Ulla 03/14

Pääkirjoitus

Siitä on suunnilleen kymmenen vuotta, kun oma neule-addiktioni yltyi. Aluksi lankavarastoni koostui marketin antimista ja ideoiden lähteeksi riitti satunnaiset vierailut kirjaston käsityöhyllyllä. Nälkä kuitenkin kasvoi syödessä. Vähitellen löysin internetin käsityöblogit ja tuon ilahduttavan ilmaisen neulelehden, Ullan. En osannut kuvitella, mitä kaikkea Ulla elämääni vielä toisikaan – neuleohjeita lukuun ottamatta.

Nyt olen viisaampi. Ulla on tuonut elämääni muun muassa naurua, uusia taitoja, miittejä, inspiraatiota ja ystäviä. Toki mukana on tullut hieman myös stressiä, valvomista ja ärräpäitä. Edes Ullan elämä ei aina solju kuin silkkivilla puikoilla. Solmukohdista ja matkan mutkista on kuitenkin selvitty yhdessä ja yleisön kannustavan palautteen ansiosta. En vaihtaisi pois hetkeäkään.

Millaiset ovat seuraavat kymmenen vuotta Ullan suhteen? Se riippuu pitkälti teistä, hyvät lukijat. Jokainen toimitukselle suunnattu positiivinen kommentti motivoi jatkamaan työtä Ullan ja suomalaisen neulekulttuuriin hyväksi. Jokainen rakentava palaute on lehdelle mahdollisuus kehittyä ja uudistua. Toimitus ottaa myös ilomielin vastaan uusia, oppimishaluisia jäseniä toimitustiimiinsä. Eikä Ulla tietenkään olisi mitään ilman ihmisten tarjoamaa aineistoa. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi tekemään Ullan tulevista vuosista vähintään yhtä inspiroivia ja neuleiden täyttämiä, kuin menneet kymmenen vuotta.

Teksti

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 03/14 - Artikkelit

Tintti Hohti:
Baskerin perusteet – virkaten

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Arne & Carlos sukujuurillaan

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Hurmaava Huivileikki

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Perusteos neulekirjastoon

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Päivitettyjä perinneneuleita Norjasta

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Pääkirjoitus

KristaK:
Sukupolvien silmukat

Eeva Saviranta:
Viron Kansallismuseon lapaslaatikolla

Mari Virtanen:
Arskan palsta

Tiina Väätäinen:
Langanvärjäyksen käsikirja synteettisille väreille

Useita kirjoittajia:
Luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Teko- ja luonnonkuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Tekokuituiset testilangat

Useita kirjoittajia:
Ullan juhlalangat

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.