Ulla 01/18

Angus

Oma ihmemieheni tarvitsee aina silloin tällöin uusia saapassukkia. Pelkkä perusvillasukka on tylsä neuloa, varsinkin miehen koossa. Angus-sukat ovat saaneet nimensä ihmemies MacGyverin mukaan ja niissä on varressa ja jalkaterän päällipuolella helppoa joustinneuletta pitämässä yllä neulojan mielenkiintoa.

Lanka ja langan menekki

Novita 7 veljestä (75 % villaa, 25 % polyamidia; 150 g / 300 m), n. 125 g vaaleanharmaata (047)

Neuletiheys

22 s ja 30 krs mallineuletta = 10 cm.

Puikot

Sukkapuikot 3,5 mm, tai käsialan mukaan

Koko

Mies, kengännumero 43-44. Kokoa on helppo soveltaa.

Ohje

Lyhenteet

knk       Kahden noston kavennus. Nosta silmukka oikein neulomatta, nosta toinen silmukka oikein neulomatta, siirrä silmukat takaisin puikolle ja neulo ne takareunasta oikein yhteen. 2 o yht Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen.

Varsi

Luo 56 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle, 14 s kullekin. Neulo suljettuna neuleena kaavion mukaan. Kerroksella on seitsemän mallikerran toistoa. Neulo kaavion kerrokset 1-8 yhteensä 7 kertaa. Jätä sitten jalan päällispuolen silmukat (puikon 2 ja 3 silmukat) odottamaan ja neulo kantapää pohjan silmukoilla (puikot 1 ja 4).

Kantalappu

Neulo puikon 1 silmukat puikolle 4.

1. krs: Nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo kerros loppuun oikein.
2. krs: Nosta 1 silmukka nurin neulomatta, neulo kerros loppuun nurin.

Toista kerroksia 1-2 yhteensä 13 kertaa tai haluamasi kantalapun korkeuden verran.

Ranskalainen kantapää

1. krs: Nosta 1 silmukka, neulo 15 s oikein. Neulo knk, neulo 1 s oikein, käänny
2. krs: Nosta 1 silmukka nurin, neulo 5 silmukkaa nurin, neulo 2 s nurin yhteen, neulo 1 s nurin, käänny.
3. krs: Nosta 1 silmukka, neulo kunnes jäljellä on 1 s ennen edellisen kerroksen käännöskohtaa, neulo knk, neulo 1 s oikein, käänny.
4. krs: Nosta 1 silmukka, neulo nurin, kunnes jäljellä on 1 s ennen edellisen kerroksen käännöskohtaa, neulo 2 s nurin yhteen, neulo 1 s nurin, käänny.

Toista kerroksia 3 ja 4, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu. Jaa sitten jäljellä olevat silmukat (18) kahdelle puikolle, kerroksen vaihtumiskohta on jalkapohjan keskellä. Neulo kerroksen vaihtumiskohtaan. Neulo kantalapun silmukat, poimi ja neulo kantalapun reunasta 14 silmukkaa. Neulo jalkaterän päällispuolen silmukoilla eli puikoilla 2 ja 3 mallineuletta kaavion mukaan. Poimi ja neulo kantalapun toisesta reunasta 14 silmukkaa. Neulo kerros loppuun.

Kiilakavennukset

Jatka neulomalla puikoilla 1 ja 4 sileää ja puikoilla 2 ja 3 mallineuletta kaavion mukaan. Neulo 1. puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Neulo 4. puikon alussa knk. Toista kiilakavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 14 silmukkaa.

Jalkaterä

Jatka neulomalla puikoilla 1 ja 4 sileää ja puikoilla 2 ja 3 mallineuletta kaavion mukaan. Neulo, kunnes pikkuvarvas peittyy (n. 16 cm) tai sukka on n. 5 cm vajaa halutusta pituudesta. Kauneimman lopputuloksen saat, kun lopetat mallineuloksen neulomisen kaavion viimeiselle kerrokselle ja neulot sileää oikeaa kavennusten aloittamiseen saakka.

Kärkikavennukset

1. ja 3. puikon lopussa neulo, kunnes jäljellä on 3 silmukkaa. Neulo 2 o yhteen, neulo 1 oikein.
2. ja 4. puikon alussa neulo 1 oikein, neulo knk, neulo puikko loppuun.

Toista ensin kavennukset joka toinen kerros yhteensä 5 kertaa ja neulo välikerros oikein. Toista sitten kavennukset joka kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 4 silmukkaa. Silmukoi jäljellä olevat silmukat yhteen.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Kastele työ, levitä mittoihinsa ja anna kuivua.

Kaaviot

Kaavioavain

Kaavio

Vinkkejä

Sukan kokoa on helppo muuttaa neulomalla jalkaterä pidemmäksi tai lyhyemmäksi.

Ohje

Tiina Väätäinen

Lisää Tiinasta

Ulla 01/18 - Ohjeet

[an error occurred while processing this directive]

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.