Ulla 01/18

Virkkaa ja neulo kestäviä keittiöliinoja

Raikkaat rätit esittelee yhteensä 11 virkattua ja 13 neulottua rättiä, jotka ohjeissa on tehty keittiöliinoiksi, mutta joista vähän suurentamalla saa esimerkiksi käsipyyhkeitä tai kasvopyyhkeitä.

Ohjeiden lisäksi kirjassa on sekä pieni virkkauskoulu että neulekoulu, jotka esittelevät ohjeissa tarvittavat tekniikat. Kirjasta saa tehtyä keittiöliinoja, vaikkei osaisikaan virkata tai neuloa. Neule- ja virkkauskoulun kuvat ja ohjeistukset on tehty selkeästi, itse selvisin olemattomilla virkkaustaidoillani metsänpohja-liinan virkkaamisesta alun virkkauskoulua hyödyntäen. Kaikissa ohjeissa on käytetty Suomesta helposti saatavia puuvillalankoja, jotka on myös kuitenkin helppo korvata toisella, jos ohjeen lankaa ei satukaan löytymään lähilankakaupasta.

Virkatuissa ja neulotuissa liinoissa on monenlaisia malleja, hyvin yksinkertaisia ja niitä, jotka vaativat vähän keskittymistä, mutta pääosin kaikki kirjan ohjeet ovat sellaisia, että niiden tekeminen onnistuu myös telkkarin ääressä. Miinusta kirja saa minulta hieman siitä, että ohjeiden ohessa olevat kuvat valmiista liinasta voisivat olla selkeämpiä, jotta tietäisi paremmin minkä näköistä pintaa pitäisi olla lopputuloksena. Kuvituskuvien osalta kirja on todella kaunis ja sitä on mukava selata.

Camilla Schmidt Rasmussen & Sofie Grangaard & Helle Benedikte Neigaard
Raikkaat rätit: virkkaa ja neulo kestäviä keittiöliinoja.
Suomentaja Tiia Huotari
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2017
ISBN: 978-952-254-312-7