos sukujuurillaan

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Hurmaava Huivileikki

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Perusteos neulekirjastoon

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Päivitettyjä perinneneuleita Norjasta

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

KristaK:
Sukupolvien silmukat

Eeva Saviranta:
Viron Kansallismuseon lapaslaatikolla

Mari Virtanen:
Arskan palsta

Tiina Väätäinen:
Langanvärjäyksen käsikirja synteettisille väreille

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Teko- ja luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Ullan juhlalangat

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.