Ulla 03/16

Perusteos palmikoista

Alun perin nimellä Cable Left, Cable Right: 94 Knitted Cables ilmestynyt teos lupaa suomenkielisellä otsikollaan hieman enemmän kuin alkuperäisteos. Suomennos Uutta ilmettä palmikkoneuleisiin viittaa kuitenkin ilmeisesti siihen, että kirjan neuvoilla lukija pystyy muuntelemaan mitä tahansa palmikkoa enemmän omaan neuleeseensa sopivaksi. Tavanomaisimmista mallineulekirjoista teos poikkeaa myös kaksivärisillä, käännettävillä tai helmillä koristelluilla palmikoilla.

Kirja on jaoteltu seitsemään lukuun, joista ensimmäisessä käsitellään tietysti palmikoiden perusteita. Seuraavissa luvuissa käsitellään erilaisia palmikoita, punoksia ja palmikkomaisia kuviopintoja. Kuudennessa luvussa koristellaan palmikoita muun muassa nypyillä ja pintaneuleilla. Viimeinen luku käsittelee palmikoiden käyttöä neuleiden suunnittelussa; miten yhdistää useita erilaisia palmikoita samaan työhön, mitä tehdä kun palmikot vetävät neulepinnan kasaan tai saavat sen leviämään, ja miten palmikkoneuleissa kannattaa lisätä ja kaventaa silmukoita.

Ei aina ole itsestään selvää, että mallineulekirjasta löytyisi ruutupiirrokset mallineuleisiin. Tästä opuksesta ne onneksi löytyvät. Plussaa on myös suhteellisen vaaleista värisävyistä neulotut mallitilkut, joista palmikkokuviot erottuvat hyvin. Tekstin pistekoko on suurta, fontti sekä taitto selkeitä. Jos kirjaa kuitenkin haluaisi pitää vieressä neuloessaan, rajoittavat pehmeät kannet kirjan pysymistä auki.

Judith Durant: Uutta ilmettä palmikkoneuleisiin: 94 mallia palmikoiden ja punosten neulontaan
Suomennos: Tuulia Salmela
Minerva Kustannus Oy, 2016
ISBN 978-952-312-351-9

Arviot

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 03/16 - Artikkelit

Taija Elo
Tuin turinat

Reeta Huhtala
Puikkomaisterin paluu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Apua aloittelijoille

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Perusteos palmikoista

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääkirjoitus

Maria Saarinen:
Sukka ja kuinka se neulotaan

Eeva Turkka
Vapaana ja villinä kirjoneulomaan

Useita kirjoittajia:
Ohuehkot uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Keskipaksut uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Paksut uutuuslangat

Vi0let:
Romanttiset villasukat

Mari Virtanen:
Arska Borneossa

Mari Virtanen:
Kysy Arskalta

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.