Ulla 01/18

Pääkirjoitus

Vuoden ensimmäisen Ullan supersankariteema sai mielikuvitukseni laukkaamaan. Itse asiassa se olisi laukannut niin pitkälle, etten meinannut saada sen innonkiljahduksista enää mitään selvää. Vaikka mielikuvitus olisi halunnut luoda vaikka mitä ihmeellisempiä sarjakuvien tai leffojen supersankareille, järki halusi kuitenkin suunnitella jotain proosallisempaa arjen supersankareilla. Tätä oli muillakin näköjään liikkeellä, sillä Tiina Väätäinen suunnitteli kaksi eri ohjetta arjen ja oman elämänsä supersankareille Ilopilkku-lapasten ja Angus-sukkien muodossa. Ja koska Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, kevät- ja kesänumeron muista ohjeista löytyy muutakin lämmikettä siltä varalta, että vuoden 2018 kesä on vuoden 2017 kesän tavoin kalsea.

Numeron artikkelit tarjoavat perinteisten kirja-arvostelujen lisäksi ideoita neuleaiheiseen matkailuun. Oletko koskaan miettinyt, mitä Skotlannissa tapahtuu Edinburgh Yarn Festivalilla, mitä tapahtuu, kun neuloja päätyy Karnaluksiin ensimmäistä kertaa tai millaista Pörkenäsissä järjestettävällä neuleleirillä on? Ullalaisten mielipiteisiin pääsee tutustumaan tarkemmin niistä kertovissa artikkeleissa.

Jos numeron ohjeet tai artikkelit inspiroivat sinua, voit aina lähettää ohjeideoita ja -toiveita osoitteeseen ohjeet(at)ullaneule.net. Varsinkin, jos vuoden toisen Ullan ”jumaluudet”-teema kutkuttelee aivojasi.

Päätoimittaja matkailee julkaisun aikoihin Skotlannissa, jossa yrittää löytää mielenkiintoisia lankakauppoja ja vältellä Outlander-sarjan aikamatkailua aiheuttavia kivipaaseja.

Iloista kevään ja kesän odotusta ja neuleintoa toivottaen,


Karoliina Härkönen-Clive
päätoimittaja