Riihivilla

Riihivilla on suomalainen langantuottaja. Langan villa ostetaan tutuilta suomenlampaan kasvattajilta ja se on enimmäkseen luonnonmukaisesti kasvatettujen lampaiden villaa. Villa lajitellaan ja lähetetään kehrättäväksi Pirtin kehräämöön. Koska lankaa kehrätään vain parhaasta villasta, lanka on laadukasta ja miellyttävää neuloa.

Riihivillan valikoimiin kuuluu Aarni- ja Maahinen -lankaa värjättyinä ja luonnonvärisinä sekä sukkalankaa. Torilla saattaa olla myös muita lankoja, kuten kampalankaa satunnaisesti saatavilla. Langan lisäksi on saatavilla lapaspaketteja, joihin kuuluu lapasohje ja reilusti lankaa lapasparin toteuttamiseen. Saman ohjeen lapaspaketteja on saatavilla eri värisinä.

Riihivillan torikoju

Riihivillan langat värjää Leena Riihelä itse. Riihivillan langat värjätään luonnonvärein ja melko pieninä erinä. Kauniita värejä on saatavilla paljon, mutta värit vaihtelevat hieman kasvien sesonkien ja värjäyserien mukaan. Värjäyksiä voi seurata Leenan blogissa Riihivilla, Dyeing with natural dyes.

Langat

Neuloin tähän Ullaan Riihivillan ohuemmasta Maahinen-langasta lapaset. Lanka oli erinomaisen miellyttävää neuloa ja ohuesta langasta tuli kirjoneuleena tiiviit lapaset. Langan pohjavärinä ollut harmaa lampaanvilla murtaa kauniisti kasvipohjaiset värit sointumaan yhteen. Kirjoneuleen neulominen langasta oli erittäin helppoa, koska lanka ei luistanut neulepinnassa ja neulos asettui kauniisti ja tasaisesti.

Maahinen

Teksti

Eeva Saviranta

Kuvat

Eeva Saviranta ja Riihivilla

Lisää Eevasta

Ulla 03/09 - Artikkelit

Taina Anttila:
Ohjeen muokkaaminen

Taija Elo:
Piikkopirran syyslangat

Taija Elo:
Sukkalankojen uudet tuulet

Taija Elo:
Tuin turinat

Niina Hakkarainen:
Tekstiiliteollisuuden syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Coatsin uutuudet

Eri kirjoittajia:
Lankamaailma Nordian uutuudet

Eri kirjoittajia:
Novitan syysuutuudet

Eri kirjoittajia:
Vihreän Vyyhdin uutuudet

Jussi Katajala:
Tiedän, mitä neuloit viime kesänä

Marjut Katajala:
Pääkirjoitus

Satu Lehti:
Villit silmukat: Käsineitä

Rina Niinikoski:
Värttinäkehräys

Riikka R.:
Pakina pitsisukista

Eeva Saviranta:
Silmukoiden luominen onteloneuleeseen

Eeva Saviranta:
Riihivilla

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.