Ulla 03/16

Tekijät

Ullan tekijöihin saat yhteyden heidän sähköpostinsa, bloginsa tai Ullan kautta. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn, voit ottaa yhteyttä myös Ulla Knits -ryhmän kautta.

Lähetä ohjeisiin liittyvät kysymykset osoitteeseen ohjeet @ ullaneule . net

Taija Elo

Taija Elo on neuloja kolmannessa polvessa, oppinsa ja innostuksensa hän on saanut isoäidiltään jo ennen kouluikää. Neulomisessa oli kuitenkin välillä pitkä tauko, kunnes muutama vuosi sitten iski uudelleen kaipuu tehdä käsillään kauniita neuleita. Aina neuleet eivät valmistu ihan ongelmitta, sillä Taija on erikoistunut lukemaan ohjetta vain pintapuolisesti niin, että lopputuloksena on runsaasti purkamista ja ärräpäitä.

Puikkojen heiluttamisesta syntyviä tuloksia hän esittelee Tuin Kutomo -blogissaan.

Ota yhteyttä Taijaan: taijaelo @ yahoo.com tai blogin kautta.

Tuin turinat »

Ohuehkot uutuuslangat »

Paksut uutuuslangat »

Johanna Halonen

Johanna Halonen on virkannut ja neulonut nelivuotiaasta lähtien. Perheen tekemällä pitkällä kesälomamatkalla nyherretyn ensimmäisen sipulipussin jälkeen on syntynyt kaikkea tarpeellista suuritöisistä pitsimekoista pehmeisiin pyyhkeisiin virkaten, koukuten ja neuloen käsin tai neulekoneella. Hän on aina haaveillut käsitöistä ammattina, mutta hankkii edelleen leipänsä opettajana. Kotona on laatikoittain lankoja ja kuusi enemmän tai vähemmän käyttökuntoista neulekonetta.

Johannan Mekkola-blogi löytyy osoitteesta http://mekkolassa.blogspot.fi/ ja Facebookista. Hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Doresu.

Saniaisponcho »

Reeta Huhtala

Reeta harrasti innokkaasti käsitöitä kouluiässä, mutta innostui erityisesti neulomisesta vasta hieman myöhemmin käsityöblogien ja neulojien verkkoyhteisön innoittamana. Nyt langat näyttävät pesiytyneen elämään pysyvästi ja Reeta etsii jatkuvasti uusia haasteita neulonnan saralla. Oman blogin perustamista Reeta harkitsee, jos sopiva, ei-allergisoiva blogikissa joskus kotiutuu.

Tuplatwist »

Puikkomaisterin paluu »

Keskipaksut uutuuslangat »

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hanna oppi neulomaan jo pienenä mummonsa avustuksella, mutta hurahti neulomiseen peruskoulun lopussa.

Lisää Hannan neuleharrastuksesta voi lukea hänen neuleblogistaan Hanna menee lankaan.

Pääkirjoitus »

Apua aloittelijoille »

Perusteos palmikoista »

Ohuehkot uutuuslangat »

Karoliina Härkönen-Clive

Karoliina oppi neulomaan koulussa, mutta vaikka ikä alkaa jo kolmosella ja muut neuletyöt sujuvat, ainuttakaan kokonaista sukkaparia ei ole hänen puikoiltaan syntynyt.

Asperitas »

Ohuehkot uutuuslangat »

Paksut uutuuslangat »

Emma Karvonen

Emma on 28-vuotias elämäntapaneuloja, tekstiilimuotoilija, rintamamiestalon emäntä ja kahden tyttösen äiti. Hän työskentelee tällä hetkellä koululaisten käsityö- ja kuvataidekerhojen suunnittelijana ja ohjaajana, sekä kansalaisopiston sivutoimisena tuntiopettajana neule- ja virkkauskursseilla.

Emman blogi Villaviidakkoon jo seitsemänvuotias!

Pato »

Ota yhteyttä Emmaan: villaviidakko at gmail.com

Tarja Kaukonen

Smoke on the water »

Purple rain »

Maija Koskinen

Maijan neulomisharrastus alkoi isoäidin opastuksella jo alle kouluikäisenä. Siitä saakka neulominen ja langat ovat olleet osa Maijan elämää.

Neuleistaan Maija kertoo ooluenajiam -blogissaan.

Lodicula »

Kristel Nyberg

Kristel Nyberg aloitti käsityöuransa toteamalla ala-asteella, että tämä rättikässä ei ole laisinkaan hänen juttunsa. Onneksi hän myöhemmin havaitsi olleensa väärässä ja ryhtyi isona neulesuunnittelijaksi.

Kristelin Elämänlankaa-blogi löytyy osoitteesta http://elamanlankaa.blogspot.com ja hänet löytää myös Ravelrystä tunnuksella Kristel.

Shaela »

Maria Saarinen

Maria oli peruskoulussa teknisissä töissä, mutta alkoi reilun 10 vuotta sitten neuloa. Sittemmin hän on myös värjännyt lankaa ainakin seitsemän vuotta, kehrännyt jokusen vuoden ja opiskellut vaatetusalan artesaaniksi. Maria inspiroituu väreistä, raidoista, musiikista, popkulttuurista ja katumuodista. Yksinkertaiset neuleet ovat parhaita! Maria neuloo yleensä ohjeista lähinnä pitsihuiveja ja muuten vähintään soveltaa yli puolet.

Marian blogi päivittyy epäsäännöllisen säännöllisesti osoitteessa http://yarngrimoire.blogspot.fi/

Sukka ja kuinka se neulotaan »

Eeva Turkka

Eeva oppi neulomaan jo pienenä. Neulojana hän useimmiten ensiksi varastoi langan talteen kotiinsa ja vasta sitten suunnittelee käyttötarkoituksen.

Eeva dokumentoi neuleharrastustaan /dev/yarnstash/ -blogissaan ja löytyy Ravelrystä nimimerkillä zeska.

Vapaana ja villinä kirjoneulomaan »

Keskipaksut uutuuslangat »

Paksut uutuuslangat »

Vi0let

Vi0let on käyttänyt samaa nimimerkkiä niin kauan, että vastaa siihen jo kadullakin.

Romanttiset villasukat »

Paksut uutuuslangat »

Mari Virtanen

Mari Virtanen asuu Saksassa ja toimii Arskan juttujen puhtaaksikirjoittajana sekä testineulojana. Lisäksi hän luotsaa Arskan faniklubia. Ihailijapostia Arskalle saa lähettää osoitteeseen marichief(ät)gmail.com.

Arska Borneossa »

Kysy Arskalta »

Tiina Väätäinen

Tiina Väätäinen innostui neulomisesta lukiossa. Sen jälkeen langat ovat vieneet mukanaan ja kiinnostus laajentunut langanvärjäykseen ja kehräämiseen. Neulomisharrastuksestaan Tiina kertoo Lankatarha-blogissaan.

Ohuehkot uutuuslangat »

Keskipaksut uutuuslangat »

Paksut uutuuslangat »

Oikolukijat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Reeta Huhtala
  • Tiina Väätäinen

Latojat

  • Hanna-Kaisa Hämäläinen
  • Maija Koskinen
  • Eeva Turkka
  • lyth

Sivupohja

Katariina Köngäs

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.