Ulla 01/18

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Ahlstedt

Taija Ahlstedt on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ gmail.com tai blogin kautta.

Lempilapasia ja suosikkisukkia »

Virkkaa ja neulo kestäviä keittiöliinoja »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Neulekoulu - Puikot haltuun »

Peukalon paikka - Suomalainen lapaskirja »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Villiä ja vaivatonta villasta »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Lankaturistin päivä Tallinnassa vol. 2018 »

Minna I. »

Pääkirjoitus »

Anne K.

Anne K innostui neulomisesta jo ala-asteen käsityötunnilla ja hän kuvailee itseään himoneulojana ja intohimoisena lankojen hamstraajana.

Annen neulomuksia voi seurata Instagramissa garnhamstern tililtä.

Viikonloppu villakuplassa aka Pörkeäs state of mind »

Emma Karvonen

Emma Karvonen on itäsuomalainen tekstiilimuotoilija ja käsityöalan monityöläinen. Hän työskentelee kansalaisopistolla sivutoimisena tuntiopettajana mm. kankaankudonnan ja erilaisten lankatöiden parissa, ja on suunnitellut omia neuleohjeita vuodesta 2011.

Emman blogi löytyy osoitteesta www.villaviidakko.blogspot.com.

Unelias »

Nele

Nele N. on savolaislähtöinen neule- ja kehruuharrastaja, joka uskoo ettei mikään tekniikka tai malli ole liian vaikea toteutettavaksi, jotkut tekniikat ja mallit vaan vaativat enemmän kestävyyttä hermoilta ja istumalihaksilta kuin toiset. Nele N. on käsityökirjojen suuri ystävä, eikä kotona olevan langan määrä saa laskea niin vähäiseksi ettei sunnuntai-iltana voi aloittaa jotain uutta ja isoa työtä niin halutessaan.

Nele N.:n löytää Instagramista nimimerkillä nele_the_finn ja Ravelrystä nimimerkillä Ne-le.

Helmikoristeiset neuleet »

Suomenlampaan uusi tulevaisuus »

Terveisiä neulefestareilta, Edinburghista »

Inka Vilén

Inka on kutonut ja virkannut hamasta lapsuudesta asti. Lankatöiden lisäksi Inka ompelee ja tekee koruja. Mottona on: "Glitteriä ei voi olla liikaa - paitsi olohuoneen lattialla."

Keskeneräisiä töitä hänellä pitää olla monta, jotta niistä voi työstää kulloinkin tilanteeseen sopivaa. Inka inhoaa lankojen päättelyä ja neuleiden viimeistelyä. Tästäkin huolimatta aina sillon tällöin joku neuletyö julistetaan valmiiksi - ja joskus niistä jopa saadaan valokuvat ja raportti Cranberries and Cattleyas -blogiin.

Ravelryssa nimellä Karpalo

Ota yhteyttä Inkaan : alias.cattleya @ gmail.com

Kaltevalla pinnalla »

Rock around the clock »

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Angus »

Ilopilkku »

Vaihtelua joustinneuleelle »

Oikolukijat

  • Reeta Huhtala
  • Tiina Väätäinen

Latojat

  • Minttu Hurme
  • Karoliina Härkönen-Clive
  • Maija Koskinen

Sivupohja

  • Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.