Ulla 03/14

Luonnonkuituiset testilangat

Cewec Cataluna

Cataluna on värjäämätön kaksisäikeinen villalanka. Sitä on saatavilla kahdeksassa värissä jotka vaihtelevat luonnonvalkoisesta tummanruskeaan. Testattavan ollut väri 17 on monivärinen: langan toinen säie on ruskea, toinen kermanvärinen.

Cataluna myydään vyyhdillä. Kun kerin sitä käsin, ensivaikutelmani langasta oli karhea ja hieman rasvaisen tuntuinen. Paksuudeltaan Cataluna tuntuu vastaavan Novitan Seitsemää veljestä. Olemukseltaan se on kuitenkin rustiikkisempi ja löyhäkierteisempi. Mielestäni vyötteen puikkosuositus 5 mm on yllättävän iso. Itse valitsin 4 mm puikot mallitilkkua varten.

Neuloessa langan rasvainen tuntuma tekee langasta kohtalaisen miellyttävän käsille. Langan kaksi säiettä tahtovat kuitenkin tuon tuosta erkaantua toisistaan ja kaksivärisyys tekee tiheyden tarkistamisesta yllättävän haastavaa. Neulepinta on melko pörhöistä ja siitä erkanee lyhyitä karvoja, jotka ovat melko karheita ihoa vasten.

Ennen pesua koetilkun tiheys oli 20 s ja 26 krs = 10 cm. Käsinpesun jälkeen silmukkatiheys oli muuttunut 20 silmukasta 18 silmukkaan. Pesulla ei ollut havaittavissa olevaa vaikutusta pehmeyteen.

Itse en valitsisi Catalunaa neuletöihin, jotka ovat aivan ihoa vasten, en ainakaan herkille alueille kuten kaulalle. Luonnonläheisestä yleisilmeestään huolimatta lanka ei tuoksu lampaalle. Se voisi soveltua esimerkiksi erityisen kylmän sään lapasiin.

Langan tiedot

100 % värjäämätöntä villaa
50 g = 115 m
Puikkosuositus: 5 mm
Tiheys: 19 s = 10 cm
Käsinpesu 30 asteessa

Debbie Bliss Fine Donegal

Kun mallitilkusta tulee suuri, se tarkoittaa että pidän langasta paljon. Hyvän langan kanssa on mukava kokeilla erilaisia neulepintoja. Fine Donegal on sellainen lanka, vaikka se on yksisäikeinen. Minua arveluttaa yksisäikeisissä aina langan kestävyys. Ihqulanka tarkoittaa minulle luonnollisia kuituja, kaunista neulepintaa ja kestävyyttä. Fine Donegal vaikuttaa siltä, että se kestää käyttöä nukkaantumatta heti nuhjuiseksi.

Fine Donegal on nimensä mukaisesti ohut ja hieno: sekoitus villaa ja kashmiria. Langassa käsinkehrättyä lankaa jäljitellen paksumpia sattumia, mutta niitä on vähän ja ne ovat sopivan kokoisia. Neulepinnasta tulee elävä ja tasainen. Lanka soljui puikoilla mukavasti ja neulepinnasta tuli tasainen. Mallitilkun pesu tasoitti neulepintaa entisestään. Lanka on pehmeä ja villainen, kashmirin osuus on vain viisi prosenttia.

Sekä sileästä neuleesta että pitsistä tuli kaunista. Helmineulepinta tuotti pettymyksen: pinnasta tuli sekavan ja sotkuisen oloinen. Langan sattumat olivat helmineuleelle sittenkin liian suuria. Koko mallitilkku on neulottu samoilla puikoilla. Varsinkin pitsipinnassa puikkokokoa kannattaisi suurentaa.

Mallitilkussa on 36 silmukkaa, sileän neuleen osuus on 32 silmukkaa. Sileän neuleen tiheys on 23 silmukkaa ja 34 kerrosta kymmenellä sentillä. Lanka soveltuu pitsihuiviin, kaulaliinoiksi ja pipoiksi. Siitä tulisi myös varmasti ihana neuletakki. Langassa on 16 sävyä, joista osa on pastelleja ja osa onneksi vahvoja jalokivivärejä. Testattavana oli sävy 16, Sky.

Langan tiedot

95 % merinovillaa, 5 % kashmiria
100 g = 380 m
Puikkosuositus: 3,25 mm
Tiheys: 26 s ja 38 krs = 10 cm
Käsinpesu

Hjertegarn ExtraFine merino 120 ja Hjertegarn ExtraFine merino 70

Myös Hjertegarnilla on sama lankapohja kahtena eri paksuutena. Molemmat ovat hienoa etelä-afrikkalaista merinovillaa, joka on varmasti mulesing-vapaata. ExtraFine merino 120:n värikartassa on 26 väriä ja ExtraFine 70:n värikartassa 24 väriä. Värit ovat hillitympiä kuin Langilla, mutta kartasta löytyy värejä moneen makuun.

Kaapelikierteistä lankaa oli mukava neuloa ja lopputulos on ihanan muhkea ja pehmeä. Lanka sopii rakenteeltaan hyvin palmikkoneuleisiin. Siitä on hyvä neuloa myös pestäviä käyttöneuleita. Ystäväni on neulonut kuusivuotiaalle tyttärelleen useat lapaset tästä langasta ja pessyt niitä todella paljon. Eivät ole kuulemma menneet miksikään. Hyvä peruskäyttölanka.

Langan tiedot

ExtraFine merino 120
100 % merinovillaa
50 g = 120 m
Puikkosuositus: 3,5–4 mm
Tiheys: 22 s = 10 cm (kerrosmäärää ei ilmoiteta)
Hienopesu 40 astetta

ExtraFine merino 70
100 % merinovillaa
50 g = 70 m
Puikkosuositus: 5–6 mm
Tiheys: 16 s = 10 cm (kerrosmäärää ei ilmoiteta)
Hienopesu 40 astetta

Lang Merino 150, Lang Merino 120 ja Lang Merino+

Lang on tuonut markkinoille saman lankapohjan useassa eri vahvuudessa. Lanka on sataprosenttista australialaista merinovillaa. Testattujen lankojen lisäksi vahvuuksia löytyy vielä lisää. Kaikki testatut langat ovat superwash-käsiteltyjä. Valmistajan mukaan langat sopivat kaikkiin tarkoituksiin.

Lang hurmaa laajalla, räiskyvällä värikartallaan. Merino 150 on saatavilla 64 värissä, joista viisi on monivärisiä. Merino 120:n värikartassa on peräti 82 väriä, joiden lisäksi löytyy vielä yhdeksän moniväristä lankaa. Merino+ on saatavilla 56 värissä. Voimakkaiden värien lisäksi värikartoista löytyy myös neutraaleja värejä.

Kaikki paksuudet olivat mukavia neuloa ja neulepinnasta oli helppo saada tasaista. Lopputulos on ihanan pehmeä. Pidin näistä langoista todella paljon ja keksin niille lukuisia käyttötarkoituksia. Suuri plussa tulee värikartan laajuudesta.

Langan tiedot

Merino 150
100 % uutta villaa
50 g = n. 150 m
Puikkosuositus: 3–3,5 mm
Tiheys: 27 s ja 37 krs = 10 cm
Hienopesu 30 astetta

Merino 120
100 % uutta villaa
50 g = n. 120 m
Puikkosuositus: 3,5–4,5 mm
Tiheys: 22 s ja 32 krs = 10 cm
Hienopesu 30 astetta

Merino+
100 % uutta villaa
50 g = n. 90 m
Puikkosuositus: 4,5–5,5 mm
Tiheys: 17 s ja 24 krs = 10 cm
Hienopesu 30 astetta

Louisa Harding Grace

Grace on yksisäikeinen lanka, joka on puoliksi merinovillaa, puoliksi silkkiä. Langan värikartta on kohtalaisen laaja, yhteensä 24 väriä. Mukana on sekä hentoja pastellisävyjä että voimakkaita värejä, joten jokaiselle pitäisi löytyä jotakin. Testattavan ollut väri 53 on siitä hempeämmästä päästä.

Kerällä Louisa Hardingin Grace näyttää hyvin kiiltävältä. Lanka tuntuu pehmeltä ja melko liukkaalta. Grace on ehkä hieman paksumpaa kuin esimerkiksi Manos del Uruguayn Silk Blend. Muita yksisäikeisiä villaa ja silkkiä sisältäviä lankoja en muista itse nähneeni, mutta tiedän että vastaavia on muillakin valmistajilla.

Neulottaessa lanka käyttäytyy varsin mallikkaasti. Se ei halkeile ja liukuu puikoilla sujuvasti. Lanka tarttuu kuitenkin hieman ikävästi sormien kuiviin kohtiin. Myös kynnet kannattanee viilata ennen kuin käsittelee runsaasti silkkiä sisältäviä lankoja. Yksi hieman paksumpi kohta langassa tulee mallitilkkua tehdessä vastaan, mutta yleisesti ottaen Grace vaikuttaa melko tasaiselta. Myös silmukat ovat tasaisia ja erottuvat selvästi. Mallitilkun tiheydeksi tuli 24 s ja 34 krs. Mielestäni tämä olisi sopiva tiheys esimerkiksi neulepuseroon. Suositustiheys 22 s vaikuttaa aavistuksen verran suurelta, mikäli neulepinnan on tarkoitus olla peittävä. Parhaiten Grace soveltuisi mielestäni pitsi- tai palmikkohuiveihin, jolloin neulepinta saisi olla ilmava.

Käsinpesussa mallitilkun tiheys ei muuttunut, mutta neulepinta muuttui huomattavasti pörhöisemmäksi. Pesun jälkeen neulepinnasta erkanee runsaasti lyhyttä karvaa. Langan vyötteessä pyydetään "please knit and handle this yarn with care", joten on toki mahdollista, etten pessyt tilkkua tarpeeksi hellävaraisesti, koska en ole tottunut silkin käsittelyyn. Pörhöisyyden takia en kuitenkaan usko, että esimerkiksi tästä langasta neulotun villapaidan kainalot tai kyynärpäät pysyisivät siisteinä kovin pitkään. Tekisin kuitenkin itse varsin mielelläni tästä muutaman asusteen.

Langan tiedot

50 % merinovillaa, 50 % silkkiä
50 g = 100 m
Puikkosuositus: 4 mm
Tiheys: 22 s ja 30 krs = 10 cm
Käsinpesu enintään 30 asteessa

Noro Janome

Taas uusi Noro-lanka. Minä en osaa sanoa, miten tämä eroaa jo kaikista muista olemassa olevista Noro-langoista. Janomessa on villaa ja silkkiä ja se on neulottaessa kuivan oloinen. Sama fiilis on mallitilkussa.

Jos pitää Noron väreistä, pitää varmaan tästäkin langasta. Itse en niistä innostu. Mallitilkussa on 30 silmukkaa, sileää on 26 silmukkaa. Tiheys on 18 silmukkaa ja 31 kerrosta kymmenellä sentillä. Mallitilkku on hyvin laskeutuva. Testilanka on sävyä 3.

Langan tiedot

60 % silkkiä, 40 % villaa
50 g = 150 m
Puikkosuositus: 3,5–4,5 mm
Käsinpesu

Novita Joki

Novitan Joki on yksisäikeinen ja löyhäkierteinen villalanka. Värikartassa on kymmenen väriä, joista kolme on monivärisiä.

Lanka tuntuu neulottaessa karhealta ja se takertuu hieman itseensä. Lanka huopuu konepesussa ja epäilen sen nyppyyntyvän helposti käyttövaatteissa. En itse käyttäisi lankaa muuten kuin huovutettuna. Huovuttamattoman lanka vaatii napakan neulepinnan.

Langan tiedot

100 % villaa
50 g = n. 105 m
Puikkosuositus: 5–6 mm
Tiheys: 16 s ja 22 krs = 10 cm
Käsinpesu

Novita Suomivilla

Suomivilla on harvinaisuus Novitan valikoimassa, sillä siinä ei ole yhtään tekokuitua. Minun oma ongelmani Novitan langoissa on se, että hyvin villaisetkin langat tuntuvat tekokuituisilta (kyllä, puhun sinusta, 7 veljestä). Tämä lanka on täyskäännös: siinä on tallella lampaan ja lanoliinin mukava tuoksu ja tuntu.

Novitan mukaan lanka on kotimainen sataprosenttinen villalanka. Se ei siis ole suomenlampaan villaa, mutta villan kotimaisuus on riemu sinänsä. Lanka on värjäämätön ja sitä on saatavilla viidessä sävyssä. Koeneulottavana oli ruskea väri. Olen suuri ruskean ystävä, mutta tämä on kyllä aika tylsä perusruskea. Langan harmaat sävyt näyttävät paljon paremmilta.

Kolmisäikeistä Suomivillaa oli mukava neuloa. Langan kierre on perustasoa, mikään supertiukka se ei ole. Tämä näkyy mallitilkun helmineuleosassa, joka vaikuttaa pörröiseltä. Langan luonne kehottaisi neulomaan siitä palmikkoisia perinneneuleita, mutta tiukempi kierre nostaisi palmikot paremmin esiin.

Mallitilkussa on 30 silmukkaa, josta 24 sileää neuletta. Mallitilkun tiheys on 19 silmukkaa ja 28 kerrosta kymmenellä sentillä. En neuloisi lankaa tämän löyhemmin. Langan ohjetiheys on sama kuin 7 Veljeksessä, joten ohjeita langalle riittää. Suomivilla on luonnonläheinen peruslanka, joka marketeista on puuttunut.

Langan tiedot

100 % suomalaista villaa
50 g = 90 m
Puikkosuositus: 4 mm
Tiheys: 18 s ja 26 krs = 10 cm
Käsinpesu, huopuu konepesussa

Onion Knit Tussah Silk

Tussah Silk on merinovillan ja silkin ylellinen sekoitus. Lanka on kauniin kiiltävää ja miellyttävää neuloa. Lanka kulkee puikoilla hyvin, mutta ei ole kuitenkaan ylettömän liukasta, kuten silkki usein on. Tämä on paksuudeltaan hyvä lanka monenlaisiin neuleisiin. Tästä saa niin asusteita kuin vaatteitakin sekä lapsille että aikuisille. Langasta on saatavilla 21 väriä, joista Lankamaailman valikoimissa on tällä hetkellä 16 vaihtoehtoa.

Langan tiedot

66 % merinovillaa, 34 % tussah-silkkiä
50 g = 135 m
Puikkosuositus: 3,5–4 mm
Tiheys: 22 s ja 30 krs = 10 cm
Käsinpesu

Onion Knit Mohair + Wool

Mohair + Wool on kauniisti kierteinen lanka. Monet mohairlangat ovat “karvaisia”, mutta tässä langassa on yllättävän tasainen pinta. Puikkosuositus 5 mm tuntui liioittelulta, mutta kokeilin niitä silti. Lopputulos on turhan harva, juuri sen takia että mohair ei osoita parasta pörheyttään. Lankaa on helppo neuloa. Pinta tasoittuu hieman kastelun jälkeen, mutta käyttäisin silti ennemmin esimerkiksi 4,5 mm puikkoja.

Langasta on saatavilla 23 väriä, joista Lankamaailman valikoimissa on tällä hetkellä 18 väriä. Lanka muistuttaa kierteisyytensä ja värikarttansa ansiosta todella paljon vanhaa Novitan Floricaa.

Langan tiedot

50 % mohairia, 50 % villaa
50 g = 150 m
Puikkosuositus: 5 mm
Tiheys: 17 s ja 24 krs = 10 cm
Käsinpesu

Onion Knit Organic Wool + Nettles

Organic Wool + Nettles on luomuvillan ja nokkoskuidun sekoite. Nokkonen antaa langalle kauniin kiillon. Lanka on jämäkkää ja helposti neulottavaa. Nokkoskuitu tukee hyvin villan pehmeyttä, tehden langasta kestävämmän. Nokkonen ei kuitenkaan tee langasta kovaa tai epämiellyttävää neulottavaa. Paksusta langasta saa nopeasti näyttäviä asusteita. Lanka sopii hyvin hattuihin ja huiveihin, miksei myös lapasiin. Langasta on saatavilla 26 väriä, joista Lankamaailman valikoimissa on tällä hetkellä 20 vaihtoehtoa.

Langan tiedot

70 % ekologista villaa, 30 % nokkoskuitua
50 g = 80 m
Puikkosuositus: 5–6 mm
Tiheys: 16 s ja 20 krs = 10 cm
Käsinpesu

Online Linie 347 Bristol

Pyöreäkierteistä merinovillaa saa usein 50 gramman kerissä, joissa on noin 200 metriä lankaa. Bristolissa metrejä on vielä hieman enemmän, noin 230 metriä. Onlinen valikoimien ohuin vastaava lanka on tähän saakka ollut Starwool Light, jossa metrimäärä on 160 m. Bristol on siis tervetullut lisäys valmistajan tarjontaan.

Bristol on pyöreäkierteiselle merinolle tyypilliseen tapaan hyvin joustavaa ja helppoa neulottavaa. Neulon yleensä vyötteen suosituksia pienemmillä puikoilla, mutta tämän langan kohdalla tartuin suosituksen mukaisiin 2,5 millin puikkoihin. Vaikka käsialani on löysä, tuli neulepinnasta kuitenkin mielestäni melko tasaista.

Uutuuslangat ovat usein paksuja ja nopeasti neulottavia. Siksi on erityisen ilahduttavaa, että joukossa on Bristolin kaltaisia ohuita peruslankoja. Lanka on hyvä valinta esimerkiksi pieniin lasten neuleisiin tai asusteisiin. Toki siitä voi neuloa isompiakin töitä, jos kärsivällisyyttä riittää. Bristolin kaltaiset ohuet merinovillat on usein brändätty ”vauvalangoiksi” ja niiden värikartat ovat sen vuoksi imelän hempeitä. Bristol on positiivinen poikkeus myös tässä suhteessa. Sen värikartalta löytyy runsaasti myös tummia sävyjä.

Langan tiedot

100 % merinovillaa
50 g = n. 230 m
Puikkosuositus: 2,5–3 mm
Tiheys: 28 s ja 40 krs = 10 cm
Hellävarainen pesu 30 asteessa

Online Linie 345 Cotton Baby

Cotton Baby on nimensä mukaisesti puuvillainen vauvalanka. Värikartassa on 21 väriä. Perinteisten vauvavärien lisäksi löytyy kirkkaita trendivärejä sekä neutraaleja värejä.

Lanka on ohutta ja koostumukseltaan pehmeää. Siinä on mukava kierre ja sitä on helppo neuloa. Tästä langasta on helppo saada laskeutuvia ohuita neuleita. Lanka sopii myös virkkaamiseen. Lanka kestää 40 asteen konepesun, joten se on käyttökelpoinen paljon pesua vaativiin neuleisiin.

Langan tiedot

100 % puuvillaa
50 g = n. 180 m
Puikkosuositus: 2,5–3 mm
Tiheys: 26 s ja 38 krs = 10 cm
Konepesu 40 astetta

Rowan Chenille

Rowan Chenille on kaksisäikeinen samettilanka. Se on samettimaisen pehmeä, joskin tiivis lanka. Värikartta on talvisen tumma ja siitä löytyy sinisen, vihreän ja violetin sävyjä neutraalien sävyjen lisäksi. Värejä on yhteensä kaksitoista.

Lankaa suositellaan neulottavaksi 3,75 mm:n puikoilla. Neuloin mallitilkun 4,0 mm:n puikoilla ja nekin tuntuivat hieman liian ohuilta. Kireästä käsialastani huolimatta en kuitenkaan päässyt suositustiheyteen, joka tuntuukin ihan liian suurelta. Oma tiheyteni oli 17 s / 10 cm ja vyötteen suositustiheys 21 s / 10 cm. Laskeutuvan vaatteen tiheydeksi sopisi 18 s / 10 cm.

Lanka oli hieman raskasta neuloa, sillä se takertui itseensä neulottaessa. Tiukasta kierteestä huolimatta neulepintaan tuli välillä myös säiepuolia silmukoita. Parhaimmillaan lanka on reilussa ja suorassa puserossa, jossa ei ole mitään ylimääräisiä koukeroita.

Langan tiedot

100 % puuvillaa
50 g = 110 m
Puikkosuositus: 3,75 mm
Tiheys: 21 s ja 33 krs = 10 cm
Hienopesu 30 astetta

Rowan Finest

Rowan Finest on nimensä mukaisesti tehty hienoimmista materiaaleista. Ylellinen kashmir tuntuu jo heti kerää hypistellessä. Alpakan pehmeys yhdistettynä merinovillaan antaa hyvät lähtökohdat neuloa pehmeitä ja lämmittäviä neuleita itselle ja lahjaksi. Neulepinta on tasaista ja neulominen on helppoa sekä nopeaa. Lanka tuntuu vaativan pääsyä iholle, joten lanka on mitä mainioin esimerkiksi unisukkiin tai talven pakkasia torjumaan hattuna, kaulurina tai lapasina. Langasta on tarjolla 12 värisävyä.

Langan tiedot

50 % merinovillaa, 30 % alpakkaa, 20 % kashmiria
25 g = 87 m
Puikkosuositus: 3,25 mm
Tiheys: 28 s ja 36 krs = 10 cm
Käsinpesu

Schachenmayr Merino Extrafine 120

Merino Extrafine 120 on tiukkakierteinen villalanka. Tämän mallisista keristä on välillä vaikea löytää langan päätä kerän sisältä. Schachenmayr on ilmeisesti asian myös huomannut tai saanut kylliksi palautetta, koska ovat keksineet laittaa langan pään lisävyötteeseen kiinni. Mainio idea. Neuloessa tosin huomasin, että lanka kiertyy hieman itsensä ympärille jo pientä mallitilkkua tehdessä. En ole varma johtuuko tämä langan ottamisesta sisältä, vai olisiko ongelma joka tapauksessa olemassa.

Lankaa on mukava neuloa, se ei halkea ja puikkosuositus tuntuu hyvältä. Värikartta on todella runsas, 45 yksiväristä sävyä ja 8 kirjavaa sävyä. Lanka sopii hyvin esimerkiksi kirjoneuleisiin, lasten vaatteisiin, kotisukkiin ja asusteisiin.

Langan tiedot

100 % puhdasta, uutta villaa
50 g = 120 m
Puikkosuositus: 3–4 mm
Tiheys: 22 s ja 30 krs = 10 cm
40 asteen villapesu

Sublime Natural Aran

Natural Aran on yksisäikeinen villalanka. Se on koostumukseltaan karheaa ja epäilen sen huopuvan ja nyppyyntyvän käytössä. Värikartassa on kahdeksan väriä: luonnonvalkoinen, tummanharmaa ja kuusi kirkasta, kylmää väriä.

Lanka sopii sellaisiin neuleisiin, joita ei tarvitse kovin usein pestä eli villatakkeihin ja muiden vaatteiden päällä pidettäviin neulepuseroihin. Langan karheuden vuoksi se ei mielestäni sovi suoraan ihoa vasten tuleviin asusteisiin. Valmistajan mukaan lanka sopii erityisen hyvin perinteisiin englantilaisiin aran-neuleisiin.

Langan tiedot

100 % villaa
50 g = 100 m
Puikkosuositus: 5 mm
Tiheys: 18 s ja 24 krs = 10 cm
Käsinpesu

Vihreän Vyyhdin Silkki-kashmir Fingering

Vihreän Vyyhdin Silkki-kashmir Fingering on todella kaunis sekoitelanka. Se on paksuudeltaan klassisen sukkalangan ja ohuen pitsilangan välimaastossa ja sopii siten upeasti käsin neulottaviin ohuisiin neuleisiin. Aivan ohuita silkkisekoitehuivilankoja on usein tuskallista ja jopa vaikeaa neuloa käsin, mutta tämä hieman paksumpi lanka neuloutui käsialaltaan löysän neulojan kokeilussa mukavasti 2,5 mm puikoilla.

Langasta on tarjolla testatun vaalean hiekanruskean lisäksi kymmenen muuta sävyä, jotka kaikki on sävytetty sopimaan yhteen kauniisti. Jokaisella värillä on oikeutensa, ja ainakin minulle värit ovat juuri niitä kauniita sävyjä. Itselläni on myös vyyhti langan petroolia sävyä, johon hiekansävyinen lanka sopii upeasti. Mielessäni on toteuttaa näistä kahdesta väristä yhdessä ohut kirjoneulehuivi talvipakkasille. Ehkä se nähdään tulevien vuosien Ullassakin, ken tietää.

Lanka on upean pehmoista ja samalla korkean silkkipitoisuutensa vuoksi myös kauniin kiiltävää sekä todella ylellisen tuntuista. Tähän lankaan ei ole vaikea ihastua ja suuri metrimäärä on ainoastaan tervetullutta, koska näin langan tarjoama neulenautinto kestää pidempään. Toivottavasti lanka pysyy pitkään saatavilla, sillä jo vyyhtiä silitellessä tulee mieleen monta ihanaa pitsihuivia ja jopa edustavaa neulepuseroa, jotka tästä voisi toteuttaa.

Langan tiedot

55 % silkkiä, 45 % mongolialaista kashmiria
55 g = n. 365 m
Puikkosuositus: 2,25–3,5 mm
Käsinpesu 30 astetta

Arvostelijat

Johanna Koski: Onion Knit Mohair + Wool, Onion Knit Organic Wool + Nettles, Onion Knit Tussah Silk, Schachenmayr Merino Extrafine 120 ja Rowan Finest

Lisää Johannasta

Eeva Saviranta: Vihreän Vyyhdin Silkki-kashmir Fingering

Lisää Eevasta

Violet: Louisa Harding Grace, Cewec Cataluna

Lisää Violetista

Hanna-Kaisa Hämäläinen: Online Linie 347 Bristol

Lisää Hanna-Kaisasta

KristaK: Novita Suomivilla, Noro Janome, Debbie Bliss Fine Donegal

Lisää KristaKsta

Tintti Hohti: Rowan Chenille, Langin Merino-langat, Hjertegarn ExtraFine merino 120 ja 70 , Novita Joki, Sublime Natural Aran ja Online Linie 345 Cotton Baby

Lisää Tintistä

Ulla 03/14 - Artikkelit

Tintti Hohti:
Baskerin perusteet – virkaten

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Arne & Carlos sukujuurillaan

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Hurmaava Huivileikki

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Perusteos neulekirjastoon

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Päivitettyjä perinneneuleita Norjasta

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

KristaK:
Sukupolvien silmukat

Eeva Saviranta:
Viron Kansallismuseon lapaslaatikolla

Mari Virtanen:
Arskan palsta

Tiina Väätäinen:
Langanvärjäyksen käsikirja synteettisille väreille

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Teko- ja luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Ullan juhlalangat

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.