Ulla 03/16

Muutosten puhurit

Kun vuosi sitten pohdimme toimituksen kesken tämän vuoden numeroiden teemoja, tuntui sääaiheinen kolmikko – pakkanen, pouta ja puhuri – hyvältä ja helposti lähestyvältä vaihtoehdolta. Kolmannen numeron teema, puhuri, tuntuu juuri nyt erityisen ajankohtaiselta. Sen lisäksi, että ulkona viuhuu usein viiltävä viima, muutoksen puhurit tuntuvat puhaltavan niin neulerintamalla kuin koko yhteiskunnassa.

Hiljattain pääkaupunkiseudun neulojat saivat jälleen surullisen uutisen, kun parikymmentä vuotta Hakaniemessä palvellut Vihreä Vyyhti ilmoitti lopettavansa toiminnan. Vihreä Vyyhti on ollut Ullan pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita, ja haluan koko lehden puolesta kiittää Leaa hyvästä yhteistyöstä.

Marraskuun synkässä kylmyydessä asiat tuntuvat usein raskaammilta, kuin ovatkaan. Vaikka lähilankakaupan menetys kirpaisee, on hyväksyttävä ettei mikään ole ikuista. Kliseisen sanonnan mukaan, kun yksi ovi sulkeutuu, jossain aukeaa toinen.

Kenties tulevana vuonna aukeaa uusia, tuoreiden lankakauppojen ovia. Kenties me suomalaiset langankuluttajat avaamme harvemmin ulkomaisten halpanettikauppojen niin helposti avautuvia ovia, ja suosimme useammin näitä uusia ja vanhoja kotimaisia yrittäjiä.

Se, mitä Ulla tulevana vuonna tarjoaa, on yhä mysteeri. Sinä voit olla mukana selvittämässä tätä mysteeriä. Ulla on tekijöidensä näköinen ja kaikille avoin, mutta se ei myöskään synny ilman tekijöitään. Tervetuloa siis mukaan, jos Ullan tulevaisuus kiinnostaa.

Lopuksi kiitän erityisen lämpimästi jokaista, joka on kantanut kortensa kekoon tämän vuoden Ulla-numeroiden tekemisessä. Tänäkin vuonna on julkaistu Ullan ekstra-numero mukaan lukien yli kolmekymmentä neuleohjetta ja kymmenittäin lanka- ja kirja-arvioita sekä muuta luettavaa

Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa tulevaa sellaista.

Neulojalta neulojalle
Hanna-Kaisa

Teksti

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lisää Hanna-Kaisasta

Ulla 03/16 - Artikkelit

Taija Elo
Tuin turinat

Reeta Huhtala
Puikkomaisterin paluu

Hanna-Kaisa Hämäläinen:
Apua aloittelijoille

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Perusteos palmikoista

Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääkirjoitus

Maria Saarinen:
Sukka ja kuinka se neulotaan

Eeva Turkka
Vapaana ja villinä kirjoneulomaan

Useita kirjoittajia:
Ohuehkot uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Keskipaksut uutuuslangat

Useita kirjoittajia:
Paksut uutuuslangat

Vi0let:
Romanttiset villasukat

Mari Virtanen:
Arska Borneossa

Mari Virtanen:
Kysy Arskalta

Aineiston © sen tuottajalla

Kaupallinen käyttö ehdottomasti kielletty.