Ulla 03/16

Apua aloittelijoille

Jos kärsit peruskouluaikaisista käsityötraumoista, Neuleita tumpeloille voi olla oikea kirja juuri sinulle. Teos lupaa opastaa lukijaansa neulomaan aivan alkeista alkaen.

Kuvallisessa tekniikkaosiossa käydään läpi kaikki aloittelijan tarvitsemat perustaidot. Myös karanneen silmukan pyydystäminen on saanut oman kuvitetun ohjeen. Tämä ilahduttaa varmasti monia noviisineulojia, jotka kamppailevat liukkailla puikoilla lipsuvien silmukoiden kanssa.

Kun tekniikka on otettu haltuun, on kirjan loppupuolella helppoja asusteohjeita, jotka on jaoteltu omiin kategorioihinsa neuletyypin mukaan. Loogisesti ohjeet alkavat helpoimmasta, eli kaulahuiveista. Suoraa, aina oikein neulottua kaulahuivia helpompaa työtä saa hakea. Ohjeet on kirjoitettu ehkä hieman epätyypillisesti enemmän kertovaan ja selittävään tapaan.

Kirja ei sentään ole täynnä pelkkää sileää tai aina oikein -neuletta, vaan ohjeissa on käytetty jonkin verran myös yksinkertaisia pintaneuleita ja kirjoneulettakin. Tumpelonkin oletetaan siis kehittyvän. Tämän kirjan avulla se lienee mahdollista.

Ulkoasu palvelee aloittelijaa ruhtinaallisen kokoisella fonttikoolla, suurilla kuvilla ja selkeällä taitolla. Kuvien kanssa ei ole kikkailtu turhia, vaan neuleet esitetään sellaisenaan joko mustaa tai valkeaa taustaa vasten.

Sarita Kotkavalkama: Neuleita tumpeloille
Kustannusosakeyhtiö Moreeni, 2016
ISBN 978-952-254-264-9

Arviot

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 03/16 - Artikkelit

Taija Elo
Tuin turinat

Reeta Huhtala
Puikkomaisterin paluu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Apua aloittelijoille

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Perusteos palmikoista

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääkirjoitus

Maria Saarinen:
Sukka ja kuinka se neulotaan

Eeva Turkka
Vapaana ja villinä kirjoneulomaan

Useita kirjoittajia:
Ohuehkot uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Keskipaksut uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Paksut uutuuslangat

Vi0let:
Romanttiset villasukat

Mari Virtanen:
Arska Borneossa

Mari Virtanen:
Kysy Arskalta

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.